Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A BMW-k egyedivé tételével foglalkozó német G-power ezútta az X5-ös terepjárót vette elő. Jó szokás szerint fantázianévként ismét egy szélnevet választottak, mely ezúttal a forgószél lett, meg kell hagyni, igen találó.

A külsőn már első ránézésre látszik, hogy nem egy gyári kasztniról van szó. Teljes szpoiler szett került rá, melyet az éles ívek jellemeznek, így elég futurisztikus lett a végeredmény, akár a Transformersben is helyet kaphatna az autó. Elől mindkét oldalon találunk 5 LED lámpát, melyeket kapcsolóval, vagy az ajtó kinyitásával lehet aktiválni, és az autó két oldalát hivatottak bevilágítani.

A direkt a Typhoonhoz tervezett 23 colos Silverstone felnik miatt elég jelentős, oldalanként 3.5 centis szélesítést kapott az X5-ös, így a hordónyi méretű, 315/25-ös Michelineket is rájuk tudták húzni.

A belsőt is feldobták sportkormánnyal, Typhoon sebességmérővel és persze annyi alumíniummal, amennyit nem szégyelltek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Na és most jöjjön, mitől is forgószél. A G-power SK III RS elnevezésű feltöltő rendszer, melyet az xDrive48i változathoz fejlesztettek 270 lóerőből 625öt varázsol, emellett 475 NM helyett 700 NM nyomatékot teljesít az új technika. A teljes szett tartalmazza az óriási intercoolert és a teljes kipufogó-rendszert is. A lenyűgöző teljesítménynövekedés miatt szükség volt a gyári váltó cseréjére is.

A feltöltött motor, a 6 sebességes automata váltó, valamint az összkerékhajtás eredményeként 4.5 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, míg alig 16 másodperc alatt már 200-al szágul. Végsebességnek a 285-ös határt tartották elegendőnek.

Összegezve ha szét lehet választani, akkor nekem a motorja kéne gyári külsővel. Igen komoly meglepetéseket okoznék az utakon.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!