Az elsősorban Mercedes tuning programjairól elhíresült svájci FAB Design, az S-osztály legújabb tagját vette kezelésbe. Az új S-es Merci vonalvezetése nagyon izgalmas és különleges, erre sikerült rátenni még egy jókora lapáttal. Az átalakítást követően az autó eleje hordoz még magában valami kis Mercis feelinget, de a hátsó részről ezt már nem igen lehet elmondani. Mindez azonban nem jelent semmi rosszat.

A FAB optikai csomagja amellett, hogy igen attraktív, ráadásnak még könnyen fel is szerelhető. Az elemek nagyszerűen passzolnak a gyári darabok helyére. Az új lökhárítóknak és küszöböknek hála az autó sokkal sportosabb, laposabb látványt nyújt, melyet a tervezők ráadásként hátsó szárnnyal, valamint a hátsó szoknya alól kikandikáló két dupla kipufogóvéggel toldottak meg.

Az összhatást a méretes, 6 küllős 20”-os Eyonline 6-os felnik teszik teljessé. Ekkora felnikhez természetesen az abroncsok mérete sem lehet hétköznapi - mondjuk ebben a kategóriában már talán ez számít szokványosnak. A 20”-os felnikre előre 255/35-ös hátulra pedig 285/30-as Dunlop gumik kerültek.

A FAB mérnökei a külsőhöz méltó teljesítményt biztosítanak, egy V8-as 5.0 literes kompresszoros aggregát képében. A teljesítmény a főtengelyen nem kevesebb, mint 540 lóerő, a nyomaték pedig eléri a 750 Nm-t. Ekkora teljesítménnyel az autó 4.9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből a mérvadó 100 km/h-ra, utána pedig meg sem áll egészen 296 km/h-ig.