Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Június 7-8-án, a jégcsarnokban került sor a Miskolcon már hagyományosan 5. évfordulóját ünneplő Allianz Autó-motor Showra, melyre a szervezők egyúttal országos tuningtalálkozót is hirdettek. A „Tripla biztonságban minden nap” mottó alatt futó rendezvényre szombaton látogattunk ki.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mindezt pedig nem véletlenül, hiszen többek között a megjelent tuning autók szépségversenyének zsűrizését mi végeztük. Érkezésünkkor már a külső terület is tömve volt járművekkel, tehát azt lehet mondani, telt ház volt, viszont az is igaz, hogy az elrendezés kissé másképp alakult, mint a tavalyi bulin. A külső jégpálya betonja ezúttal teljes egészében a bemutatóknak adott helyet, Becman Hotrod Madness előadásai mellett napjában kétszer drift bemutatók, valamint erotikus kocsimosás szórakoztatta a nagyérdeműt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A csarnok belsejében szintén tuningautók, valamint számos helyi képviselet szalonautói mellett luxusautók is helyet kaptak. Az Audi csúcsmodellje, az R8, Chrysler Powler luxus hot rod, új Dodge Charger, valamint Saleen tuninggal ellátott Ford Mustang emelték a rendezvény fényét. A benti színpadon divat- és táncbemutatók, nyereményjátékok szórakoztatták a közönséget, valamint itt került sor a díjátadókra is.

Versenyek pedig voltak bőven, hiszen a Show and Shine mellett hangnyomás versenyre is sor került, melynek lebonyolítását a Fusion csapata végezte. Ha pedig már az autóhifinél tartunk, a qAutohifistudio még mindig gyönyörű BMW-je mellett a Boombasstik színei alatt kiállításra kerül a legújabb 2008-as demóautó, a Macaudio Firebird is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvényt sajnos elég rendesen megpecsételte a Medárd napi időjárás, mely napjában többször is lecsapott a területre. A drift pályán már-már jetski bemutatót lehetett volna tartani, a kiszámíthatatlanul viselkedő felhők pedig sok mindenkit távol tartottak a kimozdulástól, így míg tavaly a 32 fokos strandidő, idén az esőzés okozott létszámbeli gondokat.

Végezetül pedig a szépségverseny eredményei:

Amatőr kategória

1. Komócsin Zoltán – VW Polo
2. Pásztor László – Fiat Stilo
3. Tóth Tamás – Ford Focus

Profi kategória

1. Mayer Tibor – Opel Corsa
2. Tóth Attila – Seat Leon
3. Juhász Gergely – Opel Calibra

Különdíjak
- Hocza Sándor – Honda Prelude (utastér)
- Supér Miklós – VW Golf IV (felni)
- Juhász Zoltán – Opel Calibra (fényezés)
- Majoros Gábor – Renault Twingo (motortér)
- Szabó Tamás – Peugeot 206 (kaszni)

Galériánkban pedig több, mint 200 kép a rendezvényről, köszönet értük a Hipstudio csapatának!