Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Talán ennyire direkt módon nem is lehetne másképp a DTM (DEUTSCHE TOURENWAGEN MASTERS – a német Touring Car) autóinak varázsát az utcákra implementálni: Az Abt újdonsága, az S4+ név alatt futó Audi vásárlói már nem csak egy motorilag és technikailag megvadított autót kapnak gyorsulási szenvedélyük kielégítésére, hanem az átlagtól optikailag is messzemenően eltérő igazi fenevad tulajdonosai lehetnek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Nézzük a száraz tényeket: Az abszolút sportautó, mely 344 Ló (253 KW) erejével brutális, 410 Nm-es nyomaték leadására képes, a jelenlegi DTM mezőny két versenyautójának, egészen pontosan Christian Abt és a 2002-es bajnok, Laurent Aiello autóinak szineiben pompázik. A DTM többi versenyzője az Abt Audi TT-R sokszor látott, fekete-sárga színekben pompázó hátsó fertályát már nagyon jól ismeri: az Abt a szenzációs 2002-es győzelem után a tavalyi szezonban is az egyetlen csapat volt, aki meg tudta törni a Mercedesek hegemóniáját. Ez a legendás színkombináció a versenypályák mellett Németország autóútjain is egyre gyakrabban tűnik majd fel, jó előre jelezve a kekeckedni vágyóknak az új Abt S4+ félreismerhetetlen gyökereit.

Az autón található szolidabb, de mégis vadságot sugárzó komplett karbon légterelő szett még jobban kihangsúlyozza az autó versenypályákról örökölt erejét. Az autó frontja az agresszivitás jegyében koptatóval, és egy impresszív színre fújt hűtőráccsal egészül ki. A koptató vonala az autó oldalán és hátulján is folytatódik, a küszöbök, és a hátsó toldat személyében, a hátsó ablak felett található diszkrét szárny pedig egy letisztult befejezést ad az autó karakterének. Az Abt designerei a motorteret sem kímélték: 4,2 literes, V8-as motor titkait karbon takarólemezek rejtik el a szakavatatlan szemlélődők elöl, e mellett a belső optika elemei (szőnyegek, ajtózáró gombok stb) is követik a kívűl látható sportos trendet.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az Abt S4+ felfüggesztése, és karosszériája tuning szempontjából személyesen Christian Abt tervei alapján került átalakításra. Christian - aki jelenleg DTM pilóta, és Audi tesztember is egyben – hosszú évek tapasztalatai alapján birtokában van annak a tudásnak, ami a legpontosabb és egyben a legkényelmesebb, folyamatosan variálható, állítható magasságú felfüggesztés kifejlesztéséhez szükséges. Ami az Abt S4+ Avantot illeti, nos, ebben az esetben ezeket a tapasztalatokat egy kicsit a háttérbe szorította: „Természetesen extra keményre és sportosra terveztem az S4+ futóművét, hogy tulajdonosa a vezetés minden pillanatában teljes mértékben érezze az autó teljesítményét..” Ehhez talán nem is kell mást hozzáfűzni. Az elszabadult lóerők kordában tartására az S4+ az Abt sport fékrendszerével lett felszerelve. A hátsó lökhárító 2 szélén előkandikáló dupla krómvégek mögött rejtőző dobok pedig gondoskodnak róla, hogy az autó hangja teljes mértékben passzoljon az optikához.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Szintén újdonság az Abt Sportsline részéről az autóhoz kínált könnyűfém felni garnitúra: az eddigi sikeres modellek mind halvány ezüst színben pompáztak, de mivel az S4+ esetében már a színek is hozzájárulnak az autó karakteréhez, a hozzá tartozó felnik belső része is sárga árnyalatot kapott, illeszkedve a sportosan agresszív festéshez. Az autóhoz egyébként 8,5 x 19” –es könnyűfém felniket ajánlanak, 235/30 –as ContiSportContact gumikkal.

Az új S4+ Avanttal valószínűleg jó ideig csak Németországi kiruccanásaink során futhatunk majd össze – addig is itt egy hiánypótló galéria a témában. Érdemes jól megfigyelni a kocsi elejét... élőben abból valószínűleg nem sokat fogunk látni :)