Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Rég hallatott magáról az osztrák O.CT Tuning, de megérte várni arra, amivel most előrukkoltak. Fogtak egy első generációs S3-as Audit, amit pedig kihoztak belőle, azt nehéz szavakba önteni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Búcsút intettek az 1.8 literes, 210 lovas gyári motornak és helyette kedvenc erőforrásomat, az S4-esből ismert 2.7 V6 biturbót tömték a kasztni elejébe. Ez már nem kevesebb, mint 550 lóerőt produkál, de ez még semmi. Az egészet megbolondították hátsókerék-hajtással! Na ez az az autó, amivel csakis kilinccsel előre szabad közlekedni! Az elszabadult lovak kezelésére az autó az O.CT fékrendszerét, valamint a versenysportból ismert XTRAC váltót kapta, mindemellett az autó súlyát is elosztották 1:1 arányban, az első és a hátsó fertáy között.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A külsőt is igyekeztek a teljesítményhez igazítani, a wide bodykit és a hozzá passzoló felni garnitúra pont elég, és remekül mutat rajta. A belső szintén a sportos vonalat viszi tovább: a kivehető sportkormánytól kezdve, a Porsche üléseken keresztül a karbon berakásokig. A hátul utazás örömét elvéve a teljes üléssort kipakolták a helyén mindössze egy puritán benzintank feszít.

Bár az Audi S3 RWD eredetileg demonstrációs célokra készült, az OCT nem zárkózik el az elől, hogy akár elérhetővé tegye a konstrukciót a pénzesebb driftőrültek számára.