Minden ami OPEL!
aktuális téma

Wir Leben Autos - Az autózás a szenvedélyünk
Jóízű beszélgetések, szakmai és műszaki eszmecserék,
technikai adatok, gyári robbantott ábrák, hasznos infók.
- Durván obszcén kifejezéseket kerüljük.
- Hirdetés a témára illően megengedett.
- Ban lista van, ehez tartsuk magunkat.
Jóízű beszélgetések, szakmai és műszaki eszmecserék,
technikai adatok, gyári robbantott ábrák, hasznos infók.
- Durván obszcén kifejezéseket kerüljük.
- Hirdetés a témára illően megengedett.
- Ban lista van, ehez tartsuk magunkat.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
milenneveledapádnélkül?
Persze, mert ezeket apa megelőlegezte.. 35ezret várok most a munkáltatótól, abból jobb esetben 7+7ezret oda kell adnom apának (és még tartozok neki 15ezerrel, mert annyival segített be az új felnibe). Ja meg még van egy szép 10ezer ftos csekkem a NAVtól..
meg egy 7ezer ftos számlám, ami lassan 10 fölé fog gyarapodni...

Igen. Bár azon gondolkodom, hogy vajon most vegyem meg a küszöböt, vagy majd máskor... Az a baj, hogy nincs most pénzem arra, hogy megvegyem azt 28ért, és ki tudja, hogy a lakatos mennyiért csinálná meg kompletten.
Vagy megcsináltatom így és használom, vagy megveszem és várok míg lesz pénz lakatosra és akkor áll az egész projekt.

... és mindezt úgy, hogy nincs munkahelye, látod, van munkahelyünk, kapunk is pénzt, és mi itt számoljuk a forintokat.
Neki nincs, Ő meg megold mindent.
Lehet valamit nem jól csinálunk ?
Neki nincs, Ő meg megold mindent.
Lehet valamit nem jól csinálunk ?

nem akartam szegénynek így nyersen kimondani, de ha már Te megtetted...

Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt.

Vagyis bocs, nem biztos, hogy nálad is rosszul lett, nálam igen.
Igen, olajnyomás nincs, szarul lett összerakva a blokk, ezért csattog...
Hidrotőke asszem motor felmelegedés után enyhül, nálad inkább erősödik, mint nálam.
Szóval szerintem nem úszod meg sajnos, hogy megint szét legyen szedve, hisz én is így jártam, mindenki hidrotőkét, meg nem is tudom már mit mondtak, mire vittem egy másik szerelőhöz, aki mondta, hogy nem lett jól összetéve, valamint így az olajnyomás is elszállt...
Hidrotőke asszem motor felmelegedés után enyhül, nálad inkább erősödik, mint nálam.
Szóval szerintem nem úszod meg sajnos, hogy megint szét legyen szedve, hisz én is így jártam, mindenki hidrotőkét, meg nem is tudom már mit mondtak, mire vittem egy másik szerelőhöz, aki mondta, hogy nem lett jól összetéve, valamint így az olajnyomás is elszállt...
Hát most jön az, amit te is ajánlottál, olajnyomás mérés. A szerelőnél van már a kocsi.
Sotetzoldet talaltam 7ezerert, 95os, patika, nincs torve, repedve, javitva. A torottel nem akartam foglalkozni. felrakom ezer ftert, licitaljon ra aki akar (torott szarnyat is elvittek 1500ert)

Szerintem ez király! Sokkal többen fognak idetalálni, akik nem akarnak csevegni de vannak kérdéseik.
Az a baj, ha már egy gyárilag összerakott motort szétlöksz és összerakod más alkatrészekkel az sosem lesz ugyan olyan jó.
Igazából kéne mérni szerintem olajnyomást.
Én már jártam így, full tőke sort cseréltem, csak olcsóra, mert ez volt a kívánság.
Eszméletlen hangos volt, kinyomkodtam a régieket, és azokat visszaraktam, már halkabb lett, végül INA került bele, amit hozzátennék sok gyártó alapból azt teszi bele a motorokba.
Szval az itt említett INA csattogás, szerintem nagy eséllyel olajnyomás probléma, kis eséllyel gyári hiba, hisz hát ezeket is csak "a gyártósor fossa ki magából..."
Igazából kéne mérni szerintem olajnyomást.
Én már jártam így, full tőke sort cseréltem, csak olcsóra, mert ez volt a kívánság.
Eszméletlen hangos volt, kinyomkodtam a régieket, és azokat visszaraktam, már halkabb lett, végül INA került bele, amit hozzátennék sok gyártó alapból azt teszi bele a motorokba.
Szval az itt említett INA csattogás, szerintem nagy eséllyel olajnyomás probléma, kis eséllyel gyári hiba, hisz hát ezeket is csak "a gyártósor fossa ki magából..."
Sziasztok!
Bizonyára mér ti is olvastátok az új funkciót a lapon, az http://http://www.carstyling.hu/account_shower.php?id=9764 -ot.
Ez részetekről nagy Öröm, mert a legfontosabb szösszeneteket itt fogom jobb oldalt a fejléc mellett összegyűjteni, így, ha valakinek lesz még hassonló problémája, akkor nem muszáj megkérdezni, elég, ha csak azt a microblogot megnyitja.
Már is feltettem egyet ami tökéletesen odaillik.
Részemről plusz melóval fog ez járni, de ez hosszútávon bízom benne megtérül, mert nem kell kétszer leírni ugyan azt.
A Kommentelés a Modeátor részéről bővült, több funkciókat tudok csinálni, így még áttekinthetőbb és jobb lesz a topicunk.
Remélem mindenki hasznát leli ebben.
Szép napot. Levi.
Bizonyára mér ti is olvastátok az új funkciót a lapon, az http://http://www.carstyling.hu/account_shower.php?id=9764 -ot.
Ez részetekről nagy Öröm, mert a legfontosabb szösszeneteket itt fogom jobb oldalt a fejléc mellett összegyűjteni, így, ha valakinek lesz még hassonló problémája, akkor nem muszáj megkérdezni, elég, ha csak azt a microblogot megnyitja.
Már is feltettem egyet ami tökéletesen odaillik.
Részemről plusz melóval fog ez járni, de ez hosszútávon bízom benne megtérül, mert nem kell kétszer leírni ugyan azt.
A Kommentelés a Modeátor részéről bővült, több funkciókat tudok csinálni, így még áttekinthetőbb és jobb lesz a topicunk.
Remélem mindenki hasznát leli ebben.
Szép napot. Levi.
Azt láttam, azért is kérdeztem. Találtál színben, vagy esetleg javítva lett a sérült?
Az is serult, mikor az elejevel rafordultam az oszlopnak.
Nálam ugyan ez a "generál" volt, amit leírtál (csak még több mindent cseréltünk) és az összerakás után jött a hidrotőke csattogás. Megvettem az újakat, kicseréltünk és használni kellett egy ideig, mire halkult. Viszont még most is van hangja, szóval azóta sem némák a tőkék sajnos. Rejtély.

Nekem konkrétan a képen jobb szélső dugókulcs kellett hozzá

Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy X16XEL Astra F Classicom, amin a mai nap hidrotőkét cseréltek. Megvettem hozzá az INA gyártmányút, de sajna most is szól, azaz csattog az egyik.
Előzmény: Télig nem volt baj, nem csattogott, semmi gond nem volt. Azonban a hengerfej tömítés sajna elfogyott a 4-es hengernél, megette a vizet és az olajat is. Szétszed, meggyűrűz, hajtókar csapágyak kicserél, szelepszár szimeringek, vezérmű tengely szimeringek, tömítések kicserélve. A csattogás a szétszedés, azaz az összerakás után jött. Olajpumpa is cseréltünk. Megelégeltem, megvettem az új tőkéket, de mint már írtam, ca 15 km után is szól az egyik, ráadásul sokkal hangosabban, mint az előtt. Az olajat szintén lecseréltük.
Ötlet, hogy mit kéne tenni?
Segítséget kérnék. Van egy X16XEL Astra F Classicom, amin a mai nap hidrotőkét cseréltek. Megvettem hozzá az INA gyártmányút, de sajna most is szól, azaz csattog az egyik.
Előzmény: Télig nem volt baj, nem csattogott, semmi gond nem volt. Azonban a hengerfej tömítés sajna elfogyott a 4-es hengernél, megette a vizet és az olajat is. Szétszed, meggyűrűz, hajtókar csapágyak kicserél, szelepszár szimeringek, vezérmű tengely szimeringek, tömítések kicserélve. A csattogás a szétszedés, azaz az összerakás után jött. Olajpumpa is cseréltünk. Megelégeltem, megvettem az új tőkéket, de mint már írtam, ca 15 km után is szól az egyik, ráadásul sokkal hangosabban, mint az előtt. Az olajat szintén lecseréltük.
Ötlet, hogy mit kéne tenni?
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!