Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német Kicherer ismét kemény fába vágta azt a bizonyos fejszét. Legújabb projektjével, az RSStreet-tel ringbe szállt az RS6-os koncepciók kíméletlen versenyébe.

Az Audi eddigi legerősebb autója az elmúlt hetekben, hónapokban számos profi tunert megihletett: az egytől-egyig neves tunernek számító Abt Sportline, B&B és MTM tökéletes autókat készítettek, ezért talán még nehezebb feladat állt a Kicherer csapata előtt.

A teljesítmény tekintetében a RSStreet igen jól teljesít, annak ellenére mondhatjuk ezt, hogy a Kicherer elmondása szerint ennél az eredménynél többet vártak. Számokban kifejezve az 5.0 literes V10-es ikerturbós FSI aggregát az átalakítás után a gyári 580 fős méneshez további 120-at tudhat magáénak, valamint a nyomatéka immáron eléri a 780Nm-t. Ezzel a nem mindennapi teljesítménnyel az autó 4.3 másodperc alatt éri el a 100km/h-át, és további 8.7 elteltével már 200km/h-val száguldhatunk. Az autó végsebessége is elég meggyőző, egészen pontosan akár 280 km/h-ra is képes a Kisherer Audi. További vezetési élményt javító változásként érdemes megemlíteni a 25 mm-es ültetést, és a két dupla végződéssel ellátott kipufogó rendszert.

A konkurencia autói talán első látásra gyorsabbnak tűnnek, de igazából a versenypályán derülhetne fény a tényleges különbségre. Remélem, nem sokára beszámolhatunk egy ilyen kezdeményezésről is.

Az autó megjelenése azonban az egyik legjobban eltalált elképzelés. A 22”-os felni garnitúra, az új aerodinamikai csomag és a két tónusú fényezés tökéletesen illeszkedik az Audi karakteréhez.

Hamarosan pedig a további versenytársakat is megismerhetitek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!