Talán nem sokan vannak, akik még nem hallottak volna a Mattig munkáságáról. A jeles német cég ezúttal egy 1-es BMW-t vett kezelésbe, melyet egy szolid optikai csomaggal és egy kipufogórendszerrel tettek még egyedibbé.

Kezdjük talán az optikai csomaggal. Az autóra új első-hátsó lökhárító került fel, valamint új küszöbök és tető spoiler. Az átalakításoknak köszönhetően - a külalak mellett - a nagy sebességnél a tengelyekre ható leszorító erő is jelentősen javult, ami jó hatással bír az autó kezelhetőségére is.

A Mattig sajnos a teljesítmény tuningra nem gondolt, de azért gondoskodott a mentális lőerőkről. Ezt hívatott elősegíteni a két dupla sport véggel ellátott kipufogó rendszer, melynek köszönhetően a BMW-nek - kis túlzással - legalább olyan hangja van, mint egy igazi versenyautónak.

A sportos hangzás és látvány mellé egy komolyabb futómű is dukált, mely keményebb vezetési élményt biztosító sportgátlókban merült ki. A Mattig gondolt a megfelelő méretű kerekre is: a választás 19”-os Brock krómfelnikre estet, melyek szépen egészítik ki a szolíd, de mégis sportos látványvilágot.

A Mattig 1-es BMW - a megfelelő szögből nézve - szinte tökéletesre sikeredett. A teljes boldogsághoz talán már csak egy komolyabb ültetés, és pár extra lóerő hiányzik.