Az Arden nem tartozik a leghíresebb tuningcégek közé, pedig a németországi Krefeldben működő műhely már 40 éve készít a legvadabb igényeket is kielégítő egyedi autókat. Legutóbb a germán tunerek átalakított Jaguar F-Type-járól számoltunk be, most pedig itt a Range Roverhez kreált AR 9 Spirit Special Edition elnevezésű átfogó pakettjük.

A brit luxusterepjáró komplett, szénszálas műanyagból készült bodykitet kapott, amely jóval agresszívebb megjelenést biztosít. Újak az első és hátsó lökhárítók, a sárvédőív-szélesítések a küszöbtoldatok és az "Arden Tobago Red" fényezéssel remek kontrasztot alkotó, sötét tónusú hátsó lámpák, a karbon hűtőrács, a motorháztető-betét, az oldalsó kopoltyúk, a tükörborítások valamint a kilincsek. Az összképet az Arden saját tervezésű, vörös karimájú, fekete küllős 22 colos szegecselt felnijei teszik teljessé.

A német műhely a kocsi utasterét is jócskán átszabta. A különleges luxushangulatról a fekete-vörös rombuszmintás Alcantara- és bőrbevonatú ülések, a vörös cérnával varrott bőr ajtóbetétek, a vörös karbon műszerfal- és kardánalagút-dekor, a prémium szőnyegek, a perforált bőrrel bevont kormánykerék és az alumínium pedálok gondoskodnak.

Mivel átfogó tuningcsomagról van szó, a Range Rover motorja sem maradt érintetlen. Az Arden egy új turbófeltöltő, ötvözött alumíniumból készült dugattyúk és a saját gyártmányú sportkipufogójának beépítésével 512-ről 650 lóerőre növelte a kocsi teljesítményét. A friss alkatrészek beépítésével a maximális nyomaték 800 Nm-re nőtt, ami remek százas sprintet sejtet. (utóbbiról egyelőre nincs hivatalos információ).

A kocsi megnövelt teljesítménye természetesen erősebb fékeket is kíván, ezért a germánok karbon-kerámia fékrendszert telepítettek a Range-be, ami a nagyobb fékerő mellett kevesebb kilót is jelent.