Amikor az airbrush is menő - bitang Wartburg, valahonnan a 6-os csarnok bugyraiból

Ahogyan az elmúlt években, az Essen Motor Show felhozatalának legnagyobb részét a háttéripar és a tuning világa tette ki. Beszámolónk előző részében a Tuning Xperience látnivalóit elemeztük, nézzük mi volt még odakint e téren.

Az első benyomás az egész rendezvényről mindenképpen az, hogy - 500 kiállító vállalkozás ide, vagy oda - az egész valamivel soványabb lett, mint amit akár két évvel ezelőtt láttunk ugyanitt, a Messe Essen területén. Habár az expó bővítése gőzerővel zajlik, a show idén mintha már eleve kisebb placcot foglalt volna el, ugyanakkor arányaiban megmaradt a számunkra leginkább tetszetős, tuning-központú felhozatal.

Az AMTS-en is bemutatkozott TOFU Garage felköltözött az alagsorból - nem semmi éptésekkel!

A legnagyobb, 3-as csarnokba is bőven jutott átépített vasakból, ezt viszont beszámolónk következő részében vesézzük majd ki. A Tuning Xperience "mélygarázásn" kívül az 5-6-7-8-as pavilonok tartogattak ömlesztve háttéripari témákat, legfőképp kiállító cégek standjai és bemutatóautói formájában.

Felnis-felnis hátán - kereket biztos, hogy bárki talált idekint az autójára

Túlnyomó többségben ezúttal is a felnis cégek voltak - jó, kár is finomkodni, kb. Rajnát lehetett volna rekeszteni velük. Szinte minden ismertebb márka képviseltette magát odakint, inkább kisebb, mint nagyobb felépítmények formájában. A bemutatóautók - már ahol voltak - viszont többnyire csont nélkül vitték a show-t, rengeteg érdekes építést láthattunk ezekben a csarnokokban is.

Patika Datsun a Borbet standján

Valamivel szegényesebb képet mutattak a komplettebb átépítéseket kínáló cégek standjai. Habár volt, aki kitett magáért, a legnagyobb nevek - mint például a Brabus - aki évekkel ezelőtt több száz négyzetméteres standot rendezett itt be, mára egy jelzésértékű kis placcal várta az érdeklődőket.

Volt persze, aki odatette magát, mint például a rendezvény egyik támogatójaként ismert Hankook, vagy mondjuk a JP Performance, a Z-Performance és a widebody-király Liberty Walk, hogy csak néhányat említsünk a csilli-villibb standok közül.

Kato San, a Liberty Walk feje

Kicsit kitérve a legutóbbira, innen, a direktszűrőért elvett forgalmi engedélyek földjéről nehéz megbecsülni is, mennyire van erős piaca van eme látványos szélesítőszetteknek Európa-szerte, mindenesetre a japánok elég komolyan készülnek az év végi seregszemlére. Számos építésük mellett - köztük az itt debütáló vadonatúj BMW i8-assal - az egész csapat leutazott Európába, a látogatók így akár a főgóréval, Kato San-nal is kezet rázhattak.

Lexy Lamborghini Huracán-ja most éppen így fest

Exkluzív vendégekből egyébként sem volt hiány, méretes standdal állított ki például a felnőttfilmekből tunerré avanzsált Lexy Roxx is, aki a Prágában még vörösben tündöklő Huracánját, valamint Mercedesét ezúttal extravagáns, de borítékolhatóan erősen megosztó, cukormáz-borításban sorakoztatta fel. 

A kisebb csarnokokban ömlesztve voltak megtalálhatók a különféle alkatrészgyártók és kiegészítősök standjai, a tuninglámpáktól kezdve a kipufogórendszerekig, de persze volt több teljesítménytuningban utazó cég is.

Kicsiny, de erős hifis részleg a 8-as végében

A legutolsó csarnok végébe jutott egy zsebkendőnyi hifis részleg, egyébként nagyon szépen megépített autókkal. Sajnos a méretekből kissé itt is érezhető volt az iparág háttérbe szorulása a gyárilag jól felszerelt audiorendszerekkel szemben, de mindenesetre ami kiállításra került, az tényleg patent volt.

Nem csak az AMTS-en volt tuningolt Fiat Multipla...

Ahogyan az eddigiekben mindig, némileg szerényebb felhozatallal, de volt külön versenysportos pavilon, valamint szokás szerint egy talpalatnyi fedett driftes-gymkhanás pályácska is, ahol egész nap folyt a gumiégetés - már amennyire a csúszos kövezeten ez kivitelezhető volt.

A hot-rod részleg idén bazársorrá alakult...

Ez utóbbi nem sem érdemelt túl sok említést, viszont ami végképp csalódás volt, az a csarnokokat kettészelő fő folyosó, mely az eddigiekben egyedi építésű autók és a hot-rodding témakörének volt szentelve. Nos, idén itt gyakorlatilag egy bazársor kapott helyet, ahol még bőrkabátból és ékszerekből is betárazhatott a nagyérdemű.

Oké, voltak persze autók világához kapcsolódó árusok is, na de azért na...

Meghökkentő autódekorból nem volt idén hiány

Habár a SEMA Show-hoz képest Essen nem egy túl nagy kiállítás - ahogyan kb. semmi sem Európában - a tüzetes végigjárásához itt sem elég egyetlen nap - a kimaradt csarnokokat ezért a következő részben vesézzük ki. 

A Vossen jelképes standdal, de nem akármivel dobbantott: ez bizony a 15 példányban készülő, 795 lóerős Novitec McLaren 720 N-Largo-k egyike!

Hogy egy kicsit még morogjunk, mémileg kiábrándtó volt az is, hogy Európa legnagyobb háttéripari és autóshow-jának rövidke sajtóanyagában a Ghostbusters, Jurassic Park és a Vissza a Jövőbe filmek - egyébként replika - autóit, valamint a Motorsport Arénának csúfolt kicsinyke gumiégető pályát említették meg első számú látványosságként. A több százmillió eurós felhozatalban azért bőven lett volna bármi más, amit ki lehetett volna emelni, már csak ebből a néhány csarnokból is. 

Ecto-1 replika a Ghostbusters 1-ből - valóban erre van igény?

Ez azonban láthatóan senkit sem tántorított el a kilátogatástól, hiszen csak az első hétvégén több mint 130.000 érdeklődő volt kíváncsi az Essen Motor Show-ra - a most vasárnapi zárásig pedig ez az adat várhatóan megint rekordszámokat fog dönteni.

Addig is íme cirka 400 kép a csarnokos látnivalókról, aki még nem tette, böngéssze át az előző rész galériáját is - az végképp megéri ;) Cikksorozatunk következő részét pedig itt találod!

A DOTZ Supra-motoros Z4-ese, a DD2JZ is az Essen Motor Show-n debütált