Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az elsősorban brutális teljesítményű Porsche koncepcióiról híres 9ff ismét egy igazán nagyot alkotott. Tömören összefoglalva: 910 lóerő, 910 Nm és 3,1 másodperc 100 km/h-ra.

Első ránézésre a 9ff új üdvöskéje akár egy átlagos Porsche, azonban most is igaz az a mondás, hogy a látszat néha csal. Ugyanis jelen esetben egy új, 9ff által készített turbós TRC 91-es 911-es Porsche-val van dolgunk. A dortmundi művészek e világ egyik leggyorsabb autójává varázsolták a kabriót: a szuperautó gyári 3.6 literes, bi-turbós aggregátját jelentősen átdolgozták. A két turbó cseréje mellett a Porsche bivaly motorját felfúrták 4.0 literesre, új, nagyobb teljesítményű injektorokat, módosított hengerfejet, sport levegőszűrő rendszert, egy új sport kipufogó rendszert is felszereltek. Végezetül mindezt figyelembe véve optimalizálták a motorvezérlő elektronikát. A végeredmény pedig 910 lóerő és Nm, 3,1 másodperces 100 km/h-ás gyorsulás és 392 km/h-ás végsebesség.

A nagyobb teljesítmény mellé elengedhetetlen a megfelelő hűtés megléte. Erről gondoskodik az új, nagyobb levegő beáramlást elősegítő hűtőrács, és a fékek hűtéséről gondoskodó új légbeömlők. Természetesen az autóra felkerült elemek az ideális súly miatt karbonból készültek. Ezáltal az autó 1,3 tonnás tömege igen jónak mondható ekkora erő mellé.

Az autó megjelenését nem változtatták meg jelentősen. Az optikai csomag elsősorban az úton maradásban játszik nagy szerepet, az új első lökhárító, a küszöbök, az egyedi tükrök, valamint a hátsó szárny a teljesítményhez képest szolid külsőt biztost.

A TRC 91-es az igazi úriembereknek készült, akik néha (nem csak teliholdkor) vérszomjas farkasemberré válnak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!