Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Toyota Yaris Verso alapjaira épült Scion xB nem tartozik a legszebb autók közé, bár a Fiat Multipla a bizonyíték rá, hogy az első szériában leginkább kenyérpirítóra hasonlító autónál is lehet csúnyábbat építeni. A második generáció vonalai már valamivel jobban követik a mai trendet, de minkét fajtáról elmondható, hogy szinte kultuszuk van a tuningolás tekintetében.

A SEMA show sem múlhatott el átépített Scion nélkül, mint ismeretes, a cég külsős tuningcégeknek adta ki húzótípusaik felkészítését a neves kiállításra. Köztük a kaliforniai designert, Jeff Soto-t is ráébresztették, hogy eredeti formájában nem feltétlenül megfelelő a kocsija.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ő nem toldozgatott-foltozgatott, fogta a gépet és kívül-belül, szinte a felismerhetetlenségig átalakította. A külső változtatások közt szerepel a 16,5 cm-es tető fűrészelés, ami csak lőrésnyi, Blue Lexan típusú üvegeknek hagyott helyet. A hátsó ajtók megszűntek létezni, de az elsőkön is hiába keresünk kilincset. A spoilerezés is teljesen egyedi, a tömör Moon felnik pedig remekül passzolnak a robosztus megjelenéshez. Az autó oldalát díszítő airbrusht maga a tulajdonos készítette.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A belső sem mondható gyárinak, a fő alkotóelem az alumínium. Mivel a motor is kapott egy feltöltőt, úgy érezték, nem árt, ha bukócsöveket szerelnek be erősítés gyanánt.

Hogy végül mi sült ki ebből a tengernyi átalakításból, arról beszéljenek a képek. Az autóról egyébként már említés szintjén beszámoltunk korábban is, a SEMA Scion-felhozatala kapcsán.