Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Immáron második éve kötelező program számunkra a legnagyobb belga tuning show, az International TuningSalon meglátogatása, mely ezúttal két hétvégi napon, november 10-11-én töltötte meg a Mechelen városában található óriás high-tec, Nekkerhallen névre hallgató hangárt. És nem is akármivel!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A show ha mondani lehet, terület tekintetében bőven túlnőtte a tavalyi szintet, a standok szinte teljes egészében megtöltötték a belső területet, valamint a hangár mellé felállított sátrat. Ugyanakkor, autókból mintha idén valamivel kevesebb lett volna – okozhatta ezt a gigantikus installációk által elfoglalt hely, vagy a kevesebb kiállító, de míg 2006-ban nem tudtunk úgy fordulni, hogy ne fedezzünk fel valahol egy Skyline-t, vagy cövekeltünk le hosszas fejvakarás közepette valamely felismerhetetlenségig átalakított csoda mellett, most viszonylag könnyen emészthető volt a kint látott felhozatal. Persze mindez nem jelenti azt, hogy bármiből is hiányt szenvedtünk volna, de mintha egy fokkal kevesebb csillogás jellemezte volna az idei kiállítást.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A koncepció hasonló volt a már jól bevált felálláshoz: a csarnokban nagy nemzetközi, valamint hazai cégek standjai és demóautói, a sátorban pedig a legszebb belga tuning vasak kerültek kiállításra. Az exkluzivitást ez alkalommal is a párizsi tuning show-ról válogatott francia vasak jelentették, de láthattunk autókat Németországból, Hollandiából, Ausztriából, sőt még Angliából is. A trendek egy év alatt nem igazán változtak, a magánkézben lévő autók között viszont csak elvétve találtunk egyezést a 2006-os csapathoz képest, annyit viszont hozzá kell tennem, hogy a sátorban volt néhány autó, aminek lehet, hogy nem igazán itt lett volna a helye.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A standok viszont sokkal igényesebbek voltak a tavalyi felhozatalnál. Sokuk ismerős volt 2006-ról, és ezúttal is szinte minden másodiknál találkozhattunk valamilyen zenés-táncos programmal, vagy közönségjátékkal (a hangzavart el lehet képzelni), a prímet viszont a Pioneer és a Toyo Tires közös építménye vitte. A hangárt teljes szélességében elfoglaló objektum balról a Pioneer demó kamionjával indult, melynek belsejét 66.000 Euro (16.5 millió HUF) értékben szereltek fel hangcuccokkal, mindezt pedig bárki testközelből is megtapasztalhatta – enyhe fokú halláskárosodás kíséretében - a vontatmányon történő átsétálás során. A mellette álló fedett színpadon a cég által szponzorált eredeti Shelby Eleanor GT állt, mely Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!összesen 15.000 Eurós (3.8 millió HUF) hangcuccot rejtett. A színpad előtt Pioneer demóautók, tőle jobbra egy újabb színpad állt, melyen egy amerikai break dance formáció ropta a táncot reggeltől estig, a szünetekben pedig a Pimp my Ride műsor kapcsán méltán elhíresült West Coast Customs csapata dedikálta a rajongók relikviáit. A Toyo standja csak ezután következett, ahol többek között egy R34-es Skyline, és egy RX8-as Mazda került kiállításra, mondani sem kell, nem gyári állapotban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Szintén szép volt a KW standja, aki a kamion mellett, a tavalyi egy után ezúttal hat demóautót is hozott, közülük az egyik kedvencünket, a narancs-fekete E92-es, természetesen lambo ajtókkal és variante 2-essel szerelve. Mellette egy nem kevésbé szép Alfa Romeo GT, valamint egy TT és egy új S4-es Audi foglalt helyet, a Weitec márka számára pedig egy 206-os Peugeot jutott.

Sokkal több alkatrészt és különböző kiegészítőket áruló céget (leginkább boltokat) találtunk, mint tavaly, gyakorlatilag lámpákból, spoilerekből, felnikből szinte bármi megtalálható volt rögtön a helyszínen – a sok, a szivárvány minden színében pompázó neonnal kidekorált standdal néhol már kicsit bazár jellege is volt a kiállításnak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Programok tekintetében most sem szenvedtünk hiányt, melyeknek a shown már kötelezőnek számító világhírű Fuel Girls színpada és környéke adott otthont. A low rider show, valamint az új elemként debütáló Bikini Car Wash mellett a legnagyobb látványosságot természetesen a Fuel lányai és az általuk előadott rendkívül forró hangulatú show biztosította, mely idén is hatalmas sikert aratott a nézőközönség soraiban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ahogy tavaly, idén sem csupán nézelődési céllal látogattuk meg a legnagyobb belga autó tuning kiállítást – aki esetleg még nem tudná, jövőre, 2008. március 22-24 között, Budapesten, a Hungexpón kerül sor a szokásos Carstyling.hu Szezonnyitó Tuning Showra mely méretekben, látványosságban és felhozatalban minden eddigi rendezvényünket messze felülmúlja majd. Addig is mindenki igyekezzen elkészülni az autójával az időpontra – jövőre is érdemes lesz, garantáltan ;)

Téli tartalékként pedig ismét egy gigantikus galéria: több, mint 400 kép az ITS 2007-ről!