Az idei Genfi Autószalon számos meglepetést tartogatott a kiállított széria „nagyágyúk” mellett is. Ezek egyike volt az olasz Lester tuningcég standja, ahol egy nem mindennapi Xsara Coupéba botlottak a tuningra éhes nézelődők.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Mialatt mindenki arra várt, hogy a 2004-es új Citroen C4-es lesz a célkeresztben, a 30 éves gyártói tapasztalattal rendelkező cég egy régebbi Citroen modellt, a Xsara Coupét célozta meg, amelyre egy korábbi kit átfaragásával egy nem mindennapi WRC stílusú spoiler szettet állított össze. Az egyedi kétszínű festéssel rendelekző autó és az esztétikus kit eredetileg egy svájci team, a Tuner-Elvetico számára készült, így talán nem is csoda a Lester partnere a fejlesztés során szintén egy svájci cég, nevezetesen a Michael Garage Gmbh volt, aki motorikus téren is igencsak belegázolt a Xsara lelkivilágába.

A koncepcióautó jelenleg 242 km/h-s végsebességgel rendelkezik, a 100 km/h-ás sprintet pedig 6,3 másodperc alatt teljesíti. A kitűnő végeredmény tükrében svájci cég további 50 példány legyártását tervezi a közeljövőben.

A Lester impresszív WRC kitjét több verzióban is gyártja. Leginkább az első spoilert variálják, sokféle, más alakkal és elrendezéssel bíró légbeömlőkkel tűzdelik meg az autó egyedi „arcának” kialakítása érdekében. Szintén más küszöbökkel szerelik fel a 3 és az 5 ajtós Xsarákat, ami viszont állandó, az a hátsó, tipikusan WRC hangulatot idéző hátsó spoiler.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!