Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Brabus és a Mercedes-Benz: a jelenkor autós világának vitathatatlanul az egyik legjobb párosítása. Talán nincs is más tuner aki szinte az összes létező típushoz gyárt kiegészítőket, így nem meglepő, hogy a ráncfelvarrott GL-osztályos is megkapta a maga kis egységcsomagját.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A luxusterepjáró karakteréhez remekül passzoló, sportosan elegáns optika átdolgozott lökhárítókból, hűtőrácsból, hátsó légterelőből, valamint rozsdamentes kipufogóvégekből áll össze, mindehhez elől, a divatból soha ki nem vonuló ledes nappali fény, valamint 2 pár ködlámpa is tartozik. A WIDESTAR fedőnevű szetthez leginkább a Brabus Monoblock E, Platinum Edition görgőit ajánlják, 11x23 hüvelykes méretben, 305/30R23-as Yokohamákba csomagolva. Az ültetésről a Brabus Airmatic egysége gondoskodik, mely akár 30 mm-el is lejjebb tudja engedni a kasztnit a gyári szintnél.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Motorilag szinte mindegyik kivitelhez tartozik némi bónusz, melyet elsősorban a vezérlés újrahangolásával abszolváltak. A kategória csúcsát jelentő V8-as benzines blokkból 426 lóerőt és 615 Nm maximális nyomatékot hoztak ki, míg dízel fronton a 350 CDI 273, a 450 CDI 350 lóerőt teljesít, 800 Nm nyomaték mellett. A benzines változat 6 másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót, ami igencsak impresszív eredmény, a hatalmas tömeg mellé.

Odabent Alcantara és karbon kárpitok, valamint a fejtámlákba szerelt LCD kijelzők jelentik a plusz luxust, utóbbiak DVD lejátszóval és nagysebességű internet-kapcsolattal is összeköttetésben állnak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!