Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Szeptember első hétvégéjén, a Streettuning Club és a Frigate Tuning szervezésében került autós találkozó és egyben rekordkísérlet került megrendezésre, melynek helyszínéül az ilyen tájt esedékes SzeptemberFeszt fesztivál adott otthont. A rendezvényre – mely végül egyben az éves sorozatunk egyik állomása is lett – a szombati napon látogattunk ki.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A meglehetősen zord időjárás ellenére, reggel 9 órás érkezésünkre már szinte vadászni kellett a helyeket, hiszen rengeteg autós tette tiszteletét a népliget számunkra elkerített részében. A szervezők hivatalos értékelése szerint, összesen 512 autó volt jelen a hétvége alatt, ennek zöme (cirka 450 gép) pedig a szombati napon érkezett. Ebből az amerikai autók számát levonva, összesen 337 db, valamilyen szinten módosított autó találkozott a fesztivál keretei között, így mindenképpen a nagyobb találkozók között rajtolt a szeptemberi fieszta, ráadásul a félezres limit megdöntésével a rekord is meglett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Programok terén, a rendezvény saját szépségversenye mellett a Kicker dB Cup soron következő fordulójára is itt került sor, egy kicsit talán rosszul megválasztott körforgalom füves területének közepén. Határozottan emlékszem, hogy volt kipufogó hangnyomás verseny is, valamint a beharangozó szerint – többek között – felni kitartó, kerékcsere, autófelismerő és vakon szlalom verseny, és interaktív autómosás is meg volt hirdetve. Ez utóbbiakkal nem találkoztam, azt viszont hozzá kell tenni, a nap nagy részét zsűrizéssel töltöttem, na meg ugye ott volt még a vasárnap is, amin mi már nem vettünk részt. Találkoztam viszont néhány kellemesnek nem igazán mondható „modellel” akit vadul fotóztak illetve videóztak, sajnos sokszor közvetlenül a standunk előtt – nos, nem tudom, ők kik voltak, de szerencsére volt hova menekülni: a Fusion team – jó szokáshoz híven – ismét kitett magáért hoszteszek terén.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az esős nap ellenére a látogatottság igen szépen alakult, ez mind nézők, mind résztvevők szempontjából elmondható. Mint utólag kiderült, a várakozásoknál jóval több autó érkezett a helyszínre, így a fenntartott terület igen hamar kicsinek bizonyult, az amerikai autósok megérkezése után pedig már némi fejetlenség is kezdett kialakulni. Mindez folytatódott egy trélerré alakított csuklós busz megérkeztével, ami gyakorlatilag a napot is kitakarta a középpontban parkolók, és a hangnyomásosok elől. Így, a nap elején még olajozottan működő beparkolást követően, délutánra már a tunerek aktív részvételére is szükség volt a helyzet konszolidálására, akik szerencsére bármiféle atrocitás nélkül feltalálták magukat.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Maga a zsűrizés délután 1-től folyt, igazából fogalmam sem volt, hogyan lehet ennyi autót ilyen rövid idő alatt egyáltalán végignézni. Mint aztán később kiderült a szombat csak egy előválogató volt, a döntő és a díjkiosztók vasárnapra tevődtek át. Nekünk azonban muszáj volt haladni, ráadásul a Show and Shine Tour nevezettjei között is rengetegen voltak kint, és számos új jelentkező is akadt, aki most először csatlakozott a sorozathoz. A szombati forduló a "STYLE" volt, ahol elsősorban az adott stílusirányzatok szerint épült autókat értékeltük többletpontokkal.

A mi helyezettjeink végül a következőképpen alakultak:

Név

Autó márka/típus

Pontszám

Vaszilkó Balázs

Skoda S110

4 pont

Török Szilvia

Opel Calibra

2 pont

Krüpl Rudolf

Opel Kadett C

2 pont

Bíró István

Peugeot 206

2 pont

Hudák Zsolt

Opel Calibra

2 pont

Kiss Norbert

Suzuki Swift

2 pont

Kula Szabolcs

Skoda Fabia

1 pont

Csiki László

Volkswagen Polo

1 pont

Furák Krisztián

Peugeot 206

1 pont

Kordován Attila

Ford Fiesta

1 pont

Horváth Zsolt

BMW 320D

1 pont

Szilvási Szilveszter

Mercedes W124

1 pont

Herczeg Richárd

Opel Frontera

1 pont

Vörös László

Opel Astra

1 pont

Adamecz Gábor

Fiat Bravo

1 pont

Hallai Norbert

Opel Corsa B

1 pont


Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Carstyling.hu Show and Shine Tour 2010 következő állomására szeptember 25-én, szombaton, a tököli Szezonzáró Gyorsulási Futamon kerül sor, ahová hasonló keretek között, szeretettel várunk minden meglévő és új nevezőnket – hiszen a tét nem kicsi! A Futam sorozat állomásainál megszokottan, külön Carstyling.hu parkolóban kerül lebonyolításra a megmérettetés. A nevezés, valamint a VIP parkolás feltétele továbbra is a 2010-es Carstyling.hu klubkártya megléte, melyet természetesen a helyszínen is megvásárolhattok.

Találkozunk két hét múlva ott, az "UNIQUE" fordulóval!

A Streettuning Club szépségversenyének eredményeit pedig folyamatos feltöltés mellett, megtalálhatjátok egyelőre a fórumban.