Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német Mercedes specialista nem most először ült össze a francia, bőrökre szakosodott Etienne Aignerrel. Tavaly a Frankfurti Auto Show-n jöttek elő az Eau Rouge, idén pedig az RS Blanchimont változattal. Most ismét az előzőhöz nyúltak hozzá, még tovább fokozva azt a fényűző luxust, amit eddig is nyújtott.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó fantázianeve ismerős lehet, hiszen többször hagyta el artikulálatlan ordítás formájában Palik László torkát a belga nagydíjak közvetítésének eufóriájában. Igen, a világ talán leghíresebb kanyarja ihlette meg a tervezőket.

Az alap a CL65 AMG, mely bi-turbós, V12-es, 612 lovas motorral rendelkezik. Ezt fejlesztették tovább nem kevesebb, mint 756 LE-re, így az autó 3.8 másodperc alatt éri el a 100 km/órát, a sebességmérő pedig a 335-öt is képes megütni. Azért csak ennyit, mert a vezető és az utasok védelmében itt elektronikus szabályozás lép életbe.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Külsőleg a Dark Edition épp annyira gyönyörű, mint az összes CL65-re épülő Carlsson tuninggal rendelkező előd. A kétszínűséget megtartották, ezúttal obszidián fekete és Himalája szürke ölelkezik a karosszérián, melyet karbon elemekkel is tarkítottak. 21 colos felnikkel, elektromos, 30 millis ültetéssel, erősebb fékekkel és kipufogó rendszerrel is gondoskodtak a megfelelő sportosságról.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó belsejének feldobása Aigner feladata volt és ezúttal sem okozott csalódást. A prémium bőrökkel, alcantarával és fakiegészítőkkel dolgozó cég ismét hozta azt a színvonalat, amivel kivívta magának a hírnevét.

A Dark Edition-t a volán mögött csupán 10 ember fogja élvezni, hiszen a közel 100 millió forint értékű autóból mindössze ennyit szándékoznak összerakni. A többieknek marad a vizuális élmény.