A tegnapi sárgaságok után ismét egy mutatós darab az idei European Tuning Showdown felhozatalából. Alanyunk ezúttal egy 2002-es Opel Corsa C, mely nem első inkarnációját éli már meg.

Európa legrangosabb és legszínvonalasabb autós szépségversenye az elmúlt évekhez hasonlóan pazar felhozatallal vonultatta fel a szezon tuning autóinak krémjét, az Öreg Kontinens minden tájáról gondosan összeválogatott TOP 60 tuning autóval.

Martin Möbius hosszú évek óta építgeti kis kedvencét, mely idén érett meg arra a szintre, hogy indulhasson a legjobbak között. A Corsa mind külsőleg, mind technikailag rengeteget változott, néhány éve még kompletten türkiz árnyalatban, fix futóművel és kis kerekekkel, sokkal Opelosabb kivitelben csodálkozhattunk rá.

Mindebből mára gyakorlatilag csak a küszöbök maradtak meg, azok is teljesen egybedolgozva a kasztnival, valamint a jókora sárvédő-szélesítésekkel, melyek az egyedileg összepakolt, mély peremes BBS RF004-es garnitúrának adnak helyet. A letisztított bódét egyedi, konszern autókat idéző lökhárítókkal egészítette ki, az igazi kattantást pedig az Audi A1-esből származó fényszórók jelentik.

A Lamborghinire hajazó gyöngyház naranccsal kompletten nyakon öntött kasztnit airride futómű húzza a betonig, a makulátlanul clean motortérben pedig egy 300 lóerősre mérgesített Astra turbómotor (Z20LET) figyel. Odabent bukócsövezett, az utolsó négyzetcentiméterig narancs-feketére kárpitozott pilótafülke található, valódi bőr, valamint rengeteg karbon felhasználásával megbolondítva.

Hihetetlen munka fekszik ebben a kis Corsában, melyet az ETS bírái is elismertek: Martin Európa TOP 60-asából az előkelő 6. helyet szerezte meg a versenyen, ami ennyire erős mezőnyben igazán jó eredménynek számít. 

További képek a galériában!