Lefújószelep (popoff, blowoff)
aktuális téma

Minden popoffal-blowoffal kaocsolatos kérdés, válasz, teória, felvetés...
----------------------------------------------------------------------
jöhetnek tapasztalatok, hibák is vagy bármi ami a témával kapcsolatos...
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Bazze, sírok... 

Hüle! Olyat én is akartam a fűnyíróval, hogy felveszem CD-re egy 9ezren pörgő Ferrari motor hangját, oszt kifelé "fordított" hangfalakkal küldöm neki a szitiben. De ez a fingilingizésed hasonlóan okos ötlet...

Na ezt most nem mondod komolyan????

Akkor vedd fel Cd-re a hangot és kenjed neki 500W-tal.
Szívóra, hogy lehetne, ha csak tényleg nem kompresszorozol

Akkor vedd fel Cd-re a hangot és kenjed neki 500W-tal.
Szívóra, hogy lehetne, ha csak tényleg nem kompresszorozol

inkább azt találjátok ki nekem (mert én láma vagyok túró téren), hogy szívóra hogyan lehetne BOV-ot rakni
Kibebaszott jó hangja van, de csak ezért nem cserélem le a verdát...
Már azon is gondolkodtunk(persze viccből), hogy kis kompresszorral gombnyomásra néhe elengedni egy kis fingi-lingit...

Teljesen esélytelen egyébként?

Kibebaszott jó hangja van, de csak ezért nem cserélem le a verdát...
Már azon is gondolkodtunk(persze viccből), hogy kis kompresszorral gombnyomásra néhe elengedni egy kis fingi-lingit...

Teljesen esélytelen egyébként?
"Vitatkoznék! " igen azt látom :))
egyrészt, én még nem láttam olyan motort, aminél zero idő alatt esik a fordszám gázelvételkor, ergo a kompresszor még tölt, amit pedig el kell engedni, mert a nyomáshullám rombol
másrészt mi van pl toló üzemben? van fordulat, de TP az megintcsak zero
nem véletlenül van CC-s autókban BoV...
egyrészt, én még nem láttam olyan motort, aminél zero idő alatt esik a fordszám gázelvételkor, ergo a kompresszor még tölt, amit pedig el kell engedni, mert a nyomáshullám rombol
másrészt mi van pl toló üzemben? van fordulat, de TP az megintcsak zero
nem véletlenül van CC-s autókban BoV...
Nézzétek meg itt :)
igazi rottyantós szelepek :)
www.turbo4you.de
Én azért félnék egy ilyet beletenni, bár hangban biztosan nagyon ott van, gondolom ez azért nem amolyan kiveszem beteszem csere, bár majd ha nagyobb turbót építettek, oda már jöhet :)
igazi rottyantós szelepek :)
www.turbo4you.de
Én azért félnék egy ilyet beletenni, bár hangban biztosan nagyon ott van, gondolom ez azért nem amolyan kiveszem beteszem csere, bár majd ha nagyobb turbót építettek, oda már jöhet :)
Vitatkoznék! Szerintem azon kívül hogy fütyül nem sok értelem van.... azért is írtam úgy hogy "fütyülő masinát".
A kompresszor tengelyének fordulatszáma egyenesarányban van a főtenfgely fordulatszámmal azaz ha elveszi a gázt váltásnál és hirtelen visszaeseik a fordulat akkor a kompresszor fordulata is visszaesik magától. A lefújószelep meg ezt akarná kiküszöbölni de itt nem fog neki sikerülni. Nem úgy mint turbós társánál.
Fingani azért mégis fog... csak hanghatás terén van értelme szerintem.
A kompresszor tengelyének fordulatszáma egyenesarányban van a főtenfgely fordulatszámmal azaz ha elveszi a gázt váltásnál és hirtelen visszaeseik a fordulat akkor a kompresszor fordulata is visszaesik magától. A lefújószelep meg ezt akarná kiküszöbölni de itt nem fog neki sikerülni. Nem úgy mint turbós társánál.
Fingani azért mégis fog... csak hanghatás terén van értelme szerintem.

van rá, ott még van értelme, de pl dízelre nem tudom elképzelni, még is van rájuk. mai dízelekből elég lüke vagyok, szóval biztos van helyük :D
De ott mi értelme lenne?
ugyanúgy tudsz rá tenni fütyülő masinát......

A turbo legyen veletek!!!
Sräcok lenne egy kérdésem:
Kompresszorra ugyanugy lehet blow off szelepet rakni?
Mint kissé hozzá nem értö kérdezem...
Sräcok lenne egy kérdésem:
Kompresszorra ugyanugy lehet blow off szelepet rakni?
Mint kissé hozzá nem értö kérdezem...
Most hívtam fel egy boltot ott 18.000-ért mondtak egy állíthatót amin van egy kis tölcsér ott ahol kifúj a cucc...

DCS hogy tolta a vizet maga elott...keszvolt baz...
ilyet meg nemlattam...
kemeny...
ilyet meg nemlattam...
kemeny...
Peeeersze! Mechanikus? Akkor füstcsavar fel, alapjárati csvar le.
Jaja. Inkább adja el a kocsit + tegye hozzá a másfelet és vegyen egy disznó turbós autót. Mondjuk talán egy régebbi impreza kijön talán belőle
De van erre egy topik is ahol kivesézik a témát:
http://www.carstyling.hu/tuning_shower.php?id=234
Nézd meg
Én is akartam turbót a Suzukimba, de inkább vettem egy GT Puntot. Mondanom se kell, hogy nem bántam meg. Szeretem a Suzukit, de......

De van erre egy topik is ahol kivesézik a témát:
http://www.carstyling.hu/tuning_shower.php?id=234
Nézd meg

Én is akartam turbót a Suzukimba, de inkább vettem egy GT Puntot. Mondanom se kell, hogy nem bántam meg. Szeretem a Suzukit, de......
egy tiszességes átépités, ha saját magad csinálod 1 misi körül van.
ha csináltatod, 1.5..
jó gyüjtögetést.
-lehet gányolni is 200-300ból.
ha csináltatod, 1.5..

jó gyüjtögetést.
-lehet gányolni is 200-300ból.
Csak érdekli hogy mennyiből jönne ki, de ez még igencsak a jövő zenéje

Úgy érted, hogy turbót akar rakatni a kocsiba???
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!