Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Augusztus 9-10-én lezajlott a nagy esemény, ami miatt Winkler kollega már hónapok óta a jobb sávban virít: véget ért a nyár egyik legnagyobb járműfesztiválját felvonultató Verda Napok, melyre Siófokon, a Kiliti reptéren került sor. A rendezvényen mint támogatók és kiállítók is részt vettünk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az igen kiterjedt médiakampánynak köszönhetően valószínűleg csak kevesen lehettek, akik az elmúlt hétvégéig nem hallottak a Verda Napokról. A Statoil szponzorálásában megrendezett nyári fesztivál célja egy, az eddigiekben még nem látott autós-motoros-repülős buli megszervezése volt, melyhez extrém látványosságok, versenyek, valamint koncertek társultak. A kitűzött célt színvonalasan, és igen nagy sikerrel teljesítették a szervezők, habár a rendezvény kezdetén azért akadtak nehézségek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mi szombaton hajnalban, szakadó eső mellett érkeztünk a helyszínre, ami igencsak rányomta a bélyegét a reggeli teendőkre. Az zuhé okozta káosz – hogy gyorsan túl legyünk a rendezvény egyetlen negatívumán – a beléptetésnél érvényesült igazán. A fesztivál területére két bejáraton lehetett bejutni, egyrészt gyalogosan a főbejáraton, másrészt kiállítóként – ugyanígy a meghirdetett tuning találkozóra és az összes programra – autóval a VIP bejáraton. Sajnos mindez sokaknak nem volt túl egyértelmű, ami még nem is lett volna gond, az viszont sokkal inkább, hogy a felázott bekötőút végén található gyalogos bejáratnál álló biztonságiak az autós bejutásról nem tudtak felvilágosítással szolgálni. Sajnos ez az apró figyelmetlenség számunkra igen nagyszámú autós távolmaradását jelentette, volt aki berágott és hazament, vagy egyszerűen kint hagyta az autóját a külső parkolóban – de hozzá kell tegyük azt is, hogy aki akart, végül bejutott területre. A rendezvény szervezőinek precizitását tekintve, mindezek a nehézségek bőven ráírhatók az extrém időjárás számlájára – ez az, amire lehetetlen felkészülni, a márciusi Tuning Show kapcsán mindezt a saját bőrünkön is tapasztalhattuk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A fesztivál maga pedig igencsak méretes volt: több tízezer négyzetméterére rengeteg látványosságot, és szórakozási lehetőséget halmoztak fel a szervezők. A tuning és az autóhifi mellett épített motorok, amerikai vasak, hotrodok, rallye- és versenyautók, quadok, off-road vasak, kamionok, sőt harckocsik szolgáltatták a látnivalókat, melyek közül számos jármű kipróbálásra is lehetőség nyílt. Külön helyszínt kapott a szépségversenyünk és a Humma hangnyomás versenye, mindemellett közvetlen szomszédságunkban autós klubok kaptak bemutatkozási lehetőséget, akiket különféle ügyességi feladatok vártak, a Totalcarosok szervezésében. Programok tekintetében gyakorlatilag Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!folyamatosan, több helyszínen zajlott a buli, földön és levegőben: Erdős Csaba és Mókus streetfighter show, tűzoltós és mentős bemutató, triál és motoros triál bemutató, Bigfoot show, koncertek, divatbemutatók, Bessenyei Péter és Vári Gyula műrepülő bemutatója, hőlégballonozás, sétarepülés és még számos látványosság – annyi biztos, hogy garantáltan nem unatkozhatott senki, aki kilátogatott a rendezvényre. A látnivalók mellett számos játék, és sportolási lehetőség is várta a résztvevőket: a több ezer négyzetméteres szórakoztató park mellett bungee jumping, quadozás, motorozás vagy akár tandemugrás közül válogathatott bárki, aki nem fért a bőrében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Verda Napok méreteit jól tükrözi, hogy két nap alatt sem sikerült az összes látnivalót és programot megtekintenünk, melyek mindkét napon este 19:00 óráig szórakoztatták a nagyérdeműt. Ezután rendre az eredményhirdetések következtek a rendezvény nagyszínpadán, melyet az esti buli és természetesen a koncertek követtek, fő attrakcióként szombaton Rúzsa Magdi, vasárnap pedig a Hooligans fellépésével.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Portálunk számára a szervezők 4000 négyzetméteres területet biztosítottak, melyen a meghirdetetett tuning találkozó, valamint a hangnyomás verseny és a szépségversenyek lebonyolítására került sor. Az előre regisztrált tuning autósoknak belépőt nem, csupán egy 700 forintos regisztrációs díjat kellett kifizetniük, amiért mindkét napon részt vehettek a fesztiválon, és ebben az összegben már a nevezési díjak is benne voltak. A rendezvényre igen komolyan készültünk, itt debütált az új fejlesztésű Carstyling.hu autós színpad, mely szombat este érkezett a helyszínre, hogy a másnapi programok már ezen kerüljenek lebonyolításra. A versenyek mellett napjában többször bikinis autómosás, fürdőruha és táncos bemutatók, valamint rengeteg nyereményjáték várta a nézőket. A színpadon számos autó is bemutatásra került, a programokat pedig kivétel nélkül nagy érdeklődés kísérte – de voltak is látogatók dögivel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A versenyeket tekintve a Show and Shine vonzotta a legtöbb nevezőt, a hangnyomás és a Cars and Girls sajnos kisebb népszerűségnek örvendett, annak ellenére, hogy az előzetes regisztrációk szerint azért bőven volt jelentkezés. Mindehhez hozzájárulhatott a rossz idő is, hiszen a tét nem volt kicsi: a három megmérettetés több, mint 800.000 forint összdíjazással zárt, köztük számos Wellness hétvégével, Clarion navigációkkal és értékes ajándékcsomagokkal. A helyezettek névsorát hamarosan közzétesszük, még annyi, hogy vasárnapi eredményhirdetésen megtelt a memóriakártyánk, így senki se csodálkozzon, ha nem találja magát a galériában díjazottak között :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Összességében egy nagyon jól megszervezett, igényes rendezvényen vehettünk részt, melyhez örömmel adtuk a nevünket és adjuk a jövőben is. A bejutási kavarodást leszámítva minden a helyén volt, a rengeteg program és látnivaló mellett a legkisebb dolgokon is látszott, hogy semmin sem spóroltak a szervezők, ami a látogatók igényeit szolgálta. Ami pedig mindenképp felejthetetlen volt, a hangulat: a sztárvendégeknek, a változatos látnivalóknak és a rengeteg programnak köszönhetően egy percig sem unatkoztunk, amerre csak jártunk, számos gyönyörű hoszteszbe, és nem utolsósorban a Miss Balaton lányaiba botlottunk – kellemes, élmény dús hétvége volt, még így is, hogy számunkra legfőképp a munkáról szólt.

További részletek a galériában – leginkább autótuningos szemszögből
... na meg a csajok ;)