Sziasztok!

 

Egyszer volt hol nem volt....hát igen.... legfőképp hol nem volt... Életemben nem gondoltam hogy büszke magyar autónk volánja mögött fogok ülni valaha is. De végül csak sikerült 2011 harmadik felében megtörtént a lehetetlen.

Én aki világ életébe Fiat-os volt. Hát képzelhetitek mekkora váltás volt számomra,két már dohányárút is vehető korban lévő Fiat után, és egy valamivel újabb után. Amikor már az ember úgy ül bele az autóba hogy..hát ez se egy Fiat... gondolhatjátok mennyire terveztem sokáig. Bár persze örömmel töltött el hogy nem kell minden héten az autó alatt feküdni,hol egy lambda-szonda,hol egy alapjárati motor,hol ez,hol az hibával.

 

Az agyrém kezdete

 

Teltek,múltak a napok,hetek,majd egy két hónap is.Az előző autóimon is volt megannyi alakítás,és kezdett viszketni a tenyerem. Bár teszem hozzá a vacillálás azért ott volt. Volt egy autóm szépen, karcmentesen,evett alig 5 litert,és elment a világ végére. Nem volt mélyláda amitől zörög a kárpit,nem volt ültetés amit leverhetek,nem volt sportdob amire rend őrei reggel az M7-esen kiöntötték a kávéjukat. De még is éreztem hogy valami hiányzik,valahogy nem az enyém az autó. Hiába szoktam már meg úgy mond,és tetszett meg ez a japán kis ördög,valahogy különálltunk egymástól. Nem volt meg a kötelék köztünk. Aztán kiderült... csak rosszul indítottunk egymás felé :). Akkor még kezdő Swiftesként fórumokat olvasva,piszkálta a csőröm hogy az én autóm GS (full extra kivéve navi) de az átlag fogyasztást nem méri bezzeg. Hát igen most röhögjetek nyugodtan,az élet egyik nagy problémája volt nekem annó :D Ezért egy kedves Swiftes kollégától vettem egy kijelzőt teszt képen,mert lehet csak a kijelző nem tudta. A BCM-modul igen. Így is lett. És elég volt ez a kis szerencsétlen kijelző csere hogy meginduljon a lavina :)

 

A szárnypróbálgatások

 

A következő lépésem a karosszériában volt ,hogy lementem az autóhoz és szépen leszedtem a hátsó jeleket róla. Majd jöhetett hátsó lámpa. Vacilláltam a LED-es meg a sima között,nem tudom miért pont erre esett a választásom,de mikor összeállt az autó a mostani formájára akkor jöttem csak rá. Ez áll jól neki és pont. Rá egy hétre már kezdődött a dolog,gyári autón sportdob. Hát milyen hangot adnék neki? Nem egy Honda,nem is egy BMW. Csak egy Suzuki. Kicsit ciki lenne valami ordítós dob,aztán ha az ember odalép nagy hang,de gyök 2-vel megy el előtted. Teszteljünk. Használt dob,olcsón,meglátjuk hogy áll neki. Régi Paragi dob,szép öblös,szolíd mély hang,tökéletes volt rá,de mivel tudtam hogy nem fog így kinézni az autó ideiglenes volt. Tudtam hogy eljő az a nap, mikor már kell neki egy kis hangzavar.

Hát mondhatom az autó még sehol nem tart. De mindenki ismeri a felhőtlen boldogság érzését, amikor egy új dolog került fel az autójára, és egyből egy csodaverda volánja mögött képzeli magát. Na hát velem nem így volt. Mondtam ez nem az igazi így... szóval döntöttem. Nem maradhat ez a gyári kinézet,különböznie kell a sok ezer másik közül ami rohangál nap mint nap a városba,amit lenéznek mert csak egy gyári 1.3, mit szeretne mert csak egy Suzuki. Na ezt az álláspontot akartam én megváltoztatni erősen. Úgyhogy gyorsan kapott egy pár módosítást az autó kívülről,kezdve a lámpával. Lökös le,pár csavar ki,és már mehet is. Szép is jó is,csak látni nehézkes vele a gyárihoz képest. Igen projektor átka. De Osram bácsi megoldotta a Cool Blue Intense-el. Oly annyira hogy a rend őrei,nem egyszer szedtek ki Xenon birtoklásért. Én meg csak mosolyogtam :)

De mint látjátok csak virított a gyári 15-ös alukerék az autó alatt. A kerékjárat és a gumi között meg a távolság akkora hogy vezérlést cserélsz közte. Már akkor a fejembe vettem hogy az úgy nem maradhat. De legfőképpen az autó hátulja ami nem tetszett. Csupasz volt,jellegtelen,megbontott forma. Csak ordított a gyári szárny után. Az első fényezett elem az autón. Igen,látván a festék árat az ember haja még egy Suzukinál is ki tud hullani. Kellett neked gyöngyház autót venni. Ez van nem lehet minden szép és jó.

Ha jól emlékszem a tavalyi AMTS-re ezekkel a módosításokkal mentem ki. Képzelhetitek :D , de az élet már csak ilyen. A folyamat viszont nem állt meg. Nem tántorított el a sok munka,na meg pénz,élveztem és kész,és ez volt a fontos. Meg akartam építeni a következő show-ra normálisan,bár igaz egy autó soha nincs kész :) Hát gyorsan be is pattant egy jeltelenített hűtőrács. Ami később átment egyedi módosításba, és kapott egy SS (Suzuki Sport) jelet. Egy-két munka óra,némi kitartás,na meg egy kávé,ami elengedhetetlen a folyamathoz,persze a ködlámpa is besárgult legyen egy kis old school japán faktor is az autóba.

De ez már a közel múlt, maradva az idősíkon,nézegetve a tuningokat,S1600 Swift ilyen olyan JDM csoda,de olyan látványt szerettem volna kihozni az autóból amit más még nem. Láttam így úgy amúgy üvegszálas teli spoilerezett Swiftet,vagy porig ültetve hogy ne tudjon közlekedni,esetleg Air-ride, na meg felismerhetetlent is. Tetszett persze,szép és jó mindenki saját ízlése,de valahogy mégse fogott meg a dolog. És ekkor kanyarodtam vissza a legelső autóm ötletéhez. Gyári...de mégse...egy kiadás amit senki se látott még itthon,egy olyan összkép amire azt mondja az ember hogy ez meg milyen limitált kiadás volt? o.O Vagy melyik gyárban tuningolták? Hasonlóan az Abarthoz. Egy kis spoiler ide,gyári jelek oda ahova kell,de ne legyen túl vad. Hát akkor kezdődjön el valahol. Vadászat megkezdődött,spoilerről spoilerra,képről képre,nyálcsorgatásról nyálcsorgatásra jártam az újságokat,netet és mindent. Aztán csak rá akadtam ezekre. Nem volt minden hibátlan itt sem. Valahogy a japán spoileren nem igazán volt ködlámpa hely hátul,fene se érti. Szóval méricskélés,vágás,csiszolás,de csak ki lett hozva normálisra a hátulja. Igaz, a többi spoilerhez igazítva kicsit később került fel emiatt.

A spoilereket,és a felnit megkapva,már egészen kezdett megformálódni bennem a végkép,hogy is képzelem el majd a karosszériát teljesen egészében. A felnivel voltak gondok,sokat aszódtam mire eldöntöttem a fajtát. Legyen hófehér? Valami WRC style? Áhh...ahoz ez még kevés. Valami nagy peremes? Nem illik hozzá... Valami sok küllős...az se az én ízlésvilágom.... Megláttam ezeket, hogy őszinte legyek féltem ezektől. De nem bántam meg amennyire azt hittem hogy nem fognak jól állni rajta,annyiba csalódtam kellemesen mikor fenn lett. De később lehet egy kis színcsere esedékes lesz neki nyáron :). A belseje se maradhatott érintetlen, egy két gyors módosítás első-hátsó ülés,kormány,műszeregység,fejegység. Hip-hop megvilágosodott a piros-fekete összhang. Bár a műszeregység átrakása nem volt egyszerű menet,persze alsó takaró le, 2 csavar meg patent,aham....és világít mint a karácsony fa :) ESP,ESP OFF,ABS,Kézifék... aminek mindent kéne, csak világítani nem menet közbe. Orvosolni kellett. Egy ismerősömmel szerencsére kiköszörültük a csorbát :) Az ajtó díszléc is kapott egy piros bevonatot, és egy kis apróságot, SSS (Suzuki Swift Sport) indító fület a gyújtáskapcsolóra.

Swiftes körökbe mondható, elég nehezen beszerezhető alkatrészek ezek. SSS cuccot találni akár a fehér holló,nem sok mászkál amúgy se,nem hogy bontva. De ezek a bepattintom dolgok elég sok kutatást,várakozást előztek meg. De meglettek :). Most hogy már a belső is kinéz valahogy, kezdtem érezni hogy valamicskét kéne a motorral csinálni. Nem kell sokat csak keveset. De egy picit mehetne jobban. 1 liter + nyálba csak nem halok bele. Aha... mindenki így kezdi :D. Új kipufogó rendszer,SSS sport leömlő. Bár valaki számára ez még kevés. Azért itthoni viszonylatban már tuningnak nevezhető.

Állat lett,tetszett minden,szolid,de magasan ki tudja ereszteni a hangját,pont amilyet szerettem volna rá. Persze a bajlódás nem került el itt se. Hiába van ott hely a 3cm az 3cm. Lökös le,hűtő kidönt. Leömlő le,ohh jajj, de jó volt látni a kis 2 hengerből egybetorkolló préselt lemezből lévő leömlőt, amit a 46-os lábammal szolidan arrébb raktam a földön, majd a frissen sült kalács a kezembe, mint a kis pólyást dédelgettem. Tömítés fel,leömlő fel. Aham, na ekkor jött a probléma. Alsó pipacsonk karterba beleér, kell neki 1,5cm. Előkerült a hidegvágó,gyémánt fúró,kártya hacker,kötél, minden. Hopp,ez egy másik cetli.... Szóval egy kis vágás itt,ott,kis hegesztés és szépen fel is ment a helyére ahogy kell neki. Teltek múltak a napok,ideje volt új dologba belevágni,régi elképzeléseket folytatni,szóval az elejét egy kicsit meg akartam spécizni. Picit a piros tetővel,és csak a spoilerekkel túl sima volt még,nem tűnt ki annyira a tömegből. Változtatni kellett rajta,de nem akartam sokat ;) Motorháztető, kis üvegszál,egy kis fólia a tetőre és voálá. Meg ahogy a kis Móriczka elképzeli :) Nem volt ám ez mindig ilyen ,szép matt fekete volt egy ideig a motorháztető,az A-oszlopon még fenn volt a gyári matrica (sose akarjátok leszedni... ) na meg persze a kis pillangókat az A-oszlop alatt is színre kellett fújni,mert sokan nem tudják de az már nem matrica :)

Időközbe persze apróságokon átesett az autó. Klímavezérlőgombok,belső világítás,váltószoknya,A-oszlop mod. stb. stb. . Nem említem meg őket,maximum annyit hogy a fekete-piros összhang dominál,illetve van egy két egyedi cucc :) És ez volt az a pont amikor ránéztem az autóra...emlékeztek? Igaz itt már nem cserélek vezérlést,de kell alá egy futómű. Miért nem csak ültetés? Nem mintha annyira rossz lett volna a stabilitása az autónak,de még is hogy néz ki hogy akkorát bólint egy fekvőrendőr után mint a Kelj Fel Jancsi? Kell neki az a keményítés. Air-Ride szóba se jöhetett,pro-kontra kinek mi,én nem szeretem. Gewinde meg ilyen hasonló dolgok meg annál inkább,maradjunk abba hogy, nekem az életbe sajnos van hogy fel kell állnom egy két nagyobb padkára. (Félre értés ne essék, kinek a pap kinek a papné.) Nézegettem,ülögettem itt ott, ilyen márka olyan márka. A Koni a régiekbe is be vállt. De végül ár-érték arányba jobbat találtam. És teljesen meg vagyok vele elégedve azóta is. FK Sport lett belőle, Apex 40mm-es rugókkal. Persze nehézségek hol nem, mindenhol akadtak. Hiába a kevés kilométer,hiába a karbantartás,rozsdaoldó,drótkefe,a stabpálca megindításához kemény 2 óra kellett. És ha már itt vagyunk legyen a lúd kövér,irány a bolt, mert Paragi bácsi kidobta az új rozsdamentes dobját. Hát akkor már a középcsőből is vegyük ki azt a zabszemet már.

Hmm..hmm... szem nagyra tát... hát ezt a kanyart meg se éreztem... vigyorog teli szájjal,élvezi az életet...napszemüveg,koktél,hawaii lányok...persze mindenki ismeri az érzést...king of the road. És ott az új már kicsit erősebb hang,tiszta rally feeling,vezetsz integetnek az emberek,az anyóson a legjobb haverod olvassa a GPS-ről a kanyarokat. Hát igen, home made álom megvalósítás. Csak kár hogy a rendőrség előtt az 50-es táblát be kéne tartani,na meg a BKV busz is kijön eléd,és rájössz bilibe lóg a kezed,na meg a gyalogos is azért integet mert majdnem elcsaptad,és nem a hüvelyk hanem a középső ujját használta. Időről időre ahogy az ember szokja meg az újdonságokat az autójában,már a versenyző vér is kezd megalvadni benne. Nem árt egy kicsit adni a biztonságra is, de sokan elfelejtik.

Én azt mondom,minimum egy jó tárcsa,jó betét legalább legyen fenn. De azért egy minimális dizájn kellett ide, ha már hátul dobfék van. Eljött az időszak hogy a Hifivel valamit kell kezdeni. Gyári hangszórók,régi mélyláda (bár kibírta a 3 Fiatom fejet hajtok előtte.) na meg persze az ember akarva akaratlanul is fájdítja a szívét, ha beül egy olyan autóba amibe szól is valami. De ha már az autó nem csak kívülről,nem csak motorba,nem csak zenére van hangolva,mindenből kell valamennyi. Nézzük is a listát: fejegység,láda,kondi,egy komponens szett előre,egy kétutas hátra. Hát nem mondom,nagyon sokat vacilláltam a márkákon. Fejegység az nem volt kérdéses számomra JVC,a hangszórók annál inkább. Mennyit jártam keltem,hallgatva minden félét. Biztos mindenki ismeri az érzést, mikor már a Mediamarkt-ba is 3 órát van rátapadva a demó falra. De végül meg lett aminek meg kell lennie, Hertz-re esett a választásom. Szépen a gyári csipogók helyére be lett vágva,az ajtó kipárnázva,kiemelő keret,zsugorcső,csati,ami szem-szájnak ingere. Hátra bekerült egy JBL-GT5, elbúcsúztatva a régi 500-as ládát,de mivel már esténként kacsingatott volna egy egy Paradise City basszus után a fényszoró,elengedhetetlen kellék volt egy kondi. 1,2F odakúszott a láda mellé. Ezzel együtt bekerült egy Suzukis kilépőfény is,aminek a kábelezése valami horror volt komolyan mondom. Áthúzni a gyári ajtó csatlakozósoron,ami ki is került belőle a kilépőfény gagyi minősége miatt, miután tönkrement 2 hónap alatt.

Az idősíkon tovább haladva, lassan lassan befejezem mondókám. Bár sokan lehet elaludtak rajta...nem baj ameddig a zsűri nem alszik addig jó vagyok :) Futómű kész,zene kész... egyenlőre... na...akár hiszitek akár nem,az ember ha sok nagy között tervbe vett egy kicsit,néha elfelejti. Igen elhiszitek hogy fel se tűnt hogy nincs lefóliázva az autó azóta? :D Hát amikor erre ráeszméltem nem mondom hova volt az első utam...Nem,nem a fóliáshoz... Mekibe mert akkor épp éhes voltam. Na de utána irány dél. Fólia felpattan,a legsötétebb,index-re is,hátsó lámpára is,szép lett vele. Amit nagyon nem akartam, az a Swiftnél megfigyelhető szinte egyenes tető sík. A szomorú smiley alakzatú napvédő csík egyenesen förtelmes szerintem, úgyhogy a kedves fóliások kivágták nekem rendesen ívbe.

Ahogy az autón is a dolgok, úgy cserélődtek az anyóson is a lányok. Várjatok... lehet ez mégse ide tartozik? Meg lehet... Na de két soros elkalandozásom után, és egy két dolog fóliázása után,apró dolgok de talán érdemes megemlíteni őket. Az apró dolgok hangsúlya néha sokkal nagyobb ,mint amit gondolnánk. Ezért nehezen de beszereztem egy pár SS cuccot (műszerfalbetét,logó stb.) Ugyebár apróság,de még is megadja a végét a dolgoknak amiről az elején beszéltem. Lassan közeledik a pontos dátum amit most láthatsz gépedet,vagy telefonodat böngészve,azóta eltelt egy kis szünet. Gondolkoztam mit lehetne még. Persze voltak ötletek,de valljuk be azért van ami nem megvalósítható valakinek. Már nyáron is belekóstoltam sikertelenül a chipelésbe. Sajnos ezeket a vezérlőket nem igazán tudják módosítani. Mindenki mást mond,mindenki másra esküszik,de megcsinálni senki nem tudja :) Teljesítmény mérés...100LE...102LE... két mérés... ledöbbent arcok...van már chippelve? Nincs... akkor ezt hogy? Összhanggal... Nem szabad túlzásokba esni. Ha felraksz egy 60-as rendszert az autódra, lehet ordít,de lehet rosszabbat teszel vele mint jót :) A Suzuki mérnökei se véletlenül szabtak egy két dolgot úgy ahogy :) Szóval úgy döntöttem mivel mostmár kéne egy kicsit ügyködni a motoron,máshonnan állok hozzá. Tik-Tak... Tik-Tak... s, jön a telefon. Találtunk valamit...
Tényleg? És mit? Semmi extra... M16A szívósor,befecsi. A pillangóval meg mókolunk egy sort. Hát jó...

Persze egy két apróság még bekerült. Előtte pár dolog tesztelve volt. De a végeredmény meg lett. Ha nehezen is,de büszkén mondhatom az egyetlen az országban amin M16 pillangó van bowdenesen! Persze ezt nem ajánlom senkinek otthon. Egyedi pogácsa,komplett szelepház elvág,számolás,víztér kimarás,összehegesztés. De megérte. Itt se minden fenékig tejfel. Aki szereti a kirakóst az pár szabad órájában szedje szét a benzinhidat, és a befecskendezőt,garantált élmény elpazarolni fél liter-liter üzemanyagot,míg a tömítés rendesen illeszkedik fel, és az első gyújtás ráadásnál nem pörögsz a műhelybe hogy jáááj bele spriccelt a szemembe a befecskendező szelep ;) Igaz padon azóta nem volt az autó , de a változás érezhető.

Az utolsó (egyenlőre,bár már született terv nyárra ;) ) még a show előtt, az ECU összehozása a módosításokkal melyben Greddy bácsi találmánya lesz a segítségemre. És persze ahogy eddig is az autó élete során, a barátaim akik nélkül nem tartana most itt az autó. A show-ra teljes pompájában ez is készen lesz :) És ha valakit érdekelnek a konkrét módosítások listája, az autó adatlapján kincskeresősen, elindulhatnak az utazásra :)

 

Végszó

 

Tudom,tudom. Nem volt valami nagy sztori. Nem fogják megfilmesíteni,se a Blikk kezdőlapjára tenni. Sőt, lehet hogy 6x újra írom mert lefagy a Mozilla közbe, a végére meg már megunom leírni ugyanazt újra. De mégis lehet hogy nem egy nyugati csoda autó,vagy egy Skyline,nem fordulnak utána az emberek, mert csak egy Swift. De mégis,valahol ha levágod 1000 ugyanolyan mellé kitűnik.... mert "more than a stock".

A végére pedig egy kis videó összeállítás még egy kicsit régebbről.

Végül pedig Paul Walker emlékére! Ami meghatározó volt még a legelső autómnál is annó!