Több, mint fél év megfeszített munka eredményeként, április 11-13. között lezajlott hagyományos szezonnyitó rendezvényünk, a Carstyling.hu Tuning Show 2009.

Nehéz lenne mindent mondatokba önteni, ami ez alatt a három nap alatt, valamint az ezt megelőző időszakban történt. Annyi biztos, hogy az elmúlt évek legnagyobb, és legszínvonalasabb tuning rendezvényén vagyunk túl, amit számos hazai, és legfőképp külföldi média is megerősített. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján próbáltunk mindenben a maximumot hozni, amivel Budapest neve is teljes értékűen szerepelhet a nagy nemzetközi tuning kiállítások között – örömmel jelenthetjük, hogy az idei évvel ez már beérni látszik. Mutatja ezt a minden eddiginél nagyobb nemzetközi jelenlét, akár a résztvevők (hét ország autói kerültek kiállításra), akár a külföldi média jelenlétében, mely Oroszországtól Máltáig számos ország tudósítóit és forgatócsoportjainak részvételét jelentette kishazánkban.


A látnivalók gerincét vitathatatlanul a külföldi gépek adták: a Halálos Iramban unalomig ismert cukormáz verdái helyett idén teljes erőbevetéssel a nemzetközi szcéna felé fordultunk, és igyekeztünk minél több, Európa-szerte elismert gépcsodát hazánkba invitálni. Az XS Carnight szervezőgárdájának köszönhetően, a BIG VIP Tour keretein belül kicsivel több mint 60 autó érkezett Németországból, azonban ez sem a teljes létszám volt, hiszen a csaknem ezer kilométeres túra során összesen tíz autó dőlt ki a sorból. Csaknem 20 autónk volt Ausztriából, vendégül láttuk a csehek legrangosabb show and shine versenyének 6 legszebb autóját, valamint néhány átépített vasat Szlovákiából, Lengyelországból és Romániából is.

Nemzetközi látnivalók tekintetében kitettek magukért a hazai cégek is: az esemény egyik főtámogatójaként bemutatkozó Abt Sportsline Hungary a komplett külföldi standot, valamint a nagy európai kiállításokon előszeretettel mutogatott két fenevadát, az Abt Audi R8-at és Q5-öst prezentálta a nagyérdeműnek, 14 további autója kiséretében. Szintén nem kispályás látnivalókkal érkezett a Lumma Design és Breyton márkák hazai képviselete, aki többek között az Essen Motorshow sztárjaként debütált 190.000 euró értékű Lumma Cayenne-t hozta el standjára, egyenesen a cég németországi főhadiszállásáról. A gigastanddal érkező Hifi Station külföldről a macAudio saját demóautóját, a Fiat 500-ast, valamint egy igen kemény, Clarion installációval felszerelt Beetle kabriót állított ki, természetesen a hazai nagyvad, a Tűzmadár Pontiac mellett.

Egyenesen Oroszországból érkezett a Piton Car Audio igazán egyedi demóautója, mely egy 6,5 méter magas kalózhajót formáz, valamint a Pioneer sem aprózta el a dolgokat a „koporsós” Dodge RAM, valamint a teljesen átépített Audi TT bemutatásával.

Hazai pályán rengeteg új építést láthattunk, akár céges, akár privát szinten: nagyon sok, korábbról ismert autó alakult át, és számos gép exkluzív újdonságként itt, a szezonnyitó rendezvényen került be először a köztudatba. Felsorolni is nehéz lenne azt a mennyiséget, ami a show 24.000 négyzetméteres területének csaknem 500 autójaként megtekinthető volt, mindenesetre annyi biztos, hogy a német-belga zsűrinek igencsak nehéz dolga volt a díjak, valamint főleg a júniusi drezdai rendezvényre jogosító VIP passzok kiosztása során. Utólag beszélgetve a külföldi vendégekkel, vagy akár a cégekkel, rengeteg dicséretet kaptak a hazai autók, jó volt látni már azt a fejlődést is, ami a tavalyi rendezvény óta volt abszolválható. Mindez pedig nem csak a szigorúbb bekerülési feltételeknek tudható be: azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy a hazai „remek” helyzet ellenére semmi okunk sincsen szégyenkezni ezen a téren, a környező országok között.

Az idei évben, az igazi show jegyében is rátettünk egy két lapáttal az eddig látottakra. A rendezvény színpadát ezúttal is a világhírű FUEL csapata szolgáltatta, a csajok pedig részben kicserélődve, egy teljesen új műsorral készültek a húsvéti rendezvényre – azt hiszem panasza senkinek sem lehetett a látványvilágra. Az autós elemekkel tarkított forró, 15 perces műsorokba az angolok igazán mindent beleadtak: a szokásos tűzelemek mellett a flexelésen, és a szexi autómosáson keresztül a színpadon történő gumiégetésig (!) mindent elkövettek, hogy izzasztó perceket okozzanak a pavilon tűzvédelmi biztosának, na és persze a közönségnek. Idebent több koncert, bemutató, CKM Bikini Team szépségverseny, új programként pedig - igen nagy sikerrel - a Lowrider Show debütált, melyhez a frissen, csak erre a rendezvényre készített autót a Car Art csapata szállította a helyszínre.

Az őrület a kültéren folytatódott, ahol - kibővített pályán - a legjobb skandináv drifterként ismert norvég Kenneth Moen, az ír Butsy Buttler és Billy Nolan tartott igen látványos bemutatót a nagyközönségnek, a FUEL három koromfekete autójának – Monster Toyota Chaser, Lexus Soarer, Nissan Silvia - volánjánál. A drift show a maga nemében igen exkluzív volt, hiszen nagy szerepet kapott benne a FUEL Girls csapata is, az autók és a lányok pedig többféle koreográfiával, rendkívül látványos műsor keretei között mutatták meg, hogy a keresztbe autózás lehet több is az eddig megszokottaknál. A külföldiek mellett pedig természetesen hazánk fiai is megmutatták, mi a magyar virtus: külön köszönet Radírnak, Dénes Mikinek és Szántay Rolandnak, akik fáradtságot és persze gumiabroncsot nem sajnálva tettek meg mindent a még színvonalasabb show érdekében. Különösképp érvényes ez a drift taxizásra: a külföldi autókon sajnos bemutatóról bemutatóra szabályszerűen romlott el valami, így az anyósülésen sodródás élményét szombattól leginkább már csak velük élhették át a jelentkezők.

A drift bemutatókat a Demény Team streetfighter showja , valamint napjában egyszer az elmaradhatatlan IMI Team műsora váltotta, a szünetekben pedig nyereményjátékok, valamint a FUEL Girls közönséghergelése adta meg az alaphangulatot. A műsor pedig gyakorlatilag folyamatos volt: reggel 11-től este hatig megállás nélkül dübörgött valahol a show. Az időjárás idén kegyeibe fogadta a kültérre szervezett tuning találkozó, valamint a dB Drag hangnyomásverseny résztvevőit, így a tavalyinál jóval több autó sorakozott fel mindkét megmérettetésre. A hétfői ünnepélyes díjátadó ezúttal is olajozottan zajlott a FUEL színpadán, azonban sajnos most sem érkeztek meg teljes létszámban a helyezettek.

A rendezvény történéseit a kültéren és a pavilonban is elhelyezett két hatalmas ledfalon követhette nyomon a nagyérdemű, így nehéz volt lemaradni bármelyik programról, bárhol is tartózkodott valaki a területen. Számos hazai hírességet is vendégünk volt, köztük a Playboy címlaplányai, Bódi Sylvie, a Megasztár döntősei, és még sokan mások.

Ha szummázni szeretném mindazt, ami kint volt, talán a jól ismert közhellyel élnék, miszerint egyik szemem sír, a másik nevet. Nevet, mert felhozatalban, programokban, és legfőképp színvonalban a show azt hozta, amit elterveztünk: egy két apróságtól eltekintve minden téren messze sikerült felülmúlnunk az eddigi rendezvényeket, és a válság kellős közepén a tavalyinál kétszer nagyobb, nemzetközi szinten is jelentősen elismert Tuning Show-t raktunk össze. A külföldi részvevők egytől egyig az eddigi legjobb show-ként emlegették Budapestet, és annyi biztos, hogy jövőre még nagyobb számban érkeznek hozzánk.

A negatív oldalt ugyanakkor a látogatók mennyisége jelenti: sajnos, a dupla akkor a kampány, és minden igyekezetünk ellenére a rendezvényt kevesebben tekintették meg, mint tavaly, lehetett ebben a válság, a hirtelen jött jó idő, vagy a szerencsétlenül megválasztott húsvéti időpont (bár tavaly ez nem okozott gondot) – a látogatószám nem hozta a rendezvény volumenéhez elvárt szintet. Sajnáljuk, mert ellentétben gyakorlatilag minden – akár nemzetközi szinten tekinthető – kiállítással töretlenül többet, és nagyobbat hoztunk tető alá. Remélhetőleg, ha másban nem is, de a jövő rendezvényeinek tekintetében megtérül majd mindez – talán akkorra a jelenlegi autóipari mélyponton is túllépünk valamennyire. Meglátjuk.

Végezetül pedig ezúton szeretnék még egyszer köszönetet mondani mindenkinek, akik nélkül ez a show nem jöhetett volna létre: az összes partnerünknek, akik színvonalasabbnál színvonalasabb standokkal és autókkal járultak hozzá a felhozatalhoz; Andy-nek és a Car-Art csapatának a Big VIP Tour leszervezéséért, Dennisnek a zsűrizésért és a kommunikációért, valamint összes résztvevőnek, barátunknak, köztük is kiemelten említve Frank Lacit és Póznát az önzetlen és hatékony segítségért, amely nélkül aligha boldogultunk volna ez alatt a három nap alatt. Aki nincs benne, talán elképzelni sem tudja, mi megy végbe a színfalak mögött egy ekkora rendezvénynél – de maradjon ez a mi titkunk 2010-re is.

Találkozunk újra, cirka egy év múlva – addig pedig Veletek együtt vetjük bele magunkat az idei szezonba, hiszen számos remek esemény vár ránk nem csak itthon, de – a show-nak köszönhetően - európai szinten is. Csak győzzétek majd követni ;)

Alább pedig egy jó adagnyi gyűjtést találtok a rendezvényen készült képekből, hamarosan pedig érkeznek a videók is!