Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A svájci Prosche tuner Rinspeed ismét hallatott magáról. Legújabb koncepciójuk - a Le Mans 600 - egy Turbós 997-es alapjain nyugszik.

A Rinspeed szokásához hűen egy komplett aerodinamikai csomagot készített. A 997-es elejét egy új, egyedi tervezésű, nagyobb leszorító erőt biztosító első lökhárítóval, és a fékek hűtéséről gondoskodó beömlők megnagyobbításával szándékozták feljavítani. A Rinspeed optikai csomagja továbbá magába foglal még egy egyedi küszöb garnitúrát, hátsó lökhárítót valamint egy szemet gyönyörködtető hátsó szárnyat is.

A svájci tuner rendhagyó módon a teljesítmény tuningra is gondolt. A gyári 3.6 literes aggregátból sikerült 600 lóerőt és 800 Nm nyomatékot kicsikarni. Az extra lóerők kedvéért beépítettek két speciális VTG turbófeltöltőt, hozzá való nagyobb teljesítményű intercoolereket, egy új karbon levegőszűrő és egy sport kipufogó rendszert. Ezekkel változtatásokkal a a Rinspeed „Le Mans” elképesztő, 3.3 másodperces idő alatt teljesíti a 100 km/h-ás mérvadó sprintet, valamint végsebessége sem mindennapi: 343km/h.

A hatalmas erő kezelésében nagy segítséget nyújt az új Bilstein-nel karöltve kifejlesztett sport futómű. A megfelelő lassulásról elől 380x34mm-es, hátul pedig 360x32mm-es féktárcsákkal gondoskodnak.

A Rinspeed természetesen nem feledkezett meg a megfelelő tapadásról sem. Saját tervezésű, 20”-os C5/1-es fantázia névvel ellátott felni garnitúrára szerelt, elől 245/30-as hátul pedig 325/25-os abroncsokkal kiválóan kiautózható a hatalmas teljesítmény.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!