Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Lehet Genf, lehet Frankfurt, vagy éppen New York, az autókiállítások mindig arról szólnak, hogy milyen mennyiségben tudják a kiállítók rázni a rongyot. Ez alól a vidéki kiállítások kivételek, ahol nincs ugyan rongyrázás, de semmi más sem. Nos, június Miskolcon „csak” iszonyat jó hangulat volt, és nagyon durva kocsik…!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Szombat reggel tízkor, a nyitás előtt már sorok kígyóztak a kapuk előtt, és később is inkább egy nagy bulira emlékeztetett a rendezvény, mint egy szigorú autókiállításra. A szombati napon verőfényes napsütésben egész nap özönlöttek be a nézők, és egy jó darabig nem is hagyták el a területet, amire a programok mellett a sörsátor is indokot jelenthetett. Valljuk meg őszintén: mi kell a jó magyar autórajongónak? Sok különleges kocsi, sör, pecsenye, és ha még meleg is van, akkor a lányokon a rövid szoknyák is garantáltak.

Persze voltak akik ennél is továbbmentek, a szalonautók mögött leterítették a takaróikat, és kifeküdtek napozni. Hál’ Istennek ez utóbbi hölgyek nem a pecsenyekedvelő fajtából valók voltak, így a bikiniből kivillanó formás idomok tovább fokozták a rendezvény élvezeti értékét.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!De ha már a bikininél tartunk: a gyönyörű lányok között páran olyan szorgalmasok voltak, hogy még kocsit is mostak…! Természetesen ez utóbbi nem hagyományos autópucolás volt, hanem a Kísértés című műsorból ismert hölgyek egy szál bikiniben hoztak össze egy olyan műsort, hogy az urak nyála is kicsordult a gyönyörű látványtól. Sztárvendégként szombaton Sári Évi jelent meg, akivel a színpadon interjút is csinált kedvenc műsorvezetőnk, Balog „Pufi” János. Persze megkérdezte azt is, hogy hogyan kerül ide a Splash igen dekoratív énekesnője, melyre válaszként Évi elmondta, hogy mennyire közelinek érzi magához az autókat, és hogy milyen lenyűgöző gépcsodákat látott itt. Ez után persze autogramosztásra és fotózásra is sor került. Vasárnap Bódi Sylvi érkezett, nagyjából ugyanezekkel a programpontokkal, ő „egészen meglepő módon” elmondta a közönségnek a beszélgetés keretében, hogy mennyire közelinek érzi magához az autókat, és hogy milyen lenyűgöző gépcsodákat látott itt. Fő a változatosság.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A résztvevő autók között meg kell említeni a mindenkit alázó 300 lóerős dízel kispolszkit, egy Csajkát, két hatalmas amerikai limót, egy Pontiac GTO-t, két Subaru Imprezát, az egyik rommá dekorálva különböző autóhifis cuccokkal, rengeteg tuningautót, közülük is ki kell emelni a H&H Design Toyota Yarisát és egy Opel Corsát, amelyek különösen szépen meg voltak csinálva.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Persze egyéb programok is vonzották a nézőket, így például a gumiégetés, amit az Imi-Team olyan mesterien oldott meg, hogy majd’ az összes nézőt elkergette arról a részről, ahová az égő abroncsok szagát fújta a szél. A roncszúzás (a Závodi Truck Team jóvoltából) keretében ismét jó pár szebb napokat látott autó lelte halálát. A motoros triál-show is sok embert vonzott, de ami még ennél is jobb volt, az Beckmannek, és Szabinak, a triálosnak a rögtönzött műsora, ahol szinte kivitelezhetetlen trükköket olyan könnyedén nyomtak mindketten, hogy a látogatók néha még tapsolni is elfelejtettek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A teljes palettát, az összes autót felsorolni szinte lehetetlen, de egy biztos: jövőre még többen, és még szebb autókkal fognak jönni a kiállítók, úgyhogy akkor is érdemes lesz majd ellátogatni Miskolcra, az autóshowra.

Mikó Dániel