Köszi az infót!
Akkor semmi gáz.... Felpolíroztam a szívó és kipufogójáratokat, nem tudom mennyit dob majd rajta, ha dob egyáltalán, de nagyon jól néz ki!
Semmi gáz,a 3 tizeddel.Egyébként vannak ám külömböző vastagságú heng.fej tömítések is.Általában 3szögletű kivágással jelzikegy kis "ráhagyás" fülön,mennyivel vastagabb az eredetinél.
Hát, ha szemmel láthatóan megnőtt a láapát és az öntvény közti távolság, akkor bezony rontottál rajta. Ha annyira nem szembeötlő, akkor is A turbo munkáját legintákk akkor lehet megkönnyíteni, ha mindent leszedsz előle. Gondolok itt a szájához vezető csőre, légtömegmérő (nem minden esetben tehető át máshova). Én most majd azt fogom kipróbálni, hogy mi a helyzet minden nélkül :D Csak a turbo szájához egy légszűrő és kész. A légtömegmérőt pedig (Roland_ "kollega" tanácsára) az IC és a pillangószelep közé teszem. Audiovizuális élmény lesz az biztos, sikít majd mint a rézf@szúbagoly, de elsősorban a turbo dolgának könnyítése a cél
Sziasztok,
a kocsim felújításakor felpolíroztam a turbo kompresszor oldali öntvényét belül. Azon gondolkodom, hogy ezzel mennyit ronthattam a hatásfokán? Biztos lecsiszoltam belőle 1-2 tizedet, így megnagyobbodott a távolság a kompkerék és az öntvény közt ezért csökkent a szívóhatás. Remélem javítottam annyit a polírozással, hogy ezt kompenzálja. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
thx
az Én kocsimba egyszer 1mm-el magasabb dugattyút tettek mint a gyári, az pont elég volt arra, hogy a szelepek beleérjenek a dugóba és kb 1 km után el is tört az egyik szelep majd lukat ütött a dugón. (gariba megjavították)
Nálad csak 3 tized az eltérés, de elöfordulhat hasonló eset....
Egy olyan kérdésem lenne egy szakértő emberhez, hogy mi van akkor ha a hengerfejem kopáshatára 95,9mm és a hengerfejem 95,6-ra van leszedve! Ez okoz valamit??, vagy csak annyít, hogy 98-assal kell majd járnom! Egyébként egy Opel 1.6-8V mocirol van szó!
Nekem is ilyenem van! (csak sima F2) Ebben már a szelepek is erősebbek...
A portolás jót tett, főleg nagy fordulaton forog szépen. Igaz nekem hibrid mocim lett,és az eredetin is ki kellett volna próbálnom, mert az lett volna a jó összehasonlítási alap. A Mazda HF, különben gyárilag is meglehetősen finom felületekkel rendelkezik.
a löket hossz megváltoztatásával és a dugattyu méretének csökkentésével lehet elérni amit csináltunk! a lökethosszt a fötengely cserével értük el , az égésteret is szélesítettük a 2,0 képest a 2,4 elsö tulméretére! a JE dugattyú meg kb 2 cm alacsonyabb mint a gyári turbós dugattyú
én kiportoltam otthon a szívócsonkot,meg a hf-et,csak 10 ezerbe került,meg kb 16 munkaórámba,és nagyon fasza lett.
lehet kapni a praktikerbe,ill megfelelő boltokba olyat,amit fúróba lehet befogni,és csiszolópapir van körbe ráragasztva,na abból vettem 60'ast kb 12 darabot,meg 5 db 120',meg volt otthon 25 cm cső abba épp bele tudtam még fogni.
Akkor semmi gáz....
Felpolíroztam a szívó és kipufogójáratokat, nem tudom mennyit dob majd rajta, ha dob egyáltalán, de nagyon jól néz ki!