Sziasztok!

 

Hát....ja várjatok hát-al nem kezdünk mondatot...szerintem ezt hallotta már mindenki...de úgy néz ki csak sikerült,szóval most már mindegy :D Teltek a napok,hetek mióta Greddy bácsi is a család tagja lett. Sok tesztelés,és megannyi gondolkodás vette azóta kezdetét,mert hát nem mehet minden úgy mint a karikacsapás. Az autó sajnos eléggé változó tüneteket produkál,mind teljesítmény,mind fogyasztás,mind AFR stb. téren.

Az első nagyobb tesztelési fázis alatt,már első szembetűnő probléma volt,hogy az autó teljesen változóan kezeli a kitolt tiltást. Induláskor ugyebár a rajtprogram (de kikapcsolt állapotában is a gyári) leszabályzási fordulatszámon mozog. Első sebességi fokozatban szintén,majd a második sebességi fokozattól engedi feljebb először 7100rpm majd harmadikban 7300rpm-re. Ez sajnos azóta még nem oldódott meg de már közel van a megoldás rá.

A rajt program első beállítási fázisában még voltak nehézségek (főleg a sebesség jel néhai játszogatása miatt) a legnagyobb probléma az volt,hogy egy tempós menetben a sebességjel pillanatnyi "üzemzavara" miatt a rajtprogram bekapcsolt és úgy mond "befagyott" tehát hiába volt sebesség jel az autó leszabályzott 4300-4700rpm között. Ez tipikusan az apró hiba jelensége volt,miután a csatlakozót kiszedtem,és bedugtam újra,azóta eltelt majdnem két hét,és nem csinálta. A legkisebb dolgok okozzák néha a legnagyobb problémát. De sebaj ha nem lett volna meg akkor ezentúl dízelt tankolok.... :D Egyik esti tesztelésem során volt egy kisebb mechanikai probléma,aminek a megoldására csak másnap sikerült rájönni,ezáltal az aznapi tesztelésnek vége is volt. A patentívnél lévő szorítóbilincs fellazult a motor előre-hátra himbálózásától,és a szilikon gyűrűről leszaladt,persze úgy hogy a kanyarívnél csak egy kis íven hogy véletlenül se látszódjon,ugye a két elem elengedte egymást és farsot tudott szívni a motor. És hát hol ha nem máshol a MAF-után. Tehát fullad,alapjárat ingadozik,sokszor le is áll. És még az Ikarustól is kikaptam 400m-en.... Na igen,ilyenkor fortyog az ember amikor egy úgymond ilyen apróság mekkora galibát is tud okozni.

Miután sikeresen elhárítottam másnap a problémát,lassan visszaterelődtek a lovak a motorháztető alá. De ez így nem maradhat,elkezdődött a tervezete az autó hideg-levegő rendszerének az újratervezésére. Amely egyenlőre két lehetséges ponton szívhatja majd be a levegőt. Vagy alulról a ködlámpa mellől,vagy a motorháztető beömlőtől. Utóbbinak sajnos a legnagyobb problémája a hely hiány és a vízelvezetés megoldása. De ha sikerül egy bevállalósabb műanyagost találni akkor sikerül megcsinálni az eredetileg kitalált helyére. De ugyebár itt még nincs vége a sztorinak. Az autó egyenlőre nem igazán ékeskedik teljesen,a program alul nyomatékszegény lett. Viszont meglepően az AFR az optimális. Még is nyomatékszegénynek bizonyul az autó 4500rpm-ig. Néha be is fullad,alapjáratról való induláskor. Ilyenkor kell gondolkozni hogy ha mondasz valamit az autónak,akkor ő az eredeti O2S1-el ne akarja már állítgatni :D mert a végeredmény megint az lett hogy check engine fel, System too lean. Azt hiszem ezt nem kell nagyon magyaráznom. De még is saját magát szivatja a motor. Többet adsz neki,de mégis szegényíti az alapból szegény keverékét. Ki érti a logikáját... Na mondom itt hagyjuk abba,elég volt mára,majd este megint elhívom egy randira hátha addig jobb kedve lesz. Így volt. Ment mint a veszett egér,minden érték stimmelt. Addig míg hajtva volt egy kicsit. Amint a tempóból vissza lett véve,már nem tetszett neki semmi. Kedves barátaimmal tanakodva,a megoldás valószínűleg megszületett a fenn kerekedett problémák első zászlóshajójának elsüllyesztésére.

Igen,igen...vagy is nem,nem. Mielőtt még félreértés esne,nem ez fog belekerülni :) Ez csak egy kis illusztráció a tervezetre. Egy kedves maláj származású Swift őrülttel sikerült beszélnem egy pár szót,és egy pár alap Swift-hibát kiküszöbölő lambda-szonda elhelyezési pontot sikerült átötletelni,az amúgy is P0420 (katalizátor hatásfok elégtelen) reagens rendszerből :) Ennek tükrében született meg a döntés hogy a mostani leömlő ugrik az autóról.

Persze minden további öko alkatrésszel együtt :) A tervezés folyamatban van most is,egy kedves barátomtól ajánlott cég által. De az autó sikerében bízva remélhetőleg,átsegít minket egy pár problémán,az új leömlő,persze mostani állapotában is lehetne sok mindent tenni,de mivel a szonda eléggé játssza magát,ezért ki kell iktatni valamilyen szinten. De akkor ha lúd legyen már kövér is nem? :) Remélhetőleg mihamarabb kész lesz a folyamat,és már az AMTS-re megfelelően felprogramozva mehet az autó ki. De ha nem az se baj majd megy 0-ás programmal :) Ilyen ez a pop szakma :)

 

That's all folks!