Az exkluzív Volvo koncepcióiról elhíresült német Heico ismét maradt a kaptafánál. Kifejezetten a Volvo gyár felkérésére készítette el legújabb projektjét, a C30-as alapjain nyugvó HS3 THOR-t. A felkérés apropója pedig mi más is lett volna, mint a világ legnagyobb autós rendezvényein, a SEMA és az Essen-i kiállításokon való méltó részvétel.

Ejtsünk néhány szót a tuning alapról, hiszen jelen esetben egy teljesen új típusról van szó. A Volvo C30-as egy igazi potens kompakt sport járgány, az eddig nagy autókat gyártó Volvo első „kis” autója: megnyerő vonalvezetés, és igényes kialakítás jellemzi. Két, a Volvonál már jól bevált erőforrást érdemes megemlíteni: Az 5 hengeres turbó-dízel D5-öst, valamint az ugyancsak 5 hengeres, viszont 2.5 literes, benzines turbós T5-ös változatot.

Az új fényezéssel hihetetlen látványos, havas rejtőszínbe öltöztetették a C30-at. Nagy intervallumban állítható futómű, összkerékhajtás, és a 2.5 literes turbós aggregát 250 lóereje teszi tökéletessé a vezetési élményt.

Na de ne szaladjunk így a dolgok elébe, kezdjük a változtatások sorát a teljesítménnyel. Az T5-ös erőforrás gyári 220 lóerejét 70 lóerővel és 40 Nm nyomatékkal toldották meg. Ezt a közepesnek nevezhető javulást turbó töltőnyomásnak emelésével, jobb hűtéssel, az elektronika újraprogramozásával és egy új kipufogórendszerrel érték el.

Az egyedi off-road-os bodykit és a különleges fényezés mellé kiválóan passzolnak a Heico álltal kiválasztott Volution X fantázia nevű 18”-es kerekek. Az autó látványra tényleg akár egy igazi off-road járgány egészen addig, amíg meg nem pillantjuk a 18”-os felnikre szerelt semi-slick abroncsokat. Érdekes párosítás... Az off-road-os külsőt tovább fokozza a 30 mm-rel feljebb emelt futómű is. Összességében a HS3 THOR egy egészen egyedi és látványos autó, egy kis személyiség-zavarral megfűszerezve.

A Heico egyébként nem csak a T5-ös motorhoz, hanem akár a 2.0 literes dízel változathoz is kínál extra teljesítményt. A teljesítmény tuningra komoly tuner lévén garanciát is vállal, egészen pontosan 3 évre.