Cikk: Neon és a rendőrbácsik
aktuális téma

Sok fórumon olvasgattam, hogy ne tegyenek az emberek fel neont, mert ha a rendőrök elkapják, akkor gyorsan ítélő módszerrel helyszínen kivégzik, ez butaság! És sajnos, sok ember kedvét és bátorságát el is veszik! Bővebben
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Amennyiben egy gyár úgy épít egy autót, ahogy épít, már a KPM sem tud semmit sem tenni. Jelenlegi törvényeink szerint nem lehet egy hátsó lámpát 40 cm-nél magasabbra helyezni az autón. Na akkor most nézzük meg a Focust, a Puntot vagy a Corsa-C-t. A Multipláról már nem is kell szóni.
Régen írtam ide srácok de azt hiszem most egy kicsit bekapcsolódok én is.
Igazából a neon lényege hogy ha olyat csinálsz amit alapról nem szabad akkor bekapcsolod és még királyabb vagy.
Meg ugye trend.
A Micsumon tudjátok mennyi fény volt nem?
NA ha azt veszem hogy a 2év alatt összesen egyszer büntiztek meg és akkor is 5000.ft-al. Akkor azt mondom kapják be és örüljenek neki.
De én se engedtem volna ha nem világított volna az ablakspricc meg a rendszámtáblakeretem is egyszerre. Csak az alsó fény miatt nem engedtem volna.
Aki meg úgy teszi fel hogy kilátszik azt büntessék is meg.
Mert a Neon fény akkor szép ha a neoncső nem látszik csak a fénye.
Remélem jövöre egyszer tényleg csinálunk már egy jó kis neonos talit és bulizunk egy nagyot.
Szerintem valahol Balcsin kéne rendezni nem?
Képzeljetek el egy óriási Carstyling nyaralást a horváth tengerparton!
Sok sok neonos, hifis kocsi.
Az lenne ám a pöpec.
NA mindenki jó legyen és világítsunk ha már kitalálták.
A zsaruk meg tehetnek egy szivességet.
(Tisztelet a kivételnek! A kivételezettek az igazi zsaruk nem a kötekedők.)
Igazából a neon lényege hogy ha olyat csinálsz amit alapról nem szabad akkor bekapcsolod és még királyabb vagy.
Meg ugye trend.
A Micsumon tudjátok mennyi fény volt nem?
NA ha azt veszem hogy a 2év alatt összesen egyszer büntiztek meg és akkor is 5000.ft-al. Akkor azt mondom kapják be és örüljenek neki.
De én se engedtem volna ha nem világított volna az ablakspricc meg a rendszámtáblakeretem is egyszerre. Csak az alsó fény miatt nem engedtem volna.
Aki meg úgy teszi fel hogy kilátszik azt büntessék is meg.
Mert a Neon fény akkor szép ha a neoncső nem látszik csak a fénye.
Remélem jövöre egyszer tényleg csinálunk már egy jó kis neonos talit és bulizunk egy nagyot.
Szerintem valahol Balcsin kéne rendezni nem?
Képzeljetek el egy óriási Carstyling nyaralást a horváth tengerparton!
Sok sok neonos, hifis kocsi.
Az lenne ám a pöpec.
NA mindenki jó legyen és világítsunk ha már kitalálták.
A zsaruk meg tehetnek egy szivességet.
(Tisztelet a kivételnek! A kivételezettek az igazi zsaruk nem a kötekedők.)

A fehér jó... de az hogy mi a fehér az erősen szubjektiv... Amikor még a kreszt csinálták a fehér még napjainkban kukábavaló csodálatos ságafényű szálas izzóról beszéltek... Napjaink csodája a fehérfényű LED neg csak a legritkább esetben ad tökéletes fehér fényt. kipróbáltam vagy 4 félét mert én tényleg fehéret akartam (nem a yardok kmiatt), végül a LEDből, kiégett ledes izzóból, és ellenállásból saját kezüleg fabrikált volt a nyerő!!! 

Mit tudtok a fehér LED helyzetjelzőről?
Elvileg úgy tudom,hogy legális,bár szóltak már érte,mert xenon gyanus fénye van,és nem tetszett a bíztosúrnak!
A kreszben 5V fehér van elöírva!Akkor ez most jó vagy nem?
Elvileg úgy tudom,hogy legális,bár szóltak már érte,mert xenon gyanus fénye van,és nem tetszett a bíztosúrnak!
A kreszben 5V fehér van elöírva!Akkor ez most jó vagy nem?

Szerintem időben kell használni a neont,olyan helyen ahol tudod,h nincs yard.Mindenképp kapcsolos legyen,és csak egy KLICK!

És akkor hogy helyezik forgalomba zsír újonnan azokat a gombölyű diszkóterepjárókat kajak piros ledes hátsóindexxel? :D
Ja, nekem a napellenző felett volt egy 120 cm-es kék cső, persze pont akkor jött szembe rendőr mikor felkapcsoltam, hogy lássak valamit, azt mondta, hogy a csőnek magának nem szabad látszani. A KPM-nél megint más dolog.

ha maga a fényforrás nem látcik akkor nem szolhat érte a kutya sem nem hogy egy rendör!
ezt én is igy tudom és én már magyaráztam magamki rendörnél ezzel és elfogadta nem szolt érte!
Az öregem vizsgabiztos a KPM-nél. A kérdést én is feltettem neki: Lehet-e vagy nem? A válasz: Az autón elöl csak fehér vagy kadmiumsárga színű fények lehetnek. Hátul csak piros és fehér. Az indexeknek pedig kötelezően borostyánsárgának kell lennie. Külön engedély nélkül nem lehet az autón más színű fényforrás. (Kék ablakspricni kilőve). DE!!! Ha fényforrás nem látszik, csak annak fénye és az is csak az útról visszaverődve, nos arra nincs semmilyen tiltó rendelet vagy szabály. Úgyhogy , ha a csövet sikerül eldugni és csak az aszfalton látszik, hogy valami világít az autó alján, akkor senki sem köthet beléd. Hozzátenném: elvileg!!!
Nem igaz.
Nem rakhatsz a kocsi alá semmilyen fényt.
Nem rakhatsz a kocsi alá semmilyen fényt.
Hi! Én úgy hallottam, hogy csak akkor ba..tathat érte, ha látszik a cső. Tehát ha csak a szórt fény látszik akkor nem szólhat. Igaz ez?

Hi!
Csak most olvastam ezt a topicot. A rövid válasz FeRzY-nek: Igen az egerszegi rendőrök szopatnak a neonért. Először kpm-ről beszéltek de megbeszéltük hogy nem kéne...
Most már ültetve is van a vas, azóta nem igazoltattak.
Csak most olvastam ezt a topicot. A rövid válasz FeRzY-nek: Igen az egerszegi rendőrök szopatnak a neonért. Először kpm-ről beszéltek de megbeszéltük hogy nem kéne...
Most már ültetve is van a vas, azóta nem igazoltattak.
Kedves Bishop:
Elmehetsz a rendőr elől de jól gondold meg, mert akkor már több lessz a büntetés, és a vezetői engedélyedet is elvehetik ezért /HELYZETTŐL FÜGGŐ!/!
Elmehetsz a rendőr elől de jól gondold meg, mert akkor már több lessz a büntetés, és a vezetői engedélyedet is elvehetik ezért /HELYZETTŐL FÜGGŐ!/!
Szia Bruce:
De lapozgatok visszafelé, csak hogy téves információk ne jussanak a forum olvasóihoz így kénytelen vagyok rögtön reagálni a dolgokra!
pá
De lapozgatok visszafelé, csak hogy téves információk ne jussanak a forum olvasóihoz így kénytelen vagyok rögtön reagálni a dolgokra!
pá
Akkor eléggé jól van álcázva mert nálam az adatlapodon micu van :)
Nekem ez a lelépés nem olyan egyszerű, mert a kocsi piros (suzuki) és szét van matricázva. Meg a motor is egy rakás trutyi. 1.3-as de iszonyat lassan gyorsúl. Szal engem lazán utolérnének, max másnap elkapnának valahol.
Navégre!
Én kiegészíteném ezt a sztorit egy kis tapasztalattal: Ha közlekedel, és látod a rendőrők fényképeznek téged, ha van rá mód ne állj meg nekik! (ezt abban az estben tedd, ha van valami gáz az autód papírjaival természetesen)
Egy koma beszívta így.... Gyorshajtott, lefényképezték, ő meg gyorsan lekanyarodott egy utcába és megállt, mintha ott lett volna dolga.... A rendőrbácsi meg odaküldte emberét, hogy intézkedjen, ha már volt olyan kretén valaki hogy megáll.... A cumi csak ott indult amikor kiderült, hogy nincs műszaki, stb... (ebben az estben okos lett volna bármiféleképpen eltűnni onnan...) A rendőrbácsi nem megy utána mert sebességet mér, és neki az a dolga! A járőr sem megy utána mert nem az a dolga.... (amúgy gyalog eltart egy darabig..) Ha meg berádiózik, amig opdaérnek, te már árkon - bokron túl vagy!
Én kiegészíteném ezt a sztorit egy kis tapasztalattal: Ha közlekedel, és látod a rendőrők fényképeznek téged, ha van rá mód ne állj meg nekik! (ezt abban az estben tedd, ha van valami gáz az autód papírjaival természetesen)
Egy koma beszívta így.... Gyorshajtott, lefényképezték, ő meg gyorsan lekanyarodott egy utcába és megállt, mintha ott lett volna dolga.... A rendőrbácsi meg odaküldte emberét, hogy intézkedjen, ha már volt olyan kretén valaki hogy megáll.... A cumi csak ott indult amikor kiderült, hogy nincs műszaki, stb... (ebben az estben okos lett volna bármiféleképpen eltűnni onnan...) A rendőrbácsi nem megy utána mert sebességet mér, és neki az a dolga! A járőr sem megy utána mert nem az a dolga.... (amúgy gyalog eltart egy darabig..) Ha meg berádiózik, amig opdaérnek, te már árkon - bokron túl vagy!

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!