Balesetek, DURVA !!!!!!

Témakör: Real life
aktuális téma
Balesetek, DURVA !!!!!!
Őszi vezetési jótanács!
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.

Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!

videó

Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel

videó
videó
videó

http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html

-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan

ne basztasd a telefonod

A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.

"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."

langlovagok.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Piet_
2015. március 31. 09:28
"házi" topicjukba le is lettem emiatt ugatva hogy miközöm van nekem hozzá hogy ők miért törik halomra az autóikat
Piet_
2015. március 28. 00:05
áramot vezetnének inkább ne autót, kár beléjük...de Vectrának tuti lenne rá egy biztos magyarázata.
Vukyee
2015. március 27. 22:34
TaaT
2015. március 27. 19:03
Gabeszg87
2015. március 27. 17:50
Nekem nincs kihangosítóm, inkább félreállok, vagy később visszahívom az illetőt, de volt már olyan, hogy olyan fáradtan jöttem haza melóból, hogy teljesen kiesett a teljes hazaút....
YELLOW
2015. március 27. 14:42
biztos lenne helyzet, hogy lehet én is alulmaradnék. nem állítom, hogy én mindent tudok és jobban. viszont azt igen, hogy jobban és gyorsabban tudom az adott szituációt feldolgozni, lereagálni. az embernek célszerű fejben lejátszani ezeket a szitukat, tud segíteni. az sme jó ha túl parázza az ember, de azt sem lehet gondolni, hogy vele soha nem fog előfordulni ilyen...
Piet_
2015. március 27. 14:32
azért a legtöbb gyorshajtásos esetnek vannak előjelei, amik jelzik hogy baj lesz, csak épp a delikves leszarja... (szerintem) vagy pedig nincs tisztába a saját és az autója képességeivel. Az ilyennek meg nem kéne volán mögé ülni. Az olyat se igazán értem hogy valaki csak muszályból vezet, mert elviszi a-ból b-be de nem szereti. szerintem az ilyenek nem is tudnak jól vezetni.
-Bandi-
2015. március 27. 14:30
nem azt írta, hogy mindenkinél.
Piet_
2015. március 27. 14:28
ezt cáfolnám, közelmúltbeli tapasztalat hogy nem!
Vectra555
2015. március 27. 14:24
Baleseteknél nagyon sokszor látni, hogy az nagyobb számnál állt meg a km óra mutatója. Általában ez azért van, mert megemelkedik az autó, de a vezető még nyomja a gázt. Kisebb ellenállásnál meg hamar elpörög a kerék, így nagyobb tempót fog mutatni. Vagyis sokszor előfordul, hogy a vezető még arra sem képes az ütközéstől a becsapódásig, hogy levegye a lábát a gázról. Ezt gyakorolni kell, és a normál közlekedés erre nem jó. Valóban kellene vezetéstechnikai tréning a jogsihoz, legalább 1 alkalommal.
YELLOW
2015. március 27. 14:21
ezért mondom évek óta, hogy én beépíteném ezt a tankeretbe, mármint a technikai pályára való látogatást.
YELLOW
2015. március 27. 14:20
azért nem volt, mert mondjuk ösztöni szinten tudtam mit kell csinálni. persze saját hibámból nem volt esetem, de olyan igen, hogy lehet más ott maradt volna. vagyis ha úgy veszsük, mikor a havon önszántamból játszok, akkor végülis igen, de mindig megfogtam a gépet, mert nem így reagáltam, mint ezek.
Vectra555
2015. március 27. 14:17
Lehet szimulálni, csak ahhoz tényleg gyakran kell menni, mert egy alkalommal nem ér semmit. Kikopik a tudás, elkényelmesedik az ember.
Vectra555
2015. március 27. 14:14
Piet_
2015. március 27. 14:14
erre találták ki a vezetéstechnikai tréningeket, ott vannak olyan szituációk amit kontrollált körülmények között rekonstruálni lehet...Volt szerencsém részvenni egy ilyenen, és minimum kötelezővé tenném!
YELLOW
2015. március 27. 14:13
ezt honnan tudod? most mondhatnám azt, amit te, úgy álítasz valamit, amit marhára nem tudsz. honnan tudod, hogy nem voltam mr olyan helyzetben, amikor tized másodperceken múlt valami?
Vectra555
2015. március 27. 14:11
Mert nem tapasztaltad még, hogy milyen az, amikor a másodperc tört része alatt jön a baj, és egyszerűen fel sem fogod mi történik, mire meg elveszed a lábad a gázról, már teljesen mindegy.
YELLOW
2015. március 27. 13:37
engem inkább az idegesített, hogy a tököm kormányrángatással és hogy áll a gázon, még nagyobb bajt csinál... nem az, hogy elveszi a gázt, és ledobja ami a kezébe van, és kétkézzel megmarkolná a kormányt, aztán irányítaná a gépet. ahogy viszi a gödör, egy kézzel szinte hagyja szabadon futni az autót. barmok.
nem tom, én max anynit merek bevállalni, hogy a hátsó ülésre rakott varrógépen felaljazom a nadrág szárát, de gombot felvarrni már én sem merek. max keresztrejtvényt fejtek.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 49113 találat 2456 oldalon