A Mazdának nagyon jót tett anno a 6 és 3 típus. A forma végre nem unalmas, ráadásul az alapmodellek elérhető áron mozognak (persze egy MPS már más tészta). Nem véletlenül figyeltek fel a modellre világszerte a hobbitunerek. Általában nem "bántják" a bódét, inkább csak finomítanak rajta és különböző felni / ültetés kombókat pakolnak fel rájuk. Egy igazi vadállat, hardcore, elmebeteg verzió még hiányzott a palettáról. Eddig. 

Jurij nem aprózta el a dolgot. Igazi "neckbreaker" külsővel ruházta fel a hatost. Az alapból fekete gépre az MPS elemei kerültek fel, de ez túl snassz volt Jurij számára. Többféle felnivariáció is megfordult a kocsi alatt, különböző méretekben, mire eljutott a jelenlegi állapotig. A mostani görgők nem éppen visszafogott méretükkel hívják fel magukra a figyelmet, illetve nem csak a méret, de az elmebeteg dőlésszög is kiégeti a retinát. Az SSR Type-F felnik 11x18-ak és alapból 21 az ET-jük. 6 centis pogik hozzák kijjebb őket és az állítható lengőkarok, átalakított kormánymű, összekötők és egyéb apróságok segítségével sikerült elérni elöl a -10°, hátul pedig a -13°-ot! Ehhez már szükség volt egy rendes szélesítésre, ami Rocket Bunny stílusú elemekkel lett megoldva, így oldalanként 7 centivel lett szélesebb a bódé. A Tein futómű természetes fixen le van tekerve a porba. Felkerültek még az MPS fékei is, mert időközben az egynyolc helyére egy 2,3 literes erőforrás is beköltözött. 

Ha már szétvágták az íveket és úgyis fényezni kellett a kasztnit, új színnel is lelocsolták az autót. Az UAZ gyári fényezését választotta Jurij, amihez remekül passzolnak a fekete szélesítések, a koptató és a karbon MPS géptető, amit ráadásul 2,5 centivel meg is emeltek. A tükrök, a díszrács és a küszöbök a japán változathoz készültek eredetileg.

Nagyot dob az újragondolt hátsó lámpa is a megjelenésen! Nem nagy mutatvány, simán levették a búrát, de a military optika mellé tökéletesen passzol. A másik két érdekesség a gyári tetőcsomagtartó, és a dróttal hozzáerősített,  gigantikus hátsó szárny, ami a hátsó lökös aljától indul és egészen a tető vonaláig ér. 

Belül is folytatódik a versenyhangulat: ritka, Recaro A8 üléseket találunk elöl. Ezeket a Porsche 993-hoz gyártották, de abból is csak a limitált szériában volt ilyen. Négypontos Sabelt övek, Momo kormány teszik teljessé a listát, továbbá egy komolyabb hifi install is helyet kapott bent, Pioneer és Alpine elemekből felépítve. 

Hihetetlen, hogy ilyen dőléssel, magassággal és fixen közlekedik emberünk ezzel a géppel, de ezzel még nincs vége a projektnek. Jurijnak további ötletei is vannak, amit kíváncsian várunk! 

Kattintsatok IDE a további képekért, mert nagyon jó részleteket lehet még látni az autóról! 



 

Forrás: True Fitment