Balesetek, DURVA !!!!!!
aktuális téma

Őszi vezetési jótanács!
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.
Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!
videó
Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel
videó
videó
videó
http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html
-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan
ne basztasd a telefonod
A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.
"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."
langlovagok.hu
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.
Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!
videó
Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel
videó
videó
videó
http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html
-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan
ne basztasd a telefonod
A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.
"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."
langlovagok.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
ja, igazad van :D
Na gecó, ez horror, ami képek az elején vannak.
Azért azt soha nem gondoltam,hogy ennyire durván is sikerülthet egy koccanás.
Nem mondom, eddig sem az a száguldozós típus voltam(50 lóval nem is lehet), de most már igencask meggondolandó.
Az övről meg annyit, hogy én is bekötöm, még ha a szomszéd utcára megyek is, és nem a rendőrök miatt, hanem magam miatt.
Minden jót!
Vigyázzatok a zsírotokra, meg magatokra is!
Azért azt soha nem gondoltam,hogy ennyire durván is sikerülthet egy koccanás.
Nem mondom, eddig sem az a száguldozós típus voltam(50 lóval nem is lehet), de most már igencask meggondolandó.
Az övről meg annyit, hogy én is bekötöm, még ha a szomszéd utcára megyek is, és nem a rendőrök miatt, hanem magam miatt.
Minden jót!
Vigyázzatok a zsírotokra, meg magatokra is!

fél éves Golf IV
dehogynem, hisz jobbvolanos :)
Milyen autóval?
hát nekem is volt egy kis balesetem az autó totálkár lett de szerencsére én megusztam karcolás nélkül

Hát én akkor eléggé magamba néztem...
Én 1,5 éve törtem össze (szerencsére "csak") egy autót elég csúnyán (összesen kettőt az enyémmel együtt)! Történet: Mentem az autóval egyenes, vizes úton kb 60-nall (nem tudom pontosan mert szar volt a km-óra). Hirtelen kibaszott elém egy fasz és le kellett fullra fékeznem. Valószínüleg féloldalasan fogott a fék, mert átcsúsztam a túlodalra, utána megpróbáltam ellenkormányozni, de megpördültem. Szerencsére a forgás után a jobb oldalon álló Renault 5-ösbe csapódtam, ami egy parkolóban állt és fellöktem keresztbe a járdára! Azért szerencsére, mert ha a baloldalra fordult volna az autó, akkor egy beton falú, emberekkel teli buszmegállóba csapódok! Mindez egy kb Másfél tonnás autóval! Nem lett volna túl szép látvány! Azóta is a gyomrom görcsbe áll ha arra gondolok mi lett volna ha balra fordulok... 

A hátsó lámpáról is azonnal fel lehet ismerni (106-os)!
IGAZÁBÓL EZ VOLT A TOPIK CÉLJA,HOGY MAGUNKBA NÉZZÜNK EGY KICSIT,
HOGY HÁNYSZOR JÁRHATTUNK VOLNA UGY,AHOGY SZERENCSE NEM JÁRTUNK !!!
HA MÁR 1 EMBER ELGONDOLKOZOTT EGY KICSIT,AKKOR MÁR MEGÉRTE
ÜDV: BIGIMI
HOGY HÁNYSZOR JÁRHATTUNK VOLNA UGY,AHOGY SZERENCSE NEM JÁRTUNK !!!

HA MÁR 1 EMBER ELGONDOLKOZOTT EGY KICSIT,AKKOR MÁR MEGÉRTE

ÜDV: BIGIMI
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!