Amerikai izomautók tisztelése
aktuális téma

Put the pedal to the metal!!!

"Amerika, ilyen autókat adj a világnak, mert ilyeneket tudsz. De ilyet más nem tud, soha nem is fog."
Srácok,attól,hogy amerikai,még nem izom!
Attól,hogy erős gép,még nem amerikai...
Kérjük ezeket szem előtt tartani!!!

"Amerika, ilyen autókat adj a világnak, mert ilyeneket tudsz. De ilyet más nem tud, soha nem is fog."

Srácok,attól,hogy amerikai,még nem izom!
Attól,hogy erős gép,még nem amerikai...
Kérjük ezeket szem előtt tartani!!!
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Sziasztok,
Lassanként aktuális lesz az üzemi folyadékok egy részét lecserélgetnem a K5 -ös Blazer -emen. A motor 6.2D, a váltó elvileg TH-700R4, a hidak pedig Dana 60 -asok.
Tehát érdekelne, hogy a motorba mennyi és milyen viszkozitású olaj való?
A váltóba sima piros ATF olaj gondolom. Ebből mennyi kellhet egy cseréhez? Nyilván a szűrőt is cserélem benne, mielőtt kérdésként merülne fel...
A hidakba pedig ha jól tippelem 80w 90 differenciál mű olaj kell, legalábbis egy ilyen tippet már kaptam menet közben. Ezekbe saccra mennyi lehet a csere mennyiség?
Illetve utolsó körben szeretném kérdezni, hogy az osztómű kapcsán milyen olajban érdemes gondolkozni? Mennyi csere folyadék mehet bele?
Köszönöm szépen előre is, ha tudtok a fentiek kapcsán segíteni. Biztosan néhányan ezeket az adatokat már tapasztalatból tudjátok.
Üdv.Gergő
Lassanként aktuális lesz az üzemi folyadékok egy részét lecserélgetnem a K5 -ös Blazer -emen. A motor 6.2D, a váltó elvileg TH-700R4, a hidak pedig Dana 60 -asok.
Tehát érdekelne, hogy a motorba mennyi és milyen viszkozitású olaj való?
A váltóba sima piros ATF olaj gondolom. Ebből mennyi kellhet egy cseréhez? Nyilván a szűrőt is cserélem benne, mielőtt kérdésként merülne fel...
A hidakba pedig ha jól tippelem 80w 90 differenciál mű olaj kell, legalábbis egy ilyen tippet már kaptam menet közben. Ezekbe saccra mennyi lehet a csere mennyiség?
Illetve utolsó körben szeretném kérdezni, hogy az osztómű kapcsán milyen olajban érdemes gondolkozni? Mennyi csere folyadék mehet bele?
Köszönöm szépen előre is, ha tudtok a fentiek kapcsán segíteni. Biztosan néhányan ezeket az adatokat már tapasztalatból tudjátok.
Üdv.Gergő

összességében nagyon jól sikerült a végeredmény, de a rendszámot, akárhogyan is nézem, nehezen szokja meg a szemem rajta. Szerintem legalább a fotózás idejére kaphatott volna egyet az 50 tagállam rendszáma közül... Egyértelműen a "kéne nagyon" kategória. ÜDv.Gergő

nem tudok benne hibát találni. Így ahogy van jöhetne.

szemre nem tűnik annyire leütöttnek, ráadásul kézi váltós a képek alapján, ami szerintem nagy előny. Ezzel jóval fürgébb, mint a gyári automatával. Nyilván ez így nem lesz a pályanapok, gyorsulási versenyek bajnoka, de veteránozni kiváló választás lehet, a Mustang körül nagy a "hype", így legalább alkatrész ellátási gond nem lesz. A képről/leírásból nem derül ki, de gondolom nem itthoni autó, így csak az OT rendszám lesz a járható út. Az biztos, hogy legalább egy "frame off" rendbetétel szükséges lesz a minősítéshez. Erről részletesebbet a v8 forumon vagy a v8cars -on tudsz olvasni.
Üdv.Gergő
Üdv.Gergő

Visszatérve a mustangra, szerintetek ez jó felújítási alap lenne?
Szia!
Köszönöm a választ.
A V8 fórumot nem ismertem, képet nemsokára rakok be.
Az LS blokk, tényleg jó ötlet!
????
Köszönöm a választ.
A V8 fórumot nem ismertem, képet nemsokára rakok be.
Az LS blokk, tényleg jó ötlet!
????
adatlapodon nem láttam fotót az autódról, pedig szívesen megnézném.
"Abony" topicba teszel be néhány képet róla? Ott jó helyen lesz,itt viszont szólnának érte.
Üdv.Gergő
"Abony" topicba teszel be néhány képet róla? Ott jó helyen lesz,itt viszont szólnának érte.
Üdv.Gergő

Szia!
Köszönöm a választ!?
Két autót választottam ki, az egyik egy 65-ös mustang a lehajtható tetejű verzió , a másik a 67-es camaro.
Jelenleg, mint írtam, egy gyönyörűen felújított Datsunom van, a mustangot szintén eredeti gyári állapotba hoznám/hozatnám rendbe, de a camaro-t mindenképpen szeretném modernizálni, a forgalomba helyezéssel mint utánajártam, és mint te is írtad sajnos lesznek buktatók.
Nem ismersz olyan restaurátor céget ahol tényleg szakik dolgoznak?
A Datsunomba például nekem kellett beszerelni a 4 hónapja készen várakozó a motort, mert a ,,szaki" konkrétan nem tudta berakni, mondván ők még ilyen típusú autóval még nem találkoztak.
Köszönöm a választ!?
Két autót választottam ki, az egyik egy 65-ös mustang a lehajtható tetejű verzió , a másik a 67-es camaro.
Jelenleg, mint írtam, egy gyönyörűen felújított Datsunom van, a mustangot szintén eredeti gyári állapotba hoznám/hozatnám rendbe, de a camaro-t mindenképpen szeretném modernizálni, a forgalomba helyezéssel mint utánajártam, és mint te is írtad sajnos lesznek buktatók.
Nem ismersz olyan restaurátor céget ahol tényleg szakik dolgoznak?
A Datsunomba például nekem kellett beszerelni a 4 hónapja készen várakozó a motort, mert a ,,szaki" konkrétan nem tudta berakni, mondván ők még ilyen típusú autóval még nem találkoztak.
hány életed van arra, hogy a lent leírtakat megvalósítsd (vagy valakivel megvalósíttasd)?
Romtól az RPM minőségig szerintem széles a skála, e-bay -en tudsz tájékozódni, mik az árak, romos állapottól az azonnal OT képes autóig.
A mondás itt is igaz, hogy az igények emelkedésével a csillagos ég a határ a ráköltendő összeg mennyiségével kapcsolatosan.
Csak egy tipp, ezt a Skyline motor az amerikai autóba vonalat szerintem elengedheted. Még a saját újabb gyártmányokat is nyűgös berakosgatni (hely, váltó, hűtési lehetőségek, kormánymű, váltó , diffi, st
, nemhogy egy teljesen más szellemiségben készített erőforrást.
Szerintem jobban jársz, ha a listádból egyet kiválasztasz és azt hozod évek alatt gyári (vagy annál job állapotra), mert így értéket teremtesz, az auto értékéhez hozzá teszel hosszútávon, a lenti "tuner Jóska" volnalban, amit részleteztél szerintem ne mélyedj el, mert biztos vagyok benne, hogy jónéhány buktató van a történetben, mire egyáltalán mozgásképes lenne az auto, de más story, hogy max pályanapokon vagy autos rendezvényen használhatnád, mert itthon rendszámot az életben nem kapna. Gyanítom még P rendszámmal sem lenne egyszerű használgatni.
Mondjuk a példa kedvéért, egy itthon nem népautónak számító 67es 1.gen Camaro mire itthon van, az minimum kb. 2-3M HUF a vételárral együtt. Vagy szerzel hozzá P -t és használod, amíg menetképes és szét nem esik vagy csinálsz egy rendbetételt OT -ra, amit ha csináltatsz mással, akkor szerintem még +6-8M HUF -fal nyugodtan kalkulálhatsz és legalább egy év átfutási idővel, ha saját magadnak készíted, akkor nyilván olcsóbb. A példában szereplő auto, a "még menthető" kategóriába tartozik, tehát nem top auto.
Minél ritkább darabról van szó, annál nagyobb lesz a végösszeg, ez borítékolható.
Remélem tudtam segíteni.
ÜDv.Gergő

Romtól az RPM minőségig szerintem széles a skála, e-bay -en tudsz tájékozódni, mik az árak, romos állapottól az azonnal OT képes autóig.
A mondás itt is igaz, hogy az igények emelkedésével a csillagos ég a határ a ráköltendő összeg mennyiségével kapcsolatosan.
Csak egy tipp, ezt a Skyline motor az amerikai autóba vonalat szerintem elengedheted. Még a saját újabb gyártmányokat is nyűgös berakosgatni (hely, váltó, hűtési lehetőségek, kormánymű, váltó , diffi, st

Szerintem jobban jársz, ha a listádból egyet kiválasztasz és azt hozod évek alatt gyári (vagy annál job állapotra), mert így értéket teremtesz, az auto értékéhez hozzá teszel hosszútávon, a lenti "tuner Jóska" volnalban, amit részleteztél szerintem ne mélyedj el, mert biztos vagyok benne, hogy jónéhány buktató van a történetben, mire egyáltalán mozgásképes lenne az auto, de más story, hogy max pályanapokon vagy autos rendezvényen használhatnád, mert itthon rendszámot az életben nem kapna. Gyanítom még P rendszámmal sem lenne egyszerű használgatni.
Mondjuk a példa kedvéért, egy itthon nem népautónak számító 67es 1.gen Camaro mire itthon van, az minimum kb. 2-3M HUF a vételárral együtt. Vagy szerzel hozzá P -t és használod, amíg menetképes és szét nem esik vagy csinálsz egy rendbetételt OT -ra, amit ha csináltatsz mással, akkor szerintem még +6-8M HUF -fal nyugodtan kalkulálhatsz és legalább egy év átfutási idővel, ha saját magadnak készíted, akkor nyilván olcsóbb. A példában szereplő auto, a "még menthető" kategóriába tartozik, tehát nem top auto.
Minél ritkább darabról van szó, annál nagyobb lesz a végösszeg, ez borítékolható.
Remélem tudtam segíteni.
ÜDv.Gergő

Sziasztok!
Először is szeretném megköszönni, a befogadást.
Programozóként dolgozok, egy informatikai cégnél, imádom a régi amerikai autókat, bár jelenleg egy Datsun 280z-van.
Szeretnék venni egy amerikai verdát, de nem nagyon tudom az árakat, mi mennyit ér mibe kerül, mennyit érdemes rákölteni stb.
Jelenleg ezek vannak a listámon:
1965 Ford mustang convertible
1967 Chevy camaro rs
1930 Ford Roadster
1969 Ford 302 boss
Fiat polski
Trabant kombi
Körülbelül, mennyibe kerülne ezeknek a modernizálása, felújítása?
Tudom nyilván sokminden függ a felszereltségtől is, ezért összeírtam nagy léptekben mit szeretnék beletenni:
Camaro: 2015-ös Holden Commodore VF GTS V8-as motor
A futómű Hotchkis, Koni, Pedders elemekből épülne fel.
A 65-ös maradna a régi motorjával, levehető keménytetővel.
A 69-es kapna egy Nissan skyline motort, vagy maradna a boss, állapottól függően
A 30-as Roadster egy flathead-del menne.
Nagyjából enni.
A válaszokat, észrevételeket, megjegyzéseket előre is köszönöm!
Először is szeretném megköszönni, a befogadást.
Programozóként dolgozok, egy informatikai cégnél, imádom a régi amerikai autókat, bár jelenleg egy Datsun 280z-van.
Szeretnék venni egy amerikai verdát, de nem nagyon tudom az árakat, mi mennyit ér mibe kerül, mennyit érdemes rákölteni stb.
Jelenleg ezek vannak a listámon:
1965 Ford mustang convertible
1967 Chevy camaro rs
1930 Ford Roadster
1969 Ford 302 boss
Fiat polski
Trabant kombi
Körülbelül, mennyibe kerülne ezeknek a modernizálása, felújítása?
Tudom nyilván sokminden függ a felszereltségtől is, ezért összeírtam nagy léptekben mit szeretnék beletenni:
Camaro: 2015-ös Holden Commodore VF GTS V8-as motor
A futómű Hotchkis, Koni, Pedders elemekből épülne fel.
A 65-ös maradna a régi motorjával, levehető keménytetővel.
A 69-es kapna egy Nissan skyline motort, vagy maradna a boss, állapottól függően
A 30-as Roadster egy flathead-del menne.
Nagyjából enni.
A válaszokat, észrevételeket, megjegyzéseket előre is köszönöm!
ahogy mondják páran ennek az érának a belsejére: vagy "pistol grip" vagy semi.

Szerintem a belseje is rendben van. Passzol az autó stílusához.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!