Cikk: Neon és a rendőrbácsik

Témakör: Tuning
aktuális téma
Neon és a rendőrbácsik

Sok fórumon olvasgattam, hogy ne tegyenek az emberek fel neont, mert ha a rendőrök elkapják, akkor gyorsan ítélő módszerrel helyszínen kivégzik, ez butaság! És sajnos, sok ember kedvét és bátorságát el is veszik! Bővebben

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
tommy
2004. május 19. 19:15
De igen, mert nekem zöld van és több!
OPTX
2004. május 19. 17:33
Arra gondoltam minden rendőrautót fel kéne szerelnem kék neonokkal és akkor nem irigykednének.
OPTX
2004. május 19. 14:22
zala
2004. május 19. 10:28
Pedig az alapján a rendelet alapján nem igen van erre joguk, viszont más szabályokba/rendeletekbe/törvényekbe ütközhet a használata.Amúgy szerintem különösen gecinek kell lennie egy zsarunak, hogy ilyenért megbüntessen valakit.
Insane
2004. május 19. 08:46
Pedig sajnos büntetnek.Én szombaton kaptam egy 10es csekket.
zala
2004. május 19. 08:12
Hali!

Ugyan nem vagyok ügyvéd, de elolvastam ezt a belinkelt rendeletet és úgy tűnik, hogy a neon, egy-két kisebb eltéréstől eltekintve tökéletesen legális.Azonban a 38. paragrafus, 2. bekezdése említ egy 1968-as rendeletet, ami meghatározza az alkalmazható színkoordinátákat.Mivel szerintem akkoriban nem voltak túl elterjedtek a neonlámpák, ezért gondolom azokat se nem tiltják, se nem engedélyezik.Összeségében azt hiszem, hogy az egésznek az eldöntéséhez egy igazán példa értékű eljárásra van szükség, mert ezzel foglalkozni a kedves honatyák nem fognak, addig is azonban szerintem ezért nem nagyon büntethetnek a zsaruk.
OPTX
2004. május 18. 22:53
Lassan lázadunk !!
audi_rs_tt
2004. május 17. 13:33
az a nagy igazság, hogy senki sem salamon, tehát nagy az esélye hogy nem tudják, mi miatt nem lehet. DE!
Mivel nem Bp-i vagyok, hanem egy jóval kissebb városban élek, enyhén szólva így is feltünő a neon, pedig csak akkor kapcsolódik fel, amikor leállítom a kocsit (belső komfort kapcsolóra van kötve. amikor a belső világítás felkapcs, neon beízz. )
most gondold meg, ha a rendőrök rámszállnak, kb 2perc alatt kib.-nak velem.
Ezért szeretném tudni pontosan, hogy mi miatt lehet erre a rendeletre hivatkozni.

Vill?
davidsz
2004. május 17. 10:01
NEON LEHET!!!! Az enyémen is van! ... DE LEHET NEM SZABAD
OPTX
2004. május 16. 15:55
tommy
2004. május 16. 12:59
Vigyázzatok OPTX-al, kezd agresszív lenni! Talán az úniótól egy kicsit átdolgozzák a törvényeket!
tommy
2004. május 16. 12:58
Álló autón bármi világíthat, ebbe a KPM se köthet bele! Már párszor nekem is szóltak a rendőrök, mikor megkérdeztem, hogy miért, azt mondták, hogy a rendőrkapitánynak nem tetszik, kértem hivatalos választ is, azt mondták nem lehet! Szerinted ez egy rendes magyarázat! HA valaki pontosan megfogalmazza mitől tilos, akkor nem fog világítani!
OPTX
2004. május 16. 12:35

Mocskok.

Üssd szét őket !

Valamit úgyis kitalálunk.

Aztán lessz nemulass.
headroom
2004. május 16. 12:26
Erre a jsz-ra hivatkoznak,nálam ugyan ez volt.Ugy ahogy audi is irta,ez a mondat a lényeg.Nem lehet külön fényforrás a kocsidon,ha nincs róla TÜV papirod,vagy nincs átépitési engedélyed.Nekem ezt mondta a rendőrbácsi.Igaz még mindig semmi a feljelentéssel kapcsolatban.
Szerintetek műszakira levegyem?A KPM-es biztos nem fog neki örülni!
tommy
2004. május 16. 12:10
Nem kell hivatkoznod semmire, csak kérdezd meg ő mire hivatkozik!
audi_rs_tt
2004. május 15. 23:54
mi alapján gondoljátok, hogy a 6/1999 KÖHIM nem vonatkozik a neonra? elolvastam már vagy 2x, de nem jöttem még rá.
Azzal kezdi, hogy:
"37.(1) A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír, vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről nem látható"
ha arra gondoltok, hogy a lényeg a második mondatban van, szerintem mind1, mert ha a neon az utat világítja, annak a fénye akkor is látszik.
Nem kekeckedek, csak az én kocsim alatt is neon van, és érdekelne, hogy pontosan mire kell a jsz-on belül hivatkozni.
OPTX
2004. május 14. 12:08
Ehez mit fognak szólni szegény astrás rendőrök.?
Bongo
2004. május 13. 21:05
Jöhetnek a rend őrei, átvizsgálhatják, meg be is kaphatják utánna!
Ez tetszett
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Összesen 4180 találat 209 oldalon