Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A szuper sportkocsik mellett Porsche-ket is előszeretettel átalakító Edo Competition meglepő lépésre szánta el magát. Legújabb munkájuk a német márka legfrissebb szabadidő-autóját, a Cayenne GTS-t veszi alapul, egy teljes körű tuning csomag erejéig.

A cég munkásságára igencsak jellemző kőkemény motortuning ez esetben sportlégszűrő, kipufogórendszer, valamint egy szolidabb chiptuning opcióban merül ki, a kapott adatok azonban így is meggyőzőek: 405-ből 450 lóerő, valamint 530 Nm maximális nyomaték. A cirka 10%-os teljesítmény-plusz 6.4 másodperce csökkentette az állórajtos 100 km/h-ás sprint idejét, a gyorsítás pedig egészen 270 km/h-ig folytatódhat.

A gyári fékeket mindehhez már kevésnek ítélték Edo-ék, így hatdugattyús nyergekkel és 380x38 mm-es hűtött tárcsákkal szerelt fékrendszerrel látták el az autót. A futómű sem maradt érintetlen, a cég minden paraméter szerint állítható szettje segítségével a kaszni is közelebb került az autó színére fújt, 22 hüvelykes felni garnitúrához. A jókora tárcsákon igencsak peres, 295/30R22-es abroncsok feszülnek.

Optikailag az első kötény, valamint a küszöbök változtak, előbbi a gyáriak mellé további pár ködlámpát is kapott. Az utastérben az egyedi bőrgarnitúrától, a pedálokon keresztül a színre fújt műszerfal elemekig minden elérhető, mindez a megrendelő ízlésének, vérmérsékletének és persze pénztárcájának megfelelően.