Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mercedes G-Wagen jeles évfordulóhoz érkezett. Idestova 30 éve, hogy megjelent a formáiban és funkciójában merőben alternatív vonalat megütő „Gelandewagen” vonal, mely mindössze két generációt élt meg, mielőtt 2002-től már a Mercedes már SUV irányába indult a G-osztállyal. A legendás nagy elődnek azonban két neves tuner is emléket állít idén!

A G-Wagen számos alkalommal bizonyította már rátermettségét az elmúlt 30 esztendőben. A világszerte közkedvelt terepjáró volt már Dakar-győztes autó 1983-ban, megnyújtott formájában évekig a tengerentúli rapperek kedvenc limuzinja az USA-ban, de ő volt 2. János Pál plexiépítményes pápa mobilja, valamint volt rendőrautó és mentőautó is a németországi állományban. Annyi biztos, hogy az igen sokoldalú gépjármű megérdemli, hogy méltán ünnepeljék a hozzá kapcsolódó kerek évszámot.

Az egyik köszöntő, a Renntech, már többször szerepelt híreink között a célkeresztes márkához készített kiegészítéseivel. A szülinapi koncepcióval a legfelsőbb rétegeket célozták meg: a G-Wagen eredeti karakterétől eltérőn igazi Hummer-gyalázó luxus SUV-ot készítenek, hatalmas, krómperemes felnikkel, és egy egészen egyedi optikai szettel. A design elkövetésért egyébként ugyanaz a PlatuneDesign a felelős, akik még a tavalyi SEMA Show-ra épített Pikes Peak verziós hibrid GLK-t készítették.

Az egyelőre még csak virtuál tuning formájában létező Renntech G-Wagen legnagyobb újítása azonban a motorja lesz: a 3.0 literes V6-os Mercedes aggregát felhasználásával egyedülálló turbódízel verziót építenek belőle, az előzetes infók szerint több, mint 500 Nm nyomatékos tudással.

Hogy egyedi darabról, vagy gyártásba kerülő csomagról lesz szó, egyelőre még a jövő zenéje, annyi azonban már most borítékolható, hogy ha elkészül, lesz visszhangja a floridai alkotásnak.

De ki lehet a másik G-Wagen szobrász? Hamarosan kiderül ;)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!