Üvöltő motorok, csikorgó gumik és ünneplő szurkolók, és mindez Kemptenben: ez csak egyet jelenthet, az ABT Sportsline vendégül látott a Johann Abt Racing Show-n. A már intézménnyé vált esemény alkalmából a Volkswagen csoport járműinek világszerte legnagyobb tuningolója, kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit két napra a közönség előtt. Dél-németországi szurkolók ezrei fogadták el a meghívást és élték át a tuning-autók, motorsport-akciók, partik, sztárok és showműsorok kavalkádját.

A kempteni autótuningoló cég területe két napra egy óriási rendezvény arénává változott. Hans-Jürgen Abt cégvezető betartotta ígéretét és Kemptenbe hozta a DTM-et. Majdnem az egész Audi Motorsport csapat képviseltette magát Timo Sheider bajnokságban vezető, Mattias Ekström DTM-bajnok, a nyolcszoros Le-Mans győztes Tom Kristensen, Martin Tomczyk helyi versenyző, Markus Winkelhock és Christijan Albers személyében. Gitta Saxx és Frits Wepper a showvilág sztárjai is jelen voltak. Timo Scheider, aki idén először vett részt a Racing Show-n mint az Audi Sport Team ABT Sportsline csapat tagja, lenyűgözve érezte magát: „Az ABT Sportsline munkatársai újra megmutatták, hogy nemcsak a versenypályán képesek szuper munkát végezni. Amit itt létrehoztak, az igazán lenyűgöző. Igazán nagy öröm ilyen közel lenni a szurkolókhoz.” Tom Kristensen, aki a Le Mans-i Audi R10 TDI versenyautóját is magával hozta, örült a nagy érdeklődésnek: „Itt végre rengeteg időnk van a szurkolókra, nem úgy mint a versenypályán.”

Mialatt kollégái autogramokat osztogattak, Mattias Ekström DTM-bajnok bemutatta a „Deutsche Post” arénában mit tud a versenyautója. A káprázatos show az utast, Josef Nullingert, az Antenne Bayern stúdió-technikust is lenyűgözte. Terry Grant kaszkadőr is kipróbálta magát, számot adva tudásáról és Mattias Ekströmmel driftelt együtt. Grant azt is megmutatta a nézőknek, hogy egy Beetle nem csak négy keréken vezethető, Tom Kristensennel együtt vezette végig az autót a Deutsche Post arénán. A kétkerekű Red Bull X-Fighterekkel folyatódott a műsor, akik látványos ugrásokkal kápráztatták el a nézőket. A földön Jo Bauer szórakoztatta a közönséget motoros trükkjeivel, mielőtt az aréna átalakult volna Supermoto pályává, ahol Timo Scheider élettársa Jasmin Rubatto mutatta meg hogyan lehet szűk kanyarban driftelve előzni.

Hangos és látványos volt az ABT Sportsline fejlesztői csarnoka is. A tuningcég mérnökei megmutatták, mi mindenen kell átmennie egy motornak, mielőtt a legjobb ABT minőségben a vevőhöz kerül. A motortesztelő álláson megjáratták az ABT R8-ból származó 530 lóerős V8 kompresszoros motort, majd bemutatták a 700 lóerős ABT RS6-ot az ABT tesztpadon. Josef Nullingerrel az utasülésen 340 km/h-s csúcssebességre pörgették a mérnökök az autót.

Aki ismeri az ABT Sportsline-t az tudja, hogy a party nem érvéget sötétedéskor, sőt igazán akkor kezdődik. Rengeteg dél-németországi szurkoló vett részt szombat este az „Allgäu Race Night”-on és bulizott együtt a Fire 44 zenekarral.Harry Unflath és Thomas Biermaier vezetésével és az Allgäui újság és sok más partner segítségével sikerült egy látványos családi eseményt összeállítani. Hans-Jürgen Abt cégvezető is rendkívül elégedett volt: „Amit az utóbbi két évben létrehoztak, az különleges. Idén is sikerült bemutatnunk vendégeinknek a motorsport és tuning világát. Már előre készülök a 10. Johann Abt Racing Show-ra.