Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Nem tudom, ki hogy van vele, személy szerint mikor az új Golf első képei a monitoromra kerültek, nem voltam igazán lenyűgözve. Lehet ennek az oka az is, hogy a nap-mint nap (kénytelen-kelletlen :)) nézegetett, hatalmas felnikre ültetett, spoilerezett és kidekorált kocsik már végképp betettek a széria autók esztétikája iránti pozitív véleményalkotásomnak, de én - kinézetre legalábbis - sokkal többet vártam az új ötöstől.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mindenesetre, mint oly sok más esetben, szerencsére most is rögtön akadt egy tuningcég, aki a hozzám hasonló kívülállókat jobb belátásra bírhatja. A Porsche, Audi és Volkswagen márkák tuningjára specializálódott belga Caractere cég, a - még e cikk írása alatt is tartó - Brussels Motor Show keretei között tette közszemlére komplett optikai programját két új típushoz: a Volkswagen Golf V-öshöz, és az új Audi A3-ashoz.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A design szempontjából egy kaptafára készült, rendkívül mutatós aerodinamikai szettek szinte ugyanazokat az elemeket tartalmazzák mindkét autó esetében. Kidolgozás szempontjából az egyetlen lényeges különbség, hogy míg az A3-as előre csak egy légterelő toldatot kapott, a Golf esetében egy komplett, átdolgozott frontot láthatunk. A hatalmas beömlőket mindkét esetben sport rácsok fedik, és a gyári opcióként felszerelhető ködlámpák is ezek közepére kerülnek. A küszöbök megegyeznek mindkét típusnál, ugyanígy a hátsó légterelők kialakítása is hasonló a két oldalon elhelyezett Caractere krómvéggel, vagy szolidabb tulajdonosoknak szimpla hangtompítóval.

Közös elem még a hátsó ablak fölé szerelhető „szárny”, mely a Golf esetében kiegészül a klasszikus légterelő mellett egy „sport” változattal is. Kinézet szempontjából sok különbség nincs e két változat között, a sport verzió érzésem szerint egy állítható megoldást takarhat – de ezt ne vegyétek készpénznek :)