A német B&B tuning cég legfrissebb áldozata a Volkswagen csoport egyik újdonsült üdvöskéje, a Jetta II. Az autó külseje a Passat-hoz hasonlóan követi a VW legújabb irányzatát - persze nincs az a motor, és az a forma, amin ne lehetne még kicsit tökéletesíteni.

Az elsősorban német autókra specializálódott B&B egy igen jól húzható motorral szerelt változatott szemelt ki magának, és készített hozzá egy háromlépcsős tuningprogramot. A kiinduló alap egy 1.4 literes turbófeltöltős erőforrás. Az első lépcsőt, ami 200 lóerő és 300 Nm formájában mutatkozik meg, a motorvezérlő elektronika újraprogramozása és a turbó nyomás csekély emelése jelenti. A második lépésben 210, harmadikban pedig 240 lóerőt sikerült kihozni ebből az 1.4 literes motorból. Ehhez azonban a gyári turbót, az intercoolert, a befecskendező-, illetve kipufogórendszert is nagyobb teljesítményű változatra kellett cserélni. A végeredmény pedig 6.4 másodperces 0-100 km/h-ás gyorsulás, valamint 240 km/h-ás végsebességben realizálódik. Mindez azért nem semmi egy alig 1400 cm3-es motortól.

A B&B továbbá egy extravagáns külsőt garantáló aerodinamikai csomagot készített a Jetta számára, mely a cég, Vokswagenekhez már megszokott stílusú elemeiből áll össze. Az összhatást pedig a 18 illetve 19”-os exkluzív felnik teszik teljessé.