Nem volt könnyű, rég tervben volt, de valami mindig közbejött (pont, mint az ismert szalámi egykori reklámjában) Dani autója jelenség a hazai Volkswagenes világban, olyan gép, amit szinte minden Vw őrült látott már valahol... egyszerűen megjegyzik az emberek .Szerettem volna bemutatni, beszéltem hát Danival, mit szólna, ha kicsit most az Ő gépét veséznénk ki, mégiscsak Pécsi, mint a Droszt . Szerencsémre belement a dologba. küldött sok klassz fotót,leírást is biztosított így végre elhárult minden akadály.Nos az autó 1989 környékén került a családhoz, azóta náluk teljesít szolgálatot. Dani 2007 óta birtokolja és építgeti  a kis léghűtésest, azt hiszem,  egyet érthetünk abban, hogy azóta rohamosan ível felfelé a karriere a  käfernek. Tudni kell, hogy Dani nagyapja is benzíngőzben érlelődött igazi autóőrült volt,részt vett többek között az első(!!!) Mecsek Rallyn is. A newtonméterrel fertőzött vér tehát eleve biztosítva volt.

Tehát 2007.-ben került Danihoz az autó. Teljes felújításon kb 24 éve esett át ,de a belső fényezése mind a mai napig a gyári ! Tekintve, hogy rengeteg mesélni való van,haladjunk a klasszikus vonalon. A karosszéria a felújításkor új fényt kapott, a krómozott kiegészítők gyári állapotúak.  1965-ös motorháztetőt kapott, ami le lett falazva és ki van emelve a jobb levegőzés miatt. Hátsó lámpái cserélve lettek amerikai piros búrákra, valamint elöl beépítésre került a kürtrács,ezen kívül gyári a "teste" az autónak. A ködlámpák Nagyapa rallys múltjából származnak, a rajtkockás huzattal együtt ott voltak az első Mecsek Rallyn.  Az autó számos pontján felfedezhető a rajtkockás/pepita dekor, ez a család autósporttal összefonódó múltja miatt került fel,kiegészítő dekoráció még a Men-tech Decor saját logója.Több képen is feltűnik egy tetőcsomagtartó az autón, hol ponyvával,hol nélküle. Nos, ezt a kiegészítőt  ?az udvaron, a fű alatt? találták Daniék,azonnal neki is estek a felújításának, belécezték és már mehetett is fel a helyére. Annak érdekében,hogy az időjárás viszont tagságaitól megóvja, Dani készített egy rajtkockás ponyvát  a szerkezetre,amin ? unocal 76? logo került elhelyezésre,ez egyébként az autó több pontján felfedezhető. Nem lehet nem észrevenni azt a bizonyos valamit jobbos ajtóra szerelve. Kép alapján,egyedileg legyártott ú.n. ?Thermal Swamp Cooler ami a klíma elődje. Működési elve a következő:a belsejébe vizes szalmát raknak,menet közben a  tölteléken átjutó levegő lehül,majd a letekert ablakon át az utastérbe jut. Óriási ötlet !

2 kerékszett is van az autóhoz, az egyik elöl 4 hátul 6,5 coll széles lemezfelni garnitúra, fehér atlasz peremmel az elöl 145/65 hátul 185/55 méretű gumiabroncsok oldalfalán, a felnik közepénfehér-narancs szín összeállítású  ?nagy kúpos? dísztárcsákkal. A másik garnitúra egy 5,5X15?-os BRM alufelni szett narancs-polír színösszeállításban.

Ugyebár az esetek többségében nincsen tuning ütetés nélkül? Itt sem volt könyörület. Elöl ültetőmag szolgálja a célt maximális ültetésre állítva, ültetőcsonkkal kombinálva,rövidített gátlókkal,valamint leköszönt a stabilizátor kar. Hátsó futóműnél pedig a torziós rúd a belső ricninél el van fogatva 1 fogat. A futómű geometriájának módosítása okán hozzávetőlegesen 18-20 cm-t csökkentettek a hasmagasságon.

A motortérben egy -szintén az udvaron fellelt- 68-as 1600-as T2-es busz motorja ketyeg felújított gyári alkatrészekkel.  Nyilván történt egy kis tuning is a gépházban,nagy szelepes dupla szívós hengerfejek kerültek fel ,36-os dupla weber karbikkal, typ 3 gázkar is bekerült valamint 1,2-es turbinaház  átalakítva 1,6-ból.  Rozsdamentes anyagból egyedileg kialakított szívócsonk,200-as lendkerék,309 fokos amerika bütyköstengely másolata és sorolhatnám még napestig a módosításokat. De nem kell kétségbe esni,ha valakinek úgymond "kínai" ez az egész akkor sincsen baj,az egész autóra jellemző dizájn a motortérben is megtalálható,szemet gyönyörködtető narancs színben pompázik a motortér remek polír és króm kiegészítőkkel,igazi kis ékszer.Pár szóban emlékezzünk meg a beltérről is,az üléseken méretpontos,korhű anyagból készített üléshuzat védi a hibátlan gyári kárpitot,az ajtókárpit is a huzathoz lett igazítva,hogy még egységesebb legyen a kép. A beltér is bővelkedik a finomságokban. saját gyártású gázpedál, korabeli VDO fordulatszámmérő egyedi házban, audi coupe voltmérő, Empi váltóút rövidítés  short shift váltókarral,1965-ös fakormány Dani által felujítva,polírozva.

Egyedi még a hifi is,a kalaptartóba Dani építette be az erősítőt 2 ovál hangszóróval 2 mélynyomóval és kondival, színre fújt üvegszál házban,a gyári helyen korhű rádió biztosítja az egységességet, a modern hifihez passzoló fejegység a kesztyűtartóba került beépítésre,így könnyedén elrejthető,ha épp arra van szükség. Finom kiegészítők még  a belső tükör és a napellenzők,szintén 1965-ös típusból,újrapolírozva.Mindezt összegezve ,tudatában annak,hogy bizonyosan sok dolog kimaradt a bemutatóból úgy hiszem,nem csoda,ha sokan megjegyzik az autót. Köszönöm a lehetőséget DANINAK ÉS A FIGYELMET Nektek,mindenkinek,aki végigolvasta ezt a bemutatót. !

Maradok tisztelettel:
Zoli a Drosztról

https://www.facebook.com/ProsztoDroszt