Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ha május, akkor Tuning World Bodensee - a tavalyi utunk óta piros betűvel szerepel a 2008-as rendezvény dátuma naptárunkban, melyről természetesen ez alkalommal sem hiányozhattunk. Reggel 9 órakor Európa legnagyobb tuning kiállítása hatodjára is megnyitotta kapuit, hogy kezdetét vegye a négynapos őrület, melyről mától folyamatosan informálunk Benneteket!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kijutás, valamint a csapat összeszervezése számunkra már sokkal hamarabb elkezdődött, de persze az örök érvényű mondás - semmi sem készülne el, ha nem lenne utolsó pillanat - ezúttal is beigazolódott. A rendezényre végül 8 autóval érkeztünk, a tavalyi bandából mindössze a két Honda - a CR-V és az S2000 maradt, de természetesen egyik sem a régi állapotában. A H&H Design színeit ezúttal Corsatuner turbós B Corsája, valamint p.boxer Peugeot Boxere képviselte. A csapathoz két viharsarki őskövület Carstyling.hu user, Peti és a narancs-fehér C4-es, valamint Corsajani csatlakozott, hogy ő milyen autóval, azt mindezek után nem is találnátok ki. A CLUBSEAT képviseletében pedig Fetya Cuprája, valamint Macisz clean Leonja tartottak velük.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Idén a helybérlést sem apróztuk el, a tavalyi zsúfolt placcot megdupláztuk, és igyekeztünk szellősebben, jól körbejárhatóan és fotózhatóan elhelyezni az autókat. A történethez még annyit hozzátennék, hogy egy autónk az utolsó pillanatban esett ki a sorból, sajnos tulajdonosában annyi gerinc sem volt, hogy minderről legalább egy SMS formájában tájékoztasson bennünket. Neveket nem említenék, a tisztelt kollegának pedig az egész csapat nevében ezúton köszönjük a korrekt együttműködést...

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Bodensee sajnos az elmúlt egy év folyamán sem került közelebb szeretett hazánkhoz, így 12 óra autózás után, hulla fáradtan kezdtünk hozzá standunk megépítéséhez, melyet meghatározott időközönként a csarnokunkban található két drag Camaro túráztatási versenye, valamint a szomszéd Honda Civic marhabőgés hangú dudájának konstans üvöltetése kísért. Ami ezen a két vesébe hatoló élményen kívül, a fáradtságtól beszűkült agykapacitásunknak még rögtön feltűnt, hogy az időjárásról idén nem gondoskodtak elég körültekintően a szervezők, ugyanis jelentősen hidegebb van, mint tavaly. Az autómosás külön élvezetet jelentett, aki még nem próbálta 10 fokban és szakadó esőben, mindenképpen pótoljon, felejthetetlen élmény!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Viszonylag gyorsan, hajnali 3 tájékán végül összeállt az Ungarische stand, egy szusszanásnyi alvás után pedig reggel végre mi is belevethettük magunkat a terület becserkészésébe. A rendezvény méretei idén is hihetetlenek, a 10 csarnok formájában 80.000 négyzetméter fedett területtel rendelkező Messe Friedrichshafen szokás szerint az utolsó négyzetméterig megtöltésre került. A komplexumon egyébként világosan látszik, hogy most egészül ki két újabb csarnokkal, azt beszélik itt a sarkon, hogy már kevésnek bizonyult a Tuning World számára... de persze ez kamu :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Szebbnél-szebb, érdekesebbnél érdekesebb tuning autók ezrei sorakoztak fel a nagyközöség számára, melyre már a mai napon is leginkább a "tömeg" kifejezést találtuk a legmegfelelőbbnek. Számos klubot és autót azonosítottunk a tavalyi résztvevők közül is, de összességében nagyon sok az újdonság, és főként nagyon kevés autó van, ami ne változott az elmúlt év óta. A rendezvény méreteit jól tükrözi, hogy a mai napon mindössze 3 pavilon sikerült normálisan körüljárni és megfotózni a 10 közül, ezt hamarosan galériánkban is megtaláljátok, majd szépen folyamatosan jön minden.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Végül, de nem utolsósorban nagy köszönet és respect Daninak az installációkért, Dokinak és a HBKM-nek a stand ügyintézésért, H&H Zsoltinak a szervezői munkáért, Kaiser Zolinak az SOS fényezésekért, Grisának a sok Bombáért, Póznának a személyszállítóért és mindenkinek, aki úgy érzi, hogy e kis felsorolásból kimaradt ;)

Folytatása következik!