Cikk: Neon és a rendőrbácsik
aktuális téma

Sok fórumon olvasgattam, hogy ne tegyenek az emberek fel neont, mert ha a rendőrök elkapják, akkor gyorsan ítélő módszerrel helyszínen kivégzik, ez butaság! És sajnos, sok ember kedvét és bátorságát el is veszik! Bővebben
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Akkor ez egy RENDŐR volt így nagybetűvel!

Én is úgy tudtam hogy nem veheti el, de ez nagyon megindult vele, hiába tiltakoztam!
(aszt hál istennek szólt a diszpécser)

Én úgy tudom, hogy forgalmit már nem vhet el helyszínen, de lehet, hogy vannak erre vonatkozó kikötések vagy csak egyszerűen hülységeket beszélek

Heló mindenki!
Az lenne a kérésem, hogy valaki írja már le nekem pontosan hogy melyik az a jogszbály amire lehet hivatkozni ha a rendőr megállít a neonok miatt! Mert most este is csak ez mentette meg a forgalmimat, hogy előző nap hajnalban bejelentettem, hogy épp rabolják ki a szemközti boltot, és a diszpécser még emlékezett a nevemre, és erre a telefonra tekintettel elengedtek!
Hja és még arra is kiványcsi lennék, hogy akkor most a forgalmit elveheti e vagy nem?

Az lenne a kérésem, hogy valaki írja már le nekem pontosan hogy melyik az a jogszbály amire lehet hivatkozni ha a rendőr megállít a neonok miatt! Mert most este is csak ez mentette meg a forgalmimat, hogy előző nap hajnalban bejelentettem, hogy épp rabolják ki a szemközti boltot, és a diszpécser még emlékezett a nevemre, és erre a telefonra tekintettel elengedtek!
Hja és még arra is kiványcsi lennék, hogy akkor most a forgalmit elveheti e vagy nem?

Azt a kuva életbe.Ilyen ganék a zsaruk felétek?Asszem jo lessz nekem is vigyáznom,bár nekem hálIstennek még sosem fordultak utánam.Miért vannak minden ellen ami szép?????????
Azért nem kell beverni a durcit... Csak olyan szinten kielégítetted a kiváncsiságunkat, hogy nincs kérdésünk több 

kössz az infot!
nekem segítség volt! ez az álló autós rész tetszik! ez használhatónak tűnik....

nekem segítség volt! ez az álló autós rész tetszik! ez használhatónak tűnik....

Na jó van, nem fogom itt tépni a pofámat...
Csak azért, hogy titeteket ne bűntessen meg a rendőr, leírom hogy mik a törvények és egy ember olvassa el. Az agyam elszáll.
Köszönet BeeBazsának!
Csumi.
Csak azért, hogy titeteket ne bűntessen meg a rendőr, leírom hogy mik a törvények és egy ember olvassa el. Az agyam elszáll.
Köszönet BeeBazsának!
Csumi.
visszajöttem, de nemmaradok sokáig!
Ez tényleg Cool volt Bruce!
Neked van időd ilyenre?
Apám rárabolt a gépre!
A csevejt holnapugye folytatjuk?
Kitartás srácok!
Ja, az EU-ban milyenek a törvények NeOn terén?
Írjatok, és holnap +sasolom, ahogy lesz pár percem!
Na szasztok!

Neked van időd ilyenre?

Kitartás srácok!

Ja, az EU-ban milyenek a törvények NeOn terén?
Írjatok, és holnap +sasolom, ahogy lesz pár percem!
Na szasztok!
-:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ez kurva nagy szöveg volt!!!!!!

Ez kurva nagy szöveg volt!!!!!!

Sziasztok!
A további probléma megoldások keresgélésének elkerülése végett tájékoztatok mindenkit, hogy a KRESZ-nek van egy olyan pontja:
1/1975 KPM-BM rend. = KRESZ
5. § (1) A KÖZLEKEDÉSBEN OLYAN JÁRMŰVEL SZABAD RÉSZT VENNI,
a) amelynek jogszabályban meghatározott érvényes hatósági engedélye és jelzése van;
b) AMELY A JOGSZABÁLYBAN MEGHATÁROZOTT MŰSZAKI FELTÉTELEKNEK MEGFELEL, és
c) amely az utat és tartozékait nem rongálja, és nem szennyezi.
A KRESZ e pontját tölti ki a 6/1990-es KÖHÉM rendelet. A pontja csak a forgalomban részvevő járműről beszél, de ha az autó áll, akkor nem vesz rész a közúti forgalomban. Továbbiakban a KÖHÉM már bármilyen szabályt is ír elő tökmindegy, mivel a gépjármű álló helyzetében nem vesz rész a közúti forgalomban.
A korábbiakban pedig már leírtam, hogy:
6/1990-es KÖHÉM
37. § (1) A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű ÜZEMSZERŰ HASZNÁLATA során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható (pl. Csomagtér-megvilágító lámpa, szerelőlámpa), továbbá azokra a világító-, illetőleg fényjelző berendezésekre, amelyeket a világító- és fényjelző berendezések elhelyezése tekintetében jóváhagyási jellel ellátott járműveken gyárilag helyeztek el.
Itt a rendelet üzemszerű használatról beszél, tehát szerény felfogásom szerint a gépjármű akkor van üzemszerűen használva, ha azzal közlekednek, mivel a gépjármű erre való. Tehát most már két ütköztetési pontunk van, melynek alapján az állógépjármű alatt lévő neon nem törvénysértő.
Megkívánom jegyezni, hogy ha gépjármű áll és a csomagtartóban turkálsz és a csomagtartó fénye kívülről látható az nem szabálysértő cselekmény, így tehát a neon is álló helyzetében világíthat. Ha valamelyik rendőr azt állítja, hogy ez szabálysértés akkor az egy k..va nagy tulok. Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy az ilyen szabályokat a múltrendszerből itt ragadt kommunista rendőr nem tudja, tehát ha az úton álló helyzetében odamegy hozzád egy ilyen „béke-beli” rendőr és azt mondja, hogy ez nem szabályos, attól megkérdezném, hogy ugyan mégis milyen szabályba ütközik, fogadjunk az lenne rá a válasza, hogy: nem tudom, de szerintem ez szabálysértés és különben is ne vitatkozzon, nehogy maga mondja már nekem, hogy mi, vagy mi nem szabálysértés.
A szabálysértési előadó pedig kénytelen megszüntetni az eljárást szabálysértés hiányában („persze az sem béke-beli”).
Az előbbiekben leírtakra, szeretném, ha a BOSS is írna valami véleményt, hogy igazam van-e vagy sem.
A további probléma megoldások keresgélésének elkerülése végett tájékoztatok mindenkit, hogy a KRESZ-nek van egy olyan pontja:
1/1975 KPM-BM rend. = KRESZ
5. § (1) A KÖZLEKEDÉSBEN OLYAN JÁRMŰVEL SZABAD RÉSZT VENNI,
a) amelynek jogszabályban meghatározott érvényes hatósági engedélye és jelzése van;
b) AMELY A JOGSZABÁLYBAN MEGHATÁROZOTT MŰSZAKI FELTÉTELEKNEK MEGFELEL, és
c) amely az utat és tartozékait nem rongálja, és nem szennyezi.
A KRESZ e pontját tölti ki a 6/1990-es KÖHÉM rendelet. A pontja csak a forgalomban részvevő járműről beszél, de ha az autó áll, akkor nem vesz rész a közúti forgalomban. Továbbiakban a KÖHÉM már bármilyen szabályt is ír elő tökmindegy, mivel a gépjármű álló helyzetében nem vesz rész a közúti forgalomban.
A korábbiakban pedig már leírtam, hogy:
6/1990-es KÖHÉM
37. § (1) A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű ÜZEMSZERŰ HASZNÁLATA során kívülről sem közvetlenül, sem közvetve nem látható (pl. Csomagtér-megvilágító lámpa, szerelőlámpa), továbbá azokra a világító-, illetőleg fényjelző berendezésekre, amelyeket a világító- és fényjelző berendezések elhelyezése tekintetében jóváhagyási jellel ellátott járműveken gyárilag helyeztek el.
Itt a rendelet üzemszerű használatról beszél, tehát szerény felfogásom szerint a gépjármű akkor van üzemszerűen használva, ha azzal közlekednek, mivel a gépjármű erre való. Tehát most már két ütköztetési pontunk van, melynek alapján az állógépjármű alatt lévő neon nem törvénysértő.
Megkívánom jegyezni, hogy ha gépjármű áll és a csomagtartóban turkálsz és a csomagtartó fénye kívülről látható az nem szabálysértő cselekmény, így tehát a neon is álló helyzetében világíthat. Ha valamelyik rendőr azt állítja, hogy ez szabálysértés akkor az egy k..va nagy tulok. Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy az ilyen szabályokat a múltrendszerből itt ragadt kommunista rendőr nem tudja, tehát ha az úton álló helyzetében odamegy hozzád egy ilyen „béke-beli” rendőr és azt mondja, hogy ez nem szabályos, attól megkérdezném, hogy ugyan mégis milyen szabályba ütközik, fogadjunk az lenne rá a válasza, hogy: nem tudom, de szerintem ez szabálysértés és különben is ne vitatkozzon, nehogy maga mondja már nekem, hogy mi, vagy mi nem szabálysértés.
A szabálysértési előadó pedig kénytelen megszüntetni az eljárást szabálysértés hiányában („persze az sem béke-beli”).
Az előbbiekben leírtakra, szeretném, ha a BOSS is írna valami véleményt, hogy igazam van-e vagy sem.
ijen cucc volt K.I.T.T.-ben is! -:)
Már akkor is irigyeltem! -:)
Már akkor is irigyeltem! -:)
Nem rossz hozzáállás! De szerintem a basztatást meg lehet oldani egy pici szerkezettel, aminek a neve 'rendszám forgató'. Megnyomod a gombot és átfordul. Lehet tolni a zsaruk elől. Na persze csak ha eléggé megátalkodottak vagytok. Csehországban láttam a dolgot 80 E forint körüli korona az ára. Ja és teljes mértékben ILLEGÁLIS!

Jó száguldozást....

Zero
2004. október 18. 18:50
huhh. sziasztok! DRRI (dDe Rohadt Rég Irtam)
,
ahogy látom neonőrült tetsvéreim volt pár zsetonozásos dolog felétek! hát ez nem JÓ!!!!! lelehetne már szakadni rólunk.!!!! az A parkolásos dolog meg elég gáz. de ez van.
mindnesetre én még mindig a NEON LEGALIZÁLÁSa i8ll./vagy NEM BŰNTETÉSe mellett vagyok!
Zsernyákok reszkessetek! (meg a pénztárcánk) de akkor is!
üdv.

ahogy látom neonőrült tetsvéreim volt pár zsetonozásos dolog felétek! hát ez nem JÓ!!!!! lelehetne már szakadni rólunk.!!!! az A parkolásos dolog meg elég gáz. de ez van.

nesze neked neon alulra (pláne még ha ültetés is van)
Afranc, alig voltam itt, most meg mennem kell, nacsá

Mázlista!Twingos haverom, szegény!Muterja elkérte a kocsiját, és parkolt a néni!!!!!!!!!!
Ez nem bántás, csak....
Szóval kicsi a hely, így patkára fel! Tompa pukkanás!
Hát persze, hogy széttört a neon!
Volt haveromnál
-ás, rívás!
Szóval ennyi!
Neharagudjatok, de elugrok edzeni, aztán este még visszatérek!
Csumi!

Ez nem bántás, csak....
Szóval kicsi a hely, így patkára fel! Tompa pukkanás!

Hát persze, hogy széttört a neon!
Volt haveromnál

Szóval ennyi!
Neharagudjatok, de elugrok edzeni, aztán este még visszatérek!

Csumi!
NAJA
Azóta kissé óvatosan bánok a neonbekapcsolással...
Egyik haverom esett meg:
Neon bekapcsolva parkolóban..
Jön zsernyák...és!!!!! LE AKARTA VENNI A RENDSZÁMOT A A CIVICJÉRÖL...
Egyetlen szerencséje az volt, hogy éppen katona volt, így meguszta egy ejnye-bejnyével meg 8.000 zsetonnal...
Azóta kissé óvatosan bánok a neonbekapcsolással...
Egyik haverom esett meg:
Neon bekapcsolva parkolóban..
Jön zsernyák...és!!!!! LE AKARTA VENNI A RENDSZÁMOT A A CIVICJÉRÖL...
Egyetlen szerencséje az volt, hogy éppen katona volt, így meguszta egy ejnye-bejnyével meg 8.000 zsetonnal...

Az kajak!
bocsesz,de ez gáz!
Szar az ilyen!Engem a ködfényszóróért csekkeltek 1 nap3 szor!3*500 ft!
Apám nemhitte el!
Aztán ő is hasonló módon járt!
Elállítódott a központi számítógép a kocsiban, és baromkodott!Magától be-ki kapcsoplt a ködlámpa!Úgy, hogy nem is jelezte a műszerfalon!
Ne ugrassatok Megan-nal!
Túléltem!

bocsesz,de ez gáz!

Szar az ilyen!Engem a ködfényszóróért csekkeltek 1 nap3 szor!3*500 ft!

Aztán ő is hasonló módon járt!

Elállítódott a központi számítógép a kocsiban, és baromkodott!Magától be-ki kapcsoplt a ködlámpa!Úgy, hogy nem is jelezte a műszerfalon!

Ne ugrassatok Megan-nal!
Túléltem!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!