Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A kifejezetten amerikai vasak tuningjára szakosodott német GeigerCars ismét feltűnt a színen: egy korábbi csomagjukat leporolva, a Ford GT-hez készítettek egy újabb motorikus csomagot, mellyel csaknem 800 lóerőt sajtoltak ki a sportautó 5.4 literes, V8-as blokkjából.

A módosítások lelkét a nagyobb kompresszor jelenti, mely hatékonyabb hűtéssel, nagyobb szelepekkel, sport légszűrővel, kipufogórendszerrel, valamint újrahangolt elektronikával karöltve gondoskodik a teljesítményről. A 790 paci mellé 863 Nm maximális nyomaték párosul, mindez pedig természetesen a gyorsulási adatokra is rendkívül jótékony hatással volt. A simán csak HP 790-nek elkeresztelt vadállat mindössze 3.6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, míg a 200-as sprint 9.6, a 300-as pedig 22.8 másodpercet vesz igénybe. A csúcssebességet 360 km/órában maximálták.

A GT egyedi fejlesztésű állítható futóművet is kapott, mely akár 60 mm-el ülteti meg a kasztnit. További módosításként a Geiger saját, matt fekete felni garnitúráját is bevetette, elől 9x20, hátul 11x21 hüvelykes méretben, Dunlop SP Sport Maxx abroncsokkal.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!