Az idei év egyik bestsellere német autók terén vitathatatlanul az új A4-es volt. Az Európa-szerte leginkább a DTM versenysorozatból ismert német Abt Sportsline tuningcég - mint szinte minden más Audihoz - ehhez a típushoz is elkészítette szokásos szeretetcsomagját.

Mint tudjuk az Abt mindig is nagy hangsúlyt fektetett autói sportosságára és minőségi megjelenésére is, nem lehetett ez másképp az idei versenysorozatban először indított – és bajnoki címet szerzett - típussal sem. Az új A4-eshez készített tuning program eredményét a 2004-es Essen Motor Show keretei között tárták a nagyérdemű elé.

Alapnak egy 2.0 literes TDI verziót használtak fel, mely a stabilabb vezetési élmény – és persze az egyedi optika - érdekében egy komplett légterelő szettet kapott, első-hátsó toldatok, küszöbök valamint egy szolid szárny személyében. A kellően agresszív megjelenésről továbbá az Abt saját tervezésű hűtőrácsa felel, ami talán a legszebb azok közül, amelyeket eddig a „malacorrú” verzióhoz láthattunk.

Motorilag egy kellemes chiptuning opcióval találkozhatunk, mely a gyári aggregát 140 lóerejét 170-re tornázza fel, mindemellett jóval rugalmasabb vezetési élményt is biztosít. A megnövekedett teljesítmény mellé az Abt saját kipufogórendszere, és sport fékrendszere került felszerelésre.

A kerekek terén Abt SP1-es, 8.5x19-es felniket találhatunk az autón, melyekre az abroncsok az Abt DTM-beli partnerétől, a Dunloptól származnak. Az utastér felszerelését nem vitték túlzásba: a csomag mindössze egy Abt váltógombot, valamint néhány, a cég logójával díszített elemet tartalmaz.