Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Augusztus 11-12-én került megrendezésre az EVO Gyorsulási Verseny immár szokásosnak mondható kétnapos fesztiválja, az Xtreme Tuning Fest. A Hungaroring kapuja a rendezvény első napján rendhagyó módon már délelőtt 10-től nyitva állt az érdeklődők és a gyorsulni vágyók előtt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A délelőtt folyamán csak és kizárólag a motorosok léphettek pályára, délután 2-től egészen éjfélig pedig az autósoké volt a főszerep, hogy megküzdjenek egymással a 201 méteres pályán. Még szerencse, hogy a rendezők ezt a sorrendet írták ki a versenyzésre, ugyanis az időjárás délutánra egy rövidebb záport is tartogatott a résztvevőknek. Borsószemnyi jég hullott pár percig, a gyorsan felszáradó pályán aztán folytatódhatott a verseny. Ez a kis közjáték viszont a motorosok versenyének minden bizonnyal véget vetett volna.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A gyorsulás paletta a már megszokott résztvevők mellett több igen mutatós járgánnyal is bővült. A sorozat egyik szponzora, a Top Tuning magazin jóvoltából több címlapautó, rajtuk kívül pedig számos szép egyedi vas is kigördült a célegyenesbe. Említhetnénk csak a turbós CRV-t, a kék-sárga 350Z Nissant, vagy pedig egy igazi kuriózumot, az aranyszínű Toyota Suprát – mely igaz a „gyengébbik” automata váltós verzió, de akkor is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ezzel persze még nincs vége: a kiállítási területeken a szokásosnál is nagyobb volt a forgatag, hiszen a rengeteg luxusautó mellett a HAMANN Hungary jóvoltából - Európának ezen a részén - először állították ki a HAMANN által tuningolt sport- és versenyautókat. Az autókat és a lányokat már augusztus 11-én, délelőtt 11-től meg lehetett csodálni és persze 12-én is. A HAMANN tuningolt csúcsautói mellett pedig olyan ritkaságok voltak láthatók amik még a legnagyobb külföldi tuning vagy luxusautó kiállításokon is ritkaságszámban mennek. Ilyen volt például a versenyben is induló és kategóriájában 2. helyet elérő, több mint 670 lóerős Techart Porsche 996-os, vagy a 2 db 2005-ös Mustang, melyek közül az egyik ráadásul a 600 lóerős Shelby GT500-as verzió volt. A luxusautó parkolóban egymásnak adták át a helyet a Ferrarik, melyből ezúttal nem kevesebb, mint 7 darab F430-as, a nagy rivális Lamborghiniből pedig 2 Gallardo és egy Murcielago volt jelen a közönség legnagyobb örömére.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az egyes kategóriában Farkas Péter visszatért VW-jával és revansot vett Lindi Péteren aki a legutóbbi versenyen nem kis meglepetésre legyőzte az abszolút pontállás éllovasát. A Santander kategóriában az 1600 köbcenti autók versenyében papírforma szerint Voegelsinger Sándor állhatott a dobogó legfelső fokára, a már európai szinten is bizonyított Civic volánja mögött. A Top Tuning kategóriában a speciális diesel autók között Gyetvai Miklós a 300 lóerős kispolskival ismét győzedelmeskedni tudott Szilveszter Éva Tuaregjével szemben, míg a Lariva kategóriában a Speciál Dragsterek között kihívó nélkül nyert a Dragpolski 2.0-val. A csúcsnak számító Surányi HIFI kategóriában a 2100 köbcenti feletti összkerekes autók között Schuszter Zoltán lett az első Audijával. A második helyen a Techart Porsche végzett mely a közönség nem kis meglepetésére jelent meg a versenyen, de eredménye nem meglepő, míg Domokos Csaba most a 3. helyre szorult Mitsubishijével.

A gyorsulás mellett izgalmas programok várták az érdeklődőket, hiszen nem maradhatott el a jól megszokott DCS Szlalomverseny, valamint a tuning és hifi show sem. A férfiak nagy örömére szombaton 12 playmate lánnyal és a 8 fős CKM Bikini Teammel, szombaton és vasárnap a Miss Balaton döntőseivel lehetett találkozni a kétnapos Xtreme Tuning Festen.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Augusztus 12-én került megrendezésre immáron második alkalommal az Xtreme Tuning Fest. Reggel 9-től egész napos tuning kiállítás vette kezdetét a felső nagyparkolóban, valamint a boxokban. Itt voltak a Top Tuning magazin legszebb címlapautó, a Fusion pedig hangnyomás versenyt rendezett. A Versenypályán bemutatkoztak a HAMANN Magyarország tuningolt csúcsautói, amelyekbe a közönség tagjai is beülhettek egy-egy profi német pályaversenyző mellé.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A legnagyobb érdeklődést a saját autóval való száguldozás váltotta ki a kilátogató közönségből, hiszen 12-én bárki átélhette, hogy saját autójával milyen is 10 percen keresztül mindössze 3000 forintért a Hungaroringen száguldozni, ahol 1 héttel korábban még a Forma 1 sztárjai viaskodtak egymással.

A Drift pályán profi pilóták mutatták be a tudásukat, akik mellé szintén beülhetnek a vállalkozó kedvű nézők egy-egy menetre, egy 465 lóerős M5-ös BMW (E39) anyósülésébe. A Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!V8-as, 5000 köbcentis motorral szerelt, akár 296 km/órás sebességre képes Bömviből viszont a pilóta - technikai okok miatt - sem saját tudásban, sem a gép teljesítményében nem igazán hozta a maximumot, amit kicsit sajnáltunk, mivel a szombati műsor információink szerint valóban fergetegesre sikeredett. A drift szüneteiben az IMI team gumifüstölő Show-val kápráztatta el a közönséget – tőlük pedig azt kaptuk, amit vártunk.

Sajnos az időjárás 12-én a szombati naphoz képest is kegyetlenebb volt, kora délután kiadós zuhé érkezett, ami jó ideig a boxokba űzte a látogatókat. A programok mindenesetre mentek tovább, persze a vizes pályán már nem volt olyan nagy élmény az autózás sem. Reméljük jövőre a szervezők a tavalyihoz hasonló napsütéses idővel is készülnek a fesztiválra :)

Az idei évben azonban még hátravan két EVO Gyorsulási Verseny, ahol hasonlóan színvonalas programok, luxusautó kiállítás, és változatos mezőny vár minden érdeklődőt.