Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy korábbi cikkünkben már bemutattunk két Mercedes C Estate koncepciót a Brabus és a Carlsson prezentálásában. Az új C Merci sikerét meglovagolva további két tuning cég tette le névjegyét. A neves német Lorinser, illetve az európában talán kevésbé ismert Japán Wald International.

Kezdjük talán a Lorinser üdvöskéjével: a cég ismét a tőle megszokott precizitással tette a dolgát. Az eredmény pedig semmi „extra” (a Lorinser-hez képest) inkább a jól megszokott igen exkluzív formavilág. Az aerodinamikai csomag talán legizgalmasabb eleme az új Honda Civic-nél már jól bevált kipufogó kialakítás. A többi változtatás az első és hátsó lökhárítót, a hűtőrácsot, a küszöb garnitúrát és a tetőszárnyat érinti, a már jól ismert német eleganciával fűszerezve. A Lorinser felni terén mindig is jó ízléssel rendelkezett, az autó karakteréhez kiváló választásnak bizonyult egy igen irigylésre méltó autó, az RS8-as felni garnitúrája, 19”-os méretben. Az összhatást pedig egy állítható sport futómű segítségével tették teljessé.

A Lorinser mérnökei az összes dízel és benzines erőforráshoz készítettek tuning csomagot. A benzines változatok esetében a motorvezérlő elektronika átprogramozásával és egy hatékonyabb sportszűrő bezserelésével kezdték. A kompresszoros C 200 184 paciját 218-ra, a 250 Nm-es nyomatékát pedig 295 Nm-re izmosították. A V6-os C 350-nél azonban már kicsit hatásosabb eszközökhöz nyúltak. A fent említett beavatkozások mellett sport vezérműtengelyek is bekerültek. A végeredmény pedig 305 lóerő és 380Nm nyomaték.

A dízel meghajtású változatok receptje pedig a Lorinser tuningbox beszerelése. A C 200 CDI 136 lóerős teljesítménye 20 lőerővel, a 270 Nm-es nyomatéka pedig 90 Nm-rel gazdagodott. A C 220 CDI izmosítása sem túl ütős a maga 21 lóerős és 80 Nm-es extra teljesítményével egy vérbeli sebességimádónak, de egy nyugodtabb lelkivilágú ember számára bőven elegendő. A nagy testvér a C 320 CDI teljesítménye pedig a Lorinser munkássága után 261 lóerős és 580Nm nyomaték. Azért az utóbbit szívesen kipróbálnám:)

Végül, de nem utolsó sorban, cikkünk másik főszereplője a Japán Wald Internatianal cég C-osztályos Mercedes luxus kupéja. A japánok feketében tündöklő csodája ugyan csak egy egyszerűbb aerodinamikai csomagot kapott, viszont lélegzetelállítóan jól sikerült. Ennél több szót talán kár is fecsérelni erre a koncepcióra, a képek magukért beszélnek...

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!