Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az olasz gumi gyártóként ismert Maragoni utoljára 2008-ban jelentkezett saját demóautóval, mely az akkoriban megjelent MiTo alapjaira épült. Két év elteltével ismét egy Alfa, a Giulietta esett áldozatul, mely a cég legújabb, környezetbarát abroncsainak hivatott némi figyelemfelkeltést okozni.

Ahogyan anno, ez alkalommal is a TRC Italia készítette a showcar-hoz méltó körítést. Az M430 MiTo-hoz hasonlatosan, a G430 sem véletlenül kapta a három számjegyet a neve mögé: az optikai csomaghoz tartozó első lökhárító ismét a Ferrari F430-ast idézi, e mellé szolid küszöbök, hátsó légterelő, valamint karbon diffúzor került az autóra.

A matt ezüst fényezéssel ellátott kasznit a KW állítható szettjével ültették meg 4 cm-el, a fékeket pedig a Tarox 330mm-es tárcsákkal szerelt rendszerével váltották fel. Mindez indokolt is lehet, hiszen motorilag sem maradt változatlan a paripa: az új turbófeltöltőnek köszönhetően 286 lóerőt hoztak ki a gyárilag 235 lovas aggregátból.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Odabent nem kisebb név, mint a Conte of Florence égisze alatt találhatunk Alcantara- és bőrborításokat, mindezt Skócia golf-hagyományainak megfelelő mintázattal és színekkel, valamint némi karbon bevonattal kiegészítve. Golf-felszerelés mindenesetre nemigen fér már az autóba, hiszen a hátsó ülések közé is befigyelő Segway a csomagtér nagy részét is elfoglalja .

Végezetül pedig a lényeg: a 19 hüvelykes Barracuda felniken, 235/35 R19-es méretben feszülnek a Maragoni speciális, az utastérhez passzos zöld színben virító abroncsai, melyek egyébként a sötétben is fluoreszkálnak. A gumik szerkezetüknek, valamint a gyártáshoz használt alapanyagoknak köszönhetően minimalizálják a forgási ellenállást, ez pedig jótékony hatással bír a fogyasztásra is – így nem csak a színük miatt „zöldek”.

Az autót egyébként a jelenleg is tartó Bologna Motor Show keretei között leplezték le, alig néhány nappal ezelőtt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!