Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

2006 júliusától a legendás Mini Cooper S exkluzív változata kerül piacra, mely minden bizonnyal a típus sok rajongójának szívét megdobogatja majd: a JCW gondozásában született teljes körű tuninggal csomaggal szerelt kisautók ismét beírják majd magukat a nagykönyvbe.

A szett maga még több helyen is fejlesztés alatt áll, egy prototípus azonban már most napvilágot látott a türelmetlen közönség számára, melyet Mizanoban (Olaszország), az első nagy nemzetközi MINI találkozó, a MINI United fesztivál keretei között mutattak be.

Az exkluzív szürke-kék metál, ezüst és chilli színekben pompázó koncepció szinte minden téren több lett, mint gyári testvérei. Az 1.6 literes, 210 lovas feltöltött aggregátba további 8 pacit sikerült beletuszkolni, melyhez 245 Nm-es maximális nyomaték párosul. A plusz erőt az intercooler, valamint a vezérlés módosításával érték el, mindenesetre ez azért nem nevezhető bődületes növekedésnek – ennek ellenére biztosabbnak látták egy sperr diffivel és intelligens elektronikus menetstabilizáló rendszerrel (DSC) is felszerelni a gépet.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Természetesen nem maradhattak el az optikai módosítások sem, az aerodinamikai csomag új első- ás hátsó lökhárítókat, tetőszárnyat, valamint két kissé elbaltázott kialakítású küszöböt tartalmaz. A szélcsatornában tesztelt szett viszont igen szépen növeli a leszorítóerőt nagy sebesség mellett, így nagyobb stabilitást is biztosít bizonyos helyzetekben – ugyanakkor a jobb helyeken a fékek hűtéséért beömlők a JCW GP esetében csak a menetzajt növelik.

Futómű terén a JCW fékrendszere és felfüggesztései kerültek az autó alá, szintén a biztonság jegyében. A tengelyeken jókora, 18 inches könnyített alufelniket találunk, igen exkluzív design kíséretében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az utastér Recaro sport ülésekkel, valamint egy multifunkciós kormánnyal bővült, ezen felül már csak a gyári extrákat találhatjuk. A koncepció további érdekessége az „extrém súlycsökkentés”, melyre a pletykák karbon elemeket és 15%-al könnyebb autót ígértek, ebből jelenleg mindössze 40 kg valósult meg - de minden bizonnyal messze még a vége.

Az JCW GP-ből mindössze 2.000 darabot gyártanak majd a föld MINI-fanatikusai számára, melyekhez feltehetően elég borsos árakon lehet majd hozzájutni. Mindenesetre addig remélhetőleg rátesznek még egy lapáttal az eddig elkészült koncepcióra, mert jelen állapotában igazán exkluzívnak még nem nagyon mondható...