Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A japán autók tuningjára specializálódott INGS+1 tuning műhely új koncepcióval rukkolt elő a 2008-as Honda Civic Type-R szedán verziójához. Az elkészült csomag – egyelőre – az autó megjelenését érinti érzékenyen.

A kétliteres, gyárilag 221 lóerős iVTEC motor ezúttal érintetlenül maradt, a külcsín és az aerodinamikai jellemzők azonban annál kevésbé. Az első- és hátsó lökhárítókból, küszöbökből, valamint a méretes hátsó szárnyból összeálló szett az egyedi megjelenés mellett a leszorító erőt is jelentősen megnöveli nagy sebesség mellett.

További módosítás érte a felfüggesztést, mely jelenleg az Endless ZEAL / Function X márkaneveket viseli magán, egy állítható magasságú és keménységű szett keretei között. Ha pedig már hozzányúltak a futóműhöz, az Endless 6-dugattyús fékeit is felszerelték előre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A gyári kipufogó helyett az 5Zigen jókora kerek krómvéggel ellátott hátsó dobja került felszerelésre, mindemellett az utastér sem maradt teljesen széria állapotban: az első üléseken a Takata sport övei piroslanak, a még nagyobb biztonság és sportosság jegyében.

A jövőben mindezt várhatóan némi motorerővel is alátámasztják majd INGS-ék.