Hol is kezdjem? Ez egy hosszú történet egy autóról, ami szorgosan szolgálta a családot, majd később mintha megfiatalodott volna, kitart mellettem.

1998 novemberét írunk amikor a székesfehérvári Opel szalonba toppantunk be és velünk szemben az új Vectra B. Édesapám elgondolkodott, hogy jólenne már lecserélni azt az Astra F sedant.. Így is történt.. Mikor legközelebb mentünk pezsgőbontás és virágcsokor kíséretében vehettük át a szalon által eladott első Vectra B típusú akkor felső-közép kategóriásnak számító autót. 5.000.000 Forintot kóstált az autó. (tudjuk ugye, hogy akkor az sokat ért).
Az autó nagyon keveset futott, lényegében a kötelező szervízek költségén kívül nagyobb ráfordítást nem igényelt. 2002-ben édesapám részt vett az egyik cég által szervezett vezetéstechnikai-trainingen, ahol az autó a silány minőségű gyári gumik miatt elég rosszul teljesített. Akkor jött az elhatározás, hogy külön nyári- és téligumi garnitúra kell az autóra. Így is lett, kicsit feldobta az autót a 16 colos alufelni és a nagyobb futófelületű abroncsok.

Első kapcsolatom az autóval a jogosítványom megszerzése előtt és közben jött létre. Ekkor raktam fel ide a Carstlying.hu-ra és ismerkedtem meg az oldalon található autókkal, Vectra-kkal, magával a Magyar Tuning Szférával. Nagyon apró átalakításokat engedhettem meg magamnak, mert se megfelelő anyagiakkal sem pedig szüleim beleegyezési szándékával nem büszkélkedhettem. Jöttek a válaszok: "Ez nem bazári autó! ; Minek az bele/rá? ; Nem a te autód!" stb.. De én csak nem hagytam magam.. Az első lépés volt a hifi fejlesztése, mivel elég zenebuzi :) vagyok és szeretem ha valami szépen szól. Először csak egy cd-s fejegységet vettem és szereltem be egyedül. Aztán jött az első erősítőm, mélyládám..
Egyre többet használtam az autót, én vittem a szervízbe én gondoskodtam az általános dolgokról, egyszóval lassan a sajátommá is vált valamennyire.
Aztán sorra jöttek a kisebb nagyobb alakítgatások:
- Első és hátsó lámpacserék
- Xenon szett (köszönet jár érte KiKonak)
- Féktárcsák és betétek cseréje (köszönet jár érte Adamonak)
- A hifi többszöri átépítése (köszönet jár érte Pixinek)
- Első lökhárító rácsozás
- Üléshuzat beszerzése (köszönet jár érte a www.autouleshuzat.eu -nak)
- Sötétítés (köszönet jár érte Balikó Andrásnak - Solar Design)
- Bennett számlap (köszönet jár érte pthibinek)
- Motortérben festés (köszönet jár érte Dörögdi Péternek)
És még hosszasan sorolhatnám, hogy mivel mennyit szívtunk, mert ugye nem mindig azt akarta a technika amit az ember szeretne.. :)

Sok tuningtalálkozón voltam és rengeteg új barátra, ismerősre tettem szert ezáltal, amit úgyszint a Carstyling.hu-nak köszönhetek és ezzel szerintem nem vagyok egyedül.
Igyekszem fent tartani a jóizlésemet és nem elvinni az autót a gagyi irányzat felé, mert attól hülyét kapok.. Persze a mai világban mindent a pénz mozgat, sajna egyre kevesebb jut az autóra..

2009. Januárjában elkezdtem gondolkodni a terveken, hogy miket szeretnék elkövetni az autón:
- Színrefújások
- Ajtópanelok építése és bitumenlapozás
- Küszöbök és szoknyák
- Kormánybőrözés
De sajnos jött néhány olyan probléma amire nem számítottunk.. (többek között ez a világválság) Egyre többet töltött az autó szervízben különböző motorikus problémákkal.. Lassan féltem vezetni, amikor egyszer Dunaújvárosba menet többször is megállt a motor menet közben.. :S

Szüleim felvetették, hogy ez az autó csak 10 éves és sajnos egyre több ilyen jellegű probléma lesz vele és egyre több pénzt fog felemészteni a karbantartása is, egyszóval jó volna megválni tőle..

Szóval most ott tartok, hogy nemtudom milesz vele, lehet eladásra kerül... De ha lesz valami új autó, a felniken, hifin és sötétísen kívül nem fogok ennyi időt, pénzt és fáradtságot beleölni mint ebbe..

Röviden ennyit az autóról, ami első "áldozata" volt nálam a tuningnak, remélem a legjobbakat! :)

Köszönöm, hogy végigolvastad! :)

By: ...:::FotósGaBeSz:::...

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!