Cikk: Neon és a rendőrbácsik
aktuális téma

Sok fórumon olvasgattam, hogy ne tegyenek az emberek fel neont, mert ha a rendőrök elkapják, akkor gyorsan ítélő módszerrel helyszínen kivégzik, ez butaság! És sajnos, sok ember kedvét és bátorságát el is veszik! Bővebben
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
De igen, mert nekem zöld van és több!
Arra gondoltam minden rendőrautót fel kéne szerelnem kék neonokkal és akkor nem irigykednének.

Zala a mi emberünk !!

Pedig az alapján a rendelet alapján nem igen van erre joguk, viszont más szabályokba/rendeletekbe/törvényekbe ütközhet a használata.Amúgy szerintem különösen gecinek kell lennie egy zsarunak, hogy ilyenért megbüntessen valakit.
Pedig sajnos büntetnek.Én szombaton kaptam egy 10es csekket.

Hali!
Ugyan nem vagyok ügyvéd, de elolvastam ezt a belinkelt rendeletet és úgy tűnik, hogy a neon, egy-két kisebb eltéréstől eltekintve tökéletesen legális.Azonban a 38. paragrafus, 2. bekezdése említ egy 1968-as rendeletet, ami meghatározza az alkalmazható színkoordinátákat.Mivel szerintem akkoriban nem voltak túl elterjedtek a neonlámpák, ezért gondolom azokat se nem tiltják, se nem engedélyezik.Összeségében azt hiszem, hogy az egésznek az eldöntéséhez egy igazán példa értékű eljárásra van szükség, mert ezzel foglalkozni a kedves honatyák nem fognak, addig is azonban szerintem ezért nem nagyon büntethetnek a zsaruk.
Ugyan nem vagyok ügyvéd, de elolvastam ezt a belinkelt rendeletet és úgy tűnik, hogy a neon, egy-két kisebb eltéréstől eltekintve tökéletesen legális.Azonban a 38. paragrafus, 2. bekezdése említ egy 1968-as rendeletet, ami meghatározza az alkalmazható színkoordinátákat.Mivel szerintem akkoriban nem voltak túl elterjedtek a neonlámpák, ezért gondolom azokat se nem tiltják, se nem engedélyezik.Összeségében azt hiszem, hogy az egésznek az eldöntéséhez egy igazán példa értékű eljárásra van szükség, mert ezzel foglalkozni a kedves honatyák nem fognak, addig is azonban szerintem ezért nem nagyon büntethetnek a zsaruk.
az a nagy igazság, hogy senki sem salamon, tehát nagy az esélye hogy nem tudják, mi miatt nem lehet. DE!
Mivel nem Bp-i vagyok, hanem egy jóval kissebb városban élek, enyhén szólva így is feltünő a neon, pedig csak akkor kapcsolódik fel, amikor leállítom a kocsit (belső komfort kapcsolóra van kötve. amikor a belső világítás felkapcs, neon beízz.
)
most gondold meg, ha a rendőrök rámszállnak, kb 2perc alatt kib.-nak velem.
Ezért szeretném tudni pontosan, hogy mi miatt lehet erre a rendeletre hivatkozni.
Vill?
Mivel nem Bp-i vagyok, hanem egy jóval kissebb városban élek, enyhén szólva így is feltünő a neon, pedig csak akkor kapcsolódik fel, amikor leállítom a kocsit (belső komfort kapcsolóra van kötve. amikor a belső világítás felkapcs, neon beízz.

most gondold meg, ha a rendőrök rámszállnak, kb 2perc alatt kib.-nak velem.

Ezért szeretném tudni pontosan, hogy mi miatt lehet erre a rendeletre hivatkozni.
Vill?
NEON LEHET!!!! Az enyémen is van! ... DE LEHET NEM SZABAD 

Merem remélni.

Vigyázzatok OPTX-al, kezd agresszív lenni! Talán az úniótól egy kicsit átdolgozzák a törvényeket!
Álló autón bármi világíthat, ebbe a KPM se köthet bele! Már párszor nekem is szóltak a rendőrök, mikor megkérdeztem, hogy miért, azt mondták, hogy a rendőrkapitánynak nem tetszik, kértem hivatalos választ is, azt mondták nem lehet! Szerinted ez egy rendes magyarázat! HA valaki pontosan megfogalmazza mitől tilos, akkor nem fog világítani!

Mocskok.

Üssd szét őket !

Valamit úgyis kitalálunk.

Aztán lessz nemulass.

Erre a jsz-ra hivatkoznak,nálam ugyan ez volt.Ugy ahogy audi is irta,ez a mondat a lényeg.Nem lehet külön fényforrás a kocsidon,ha nincs róla TÜV papirod,vagy nincs átépitési engedélyed.Nekem ezt mondta a rendőrbácsi.Igaz még mindig semmi a feljelentéssel kapcsolatban.
Szerintetek műszakira levegyem?
A KPM-es biztos nem fog neki örülni!
Szerintetek műszakira levegyem?

Nem kell hivatkoznod semmire, csak kérdezd meg ő mire hivatkozik!
mi alapján gondoljátok, hogy a 6/1999 KÖHIM nem vonatkozik a neonra? elolvastam már vagy 2x, de nem jöttem még rá.
Azzal kezdi, hogy:
"37.(1) A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír, vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről nem látható"
ha arra gondoltok, hogy a lényeg a második mondatban van, szerintem mind1, mert ha a neon az utat világítja, annak a fénye akkor is látszik.
Nem kekeckedek, csak az én kocsim alatt is neon van, és érdekelne, hogy pontosan mire kell a jsz-on belül hivatkozni.
Azzal kezdi, hogy:
"37.(1) A járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír, vagy megenged. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az olyan világítóberendezésekre, amelyeknek a fénye a jármű üzemszerű használata során kívülről nem látható"
ha arra gondoltok, hogy a lényeg a második mondatban van, szerintem mind1, mert ha a neon az utat világítja, annak a fénye akkor is látszik.
Nem kekeckedek, csak az én kocsim alatt is neon van, és érdekelne, hogy pontosan mire kell a jsz-on belül hivatkozni.
Ehez mit fognak szólni szegény astrás rendőrök.? 

Jöhetnek a rend őrei, átvizsgálhatják, meg be is kaphatják utánna!
Ez tetszett

Ez tetszett

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!