Cikk: Neon és a rendőrbácsik

Témakör: Tuning
aktuális téma
Neon és a rendőrbácsik

Sok fórumon olvasgattam, hogy ne tegyenek az emberek fel neont, mert ha a rendőrök elkapják, akkor gyorsan ítélő módszerrel helyszínen kivégzik, ez butaság! És sajnos, sok ember kedvét és bátorságát el is veszik! Bővebben

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Gaukr
2004. október 30. 21:13
Akkor ez egy RENDŐR volt így nagybetűvel!
Pahoo
2004. október 30. 21:00
Én is úgy tudtam hogy nem veheti el, de ez nagyon megindult vele, hiába tiltakoztam! (aszt hál istennek szólt a diszpécser)
Gaukr
2004. október 30. 20:57
Én úgy tudom, hogy forgalmit már nem vhet el helyszínen, de lehet, hogy vannak erre vonatkozó kikötések vagy csak egyszerűen hülységeket beszélek
Pahoo
2004. október 30. 20:54
Heló mindenki!
Az lenne a kérésem, hogy valaki írja már le nekem pontosan hogy melyik az a jogszbály amire lehet hivatkozni ha a rendőr megállít a neonok miatt! Mert most este is csak ez mentette meg a forgalmimat, hogy előző nap hajnalban bejelentettem, hogy épp rabolják ki a szemközti boltot, és a diszpécser még emlékezett a nevemre, és erre a telefonra tekintettel elengedtek!
Hja és még arra is kiványcsi lennék, hogy akkor most a forgalmit elveheti e vagy nem?
Mici
2004. október 20. 23:10
Azt a kuva életbe.Ilyen ganék a zsaruk felétek?Asszem jo lessz nekem is vigyáznom,bár nekem hálIstennek még sosem fordultak utánam.Miért vannak minden ellen ami szép?????????
Yahoo_ex
2004. október 20. 22:35
Azért nem kell beverni a durcit... Csak olyan szinten kielégítetted a kiváncsiságunkat, hogy nincs kérdésünk több
Sréc
2004. október 19. 19:47
kössz az infot!
nekem segítség volt! ez az álló autós rész tetszik! ez használhatónak tűnik....
Bruce
2004. október 19. 19:35
Na jó van, nem fogom itt tépni a pofámat...
Csak azért, hogy titeteket ne bűntessen meg a rendőr, leírom hogy mik a törvények és egy ember olvassa el. Az agyam elszáll.

Köszönet BeeBazsának!

Csumi.
Beebazsa
2004. október 18. 21:11
visszajöttem, de nemmaradok sokáig!Ez tényleg Cool volt Bruce!
Neked van időd ilyenre?Apám rárabolt a gépre!A csevejt holnapugye folytatjuk?
Kitartás srácok!
Ja, az EU-ban milyenek a törvények NeOn terén?
Írjatok, és holnap +sasolom, ahogy lesz pár percem!
Na szasztok!
Tázsi
2004. október 18. 20:25
-:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ez kurva nagy szöveg volt!!!!!!
Bruce
2004. október 18. 20:18
Sziasztok!

A további probléma megoldások keresgélésének elkerülése végett tájékoztatok mindenkit, hogy a KRESZ-nek van egy olyan pontja:

1/1975 KPM-BM rend. = KRESZ

5. § (1) A KÖZLEKEDÉSBEN OLYAN JÁRMŰVEL SZABAD RÉSZT VENNI,
a) amelynek jogszabályban meghatározott érvényes hatósági engedélye és jelzése van;
b) AMELY A JOGSZABÁLYBAN MEGHATÁROZOTT MŰSZAKI FELTÉTELEKNEK MEGFELEL, és
c) amely az utat és tartozékait nem rongálja, és nem szennyezi.

A KRESZ e pontját tölti ki a 6/1990-es KÖHÉM rendelet. A pontja csak a forgalomban részvevő járműről beszél, de ha az autó áll, akkor nem vesz rész a közúti forgalomban. Továbbiakban a KÖHÉM már bármilyen szabályt is ír elő tökmindegy, mivel a gépjármű álló helyzetében nem vesz rész a közúti forgalomban.

A korábbiakban pedig már leírtam, hogy:
6/1990-es KÖHÉM
37. § (1) A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű ÜZEMSZERŰ HASZNÁLATA során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható (pl. Csomagtér-megvilágító lámpa, szerelőlámpa), továbbá azokra a világító-, illetőleg fényjelző berendezésekre, amelyeket a világító- és fényjelző berendezések elhelyezése tekintetében jóváhagyási jellel ellátott járműveken gyárilag helyeztek el.

Itt a rendelet üzemszerű használatról beszél, tehát szerény felfogásom szerint a gépjármű akkor van üzemszerűen használva, ha azzal közlekednek, mivel a gépjármű erre való. Tehát most már két ütköztetési pontunk van, melynek alapján az állógépjármű alatt lévő neon nem törvénysértő.

Megkívánom jegyezni, hogy ha gépjármű áll és a csomagtartóban turkálsz és a csomagtartó fénye kívülről látható az nem szabálysértő cselekmény, így tehát a neon is álló helyzetében világíthat. Ha valamelyik rendőr azt állítja, hogy ez szabálysértés akkor az egy k..va nagy tulok. Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy az ilyen szabályokat a múltrendszerből itt ragadt kommunista rendőr nem tudja, tehát ha az úton álló helyzetében odamegy hozzád egy ilyen „béke-beli” rendőr és azt mondja, hogy ez nem szabályos, attól megkérdezném, hogy ugyan mégis milyen szabályba ütközik, fogadjunk az lenne rá a válasza, hogy: nem tudom, de szerintem ez szabálysértés és különben is ne vitatkozzon, nehogy maga mondja már nekem, hogy mi, vagy mi nem szabálysértés.

A szabálysértési előadó pedig kénytelen megszüntetni az eljárást szabálysértés hiányában („persze az sem béke-beli”).

Az előbbiekben leírtakra, szeretném, ha a BOSS is írna valami véleményt, hogy igazam van-e vagy sem.
Tázsi
2004. október 18. 19:51
ijen cucc volt K.I.T.T.-ben is! -:)
Már akkor is irigyeltem! -:)
Yahoo_ex
2004. október 18. 19:44
Nem rossz hozzáállás! De szerintem a basztatást meg lehet oldani egy pici szerkezettel, aminek a neve 'rendszám forgató'. Megnyomod a gombot és átfordul. Lehet tolni a zsaruk elől. Na persze csak ha eléggé megátalkodottak vagytok. Csehországban láttam a dolgot 80 E forint körüli korona az ára. Ja és teljes mértékben ILLEGÁLIS! Jó száguldozást....
Zero
2004. október 18. 18:50
huhh. sziasztok! DRRI (dDe Rohadt Rég Irtam) ,
ahogy látom neonőrült tetsvéreim volt pár zsetonozásos dolog felétek! hát ez nem JÓ!!!!! lelehetne már szakadni rólunk.!!!! az A parkolásos dolog meg elég gáz. de ez van. mindnesetre én még mindig a NEON LEGALIZÁLÁSa i8ll./vagy NEM BŰNTETÉSe mellett vagyok! Zsernyákok reszkessetek! (meg a pénztárcánk) de akkor is! üdv.
ChPh
2004. október 18. 17:22
nesze neked neon alulra (pláne még ha ültetés is van)
Sacerdon
2004. október 18. 17:20
Afranc, alig voltam itt, most meg mennem kell, nacsá
Beebazsa
2004. október 18. 17:15
Mázlista!Twingos haverom, szegény!Muterja elkérte a kocsiját, és parkolt a néni!!!!!!!!!!
Ez nem bántás, csak....
Szóval kicsi a hely, így patkára fel! Tompa pukkanás!
Hát persze, hogy széttört a neon!
Volt haveromnál -ás, rívás!
Szóval ennyi!
Neharagudjatok, de elugrok edzeni, aztán este még visszatérek!
Csumi!
Sacerdon
2004. október 18. 17:04
NAJA
Azóta kissé óvatosan bánok a neonbekapcsolással...
Egyik haverom esett meg:
Neon bekapcsolva parkolóban..
Jön zsernyák...és!!!!! LE AKARTA VENNI A RENDSZÁMOT A A CIVICJÉRÖL...
Egyetlen szerencséje az volt, hogy éppen katona volt, így meguszta egy ejnye-bejnyével meg 8.000 zsetonnal...
Beebazsa
2004. október 18. 16:58
Az kajak!
bocsesz,de ez gáz!
Szar az ilyen!Engem a ködfényszóróért csekkeltek 1 nap3 szor!3*500 ft!Apám nemhitte el!
Aztán ő is hasonló módon járt!
Elállítódott a központi számítógép a kocsiban, és baromkodott!Magától be-ki kapcsoplt a ködlámpa!Úgy, hogy nem is jelezte a műszerfalon!
Ne ugrassatok Megan-nal!
Túléltem!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Összesen 4180 találat 209 oldalon