Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Alig száradt meg a festék az első sorozatgyártású EVO X-eseken, a világhírű japán tuner, a HKS már el is készült a típushoz gyártandó első tuning-alkatrészeinek prototípusaival. A pontos részleteket persze egyelőre homály fedi, de a - talán nem véletlenül - kiszivárogtatott fotók ezt-azt már elárulnak az új üdvöskéről.

Az általában csak a bolygó leggyorsabb tuning vasaival egy lapon emlegetett HKS első körben teljesítmény és futómű terén veszi kezelésbe a Mitsubishi új sportszedánját. Mindezzel igen kemény fába is vágják a fejszéjüket, hiszen a teljesen új fejlesztésű, 4B11T aggregát gyakorlatilag még mindenféle korábbi tapasztalatot nélkülöz tuning terén. A hírek szerint egy könnyedebb hangolás az ECU háza táján, valamint egy új kipufogórendszer jelentik az első lépéseket, melyeket később morcosabb turbó, valamint átdolgozott légzés követnek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A futómű tuningja – egyelőre – újragondolt rugózást, valamint különféle felni/gumi kombinációkat tartalmaz. A világhálót bejáró képeken az Advan bronz RGII-esei láthatók a Lanceren, melyek egyébként remekül passzolnak is az autó karakteréhez.

A HKS EVO X a legnagyobb valószínűséggel a január környékén esedékes Tokiói Autószalonon debütál majd a nagyközönség előtt, várhatóan számos, más cégek által is átszabott Lancer mellett. Addig is be kell érjük ezekkel a majdhogynem széria gépet tartalmazó fotókkal – azért annyit tegyünk hozzá, az új EVO a tízes skálán is 10-es – gyári állapotában is.